Garana Jazz Festival 2012

Garana Jazz Festival,12-15 iulie 2012

Se apropie Garana Jazz Festival, editia a XVI-a, ce va avea loc in binecunoscuta Poiana Lupului, in perioada 12 – 15 iulie 2012. In acest an oaspetii se vor bucura de prezenta pe scena festivalului a multor trupe si muzicieni din tari nordice precum Norvegia si Finlanda.

Concertele vor incepe joi, in jurul orei 19 si vor fi prezentate de Florian Lungu. In fiecare seara, dupa reprezentatii, este pregatit un after party cu Circus Hoppa with Djimbolia, din Olanda, condus de Djim Phoenix Calboreanu.

Garana Jazz Festival 2012

Program Garana Jazz Festival 2012

Joi, 12 iulie, urca pe scena pe Mihai Iordache Quartet (Romania), Adrian Gaspar Trio (Austria), John Scofield’s Hollowbody Band (SUA) si Slawomir Jaskulke (Polonia).

Vineri, 13 iulie, sunt invitati pe Mario & The Teachers (Romania), Portico Quartet (UK), Edgar Knecht Quartet (Germania), Brink Man Ship feat. Nils Petter Molvaer (Elvetia, Norvegia).

Tord Gustavsen Quartet

Sambata, 14 iulie, in cea de-a treia zi a festivalului,  in Poiana Lupului vor putea fi ascultati Tord Gustavsen Quartet (Norvegia), Dave Holland Prism (SUA), Kuara & Trygve Seim (Finlanda, Norvegia) si Emy Dragoi & Jazz Hot Club de Roumania.

Duminica, 15 iulie, este seara exclusiv internationala, cu Eugen Gondi Trio (Olanda), Bugge Wesseltoft & Friends (Norvegia, Franta, Germania, Turcia), Carlos Bica-Azul (Portugalia) si Marc Ribot y Los Cubanos Postizos (SUA, Cuba).

Pe tot parcursul festivalului vor avea loc expozitia de pictura „Impromtu”, a Lorenei Garoiu, precum si expozițiile de fototgrafie semnate de Richard Wayne, Liviu Tulbure si Robert Costea. Scriitorul si publicistul Marius Chivu va lansa in Poiana Lupului volumul „Trei saptamani in Himalaya”, iar Daniel Vighi va prezenta o parte din cartile realizate cu grupul Ariergarda, despre istoria Timisoarei si a Banatului. Sambata, 14 iulie, va fi lansat volumul „Gărâna Jazz – Povestea unui festival, a locului si a publicului sau”, semnat de scriitorul timisorean Tinu Parvulescu.

Marc Ribot y Los Cubanos Postizos

Cum ajungeti la Garana?

La Gărâna se ajunge fie din Timisoara, pe traseul Jebel – Gataia – Resita – Garana. Drumul e bun, destul de liber si il puteti face lejer in doua ore si jumatate. Sau pe traseul Buzias – Resita – Garana, care este mai liber dar soseaua nu este grozava. Daca veniti dinspre centrul tarii, puteti alege varianta Caransebes – Resita. Soseaua e buna, iar peisajul este foarte frumos. Cu trenul, coborati la Resita Sud, iar de aici puteti lua microbuzele spre Valiug. Ele pleaca de la Casa Galbena. Intrebati localnicii si ei va vor indruma spre locul de pornire. La intelegere cu soferul puteti merge pana la Garana. La fel puteti face si la intoarcere. Ii spuneti ora si vine sa va ia. Bineinteles ca trebuie sa fie grupuri ceva mai mari! O alta varianta este autostopul. Luati autobuzul spre Marginea si de acolo, sigur o sa va ia cineva. In perioada festivalului urca multe masini si multi soferi sunt binevoitori.

Bilete si abonamente Garana Jazz Festival 2012

Biletele se achizitioneaza fie inainte de concerte, incepand cu orele 16.00, de la casa de bilete a intrarii in incinta, fie va puteti lua un abonament in prima zi, pentru toate zilele de festival.

Preturi: Bilet: 60 ron/zi, Abonament: 200 ron/4 zile

Copiii sub 14 ani au intrarea gratuita.

Mai multe informatii si imagini de la editiile anterioare ale Garana Jazz Festival puteti gasi aici.

Distractie placuta si nu uitati sa luati cu voi un pulover pentru serile racoroase de la munte si cizmele de cauciuc!

Echipa i-Tour

Sursa info aici si foto aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *