Zona Horezu va fi promovată turistic, printr-un parteneriat, alături de Munţii Apuseni şi Geoagiu Băi

Regiunea Horezu, declarată în ultimii ani destinaţie turistică de excelenţă, va fi promovată, împreună cu zona Munţilor Apuseni şi Geoagiu Băi, printr-un parteneriat, care a fost semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Sudrigiu, în judeţul Bihor.

Ceramica de Horezu

“A fost prima mare întâlnire a celor trei zone de elită ale României, declarate în ultimii trei ani destinaţii turistice de excelenţă, – Horezu, Munţii Apuseni şi Geoagiu Băi. A fost de bun augur această întâlnire pentru că s-au pus bazele unei asocieri şi a unei singure voci de promovare pe acest palier al turismului de excelenţă. Fiecare din cele trei zone le va promova pe celelalte. Atunci când, de exemplu, la Horezu va fi o manifestare, zona Apusilor şi Geoagiu vor fi prezente cu standuri proprii. Asta va duce la creşterea numărului de turişti şi, implicit, a încasărilor. Vorbindu-li-se de Horezu celor care vin în Apuseni sau la Geoagiu înseamnă foarte mult la capitolul promovare”, a declarat, luni, primarul oraşului Horezu, Constantin Niţu.

Potrivit edilului, doi factori au contat la creşterea turismului cu cel puţin 20 de procente în 2011 în zona Horezu şi anume “declararea depresiunii, la nivel internaţional, ca destinaţie turistică de excelenţă”, ceea ce a dus la catalogarea regiunii în diferite mape ca obiectiv turistic în România şi invitarea la târguri în domeniu, precum şi “finalizarea Transalpinei, care aduce turiştii, după traversarea munţilor, chiar în oraş”.

Localitatea Horezu este declarată staţiune turistică de tradiţii, aici funcţionând centrul românesc al ceramicii populare. Oraşul este situat la 40 de km distanţă de Râmnicu Vâlcea, la poalele munţilor Căpăţânii din Masivul Parâng, punct final al unui proiect numit “Drumul staţiunilor”, care porneşte la Obârşia Lotrului şi traversează toate zonele turistice din judeţ.

Totodată, lângă Horezu, pe Vârful Romani, la 1.700 de metri altitudine, se lucrează la cea mai nouă staţiune montană, numită de autorităţile locale “a 90-a localitate a Vâlcii”.

Zilele viitoare vă vom povesti şi despre obiectivele turistice al zonei Horezu, precum şi despre cele din Munţii Apuseni şi Geoagiu Băi.

Echipa i-Tour

Sursa aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *