Week-end excelent pentru schi! Stratul de zapada si starea partiilor, 11 -12 ianuarie 2020

Dupa o saptamana cu temperaturi extrem de scazute si chiar ninsori la munte, urmeaza primul weekend din sezonul de schi 2019-2020 cu zapada din plin pe partii si conditii de schi excelente. Echipati-va bine si pregatiti-va de distractie!

Iata cum veti putea schia pe partiile din Romania! Aici gasiti harta interactiva a domeniilor schiabile din tara!

Judetul Alba

Domeniul Schiabil Sureanu

Sezonul se prezinta foarte bine la Sureanu! 4  partii sunt functionale (C_1, S_1, S_2, A_3), iar stratul de zapada batatorit are o grosime de 30-40 de centimetri. Starea partiilor este buna, cu exceptia catorva portiuni cu gheata (in special pe varfurile de panta).

Arieseni (Vartop)

La Arieseni, este zapada suficienta pentru practicarea sporturilor de iarna. Stratul de zapada batatorita pe partiile de schi partiile Vartop 1 si Vartop 2 masoara aproximativ 25 de centimetri si se schiaza in conditii acceptabile. Instalatiile de transport pe cablu si instalatia de nocturna functioneaza conform programului.

Judetul Brasov

Cheile Gradistei 

In acest weekend se schiaza in conditii bune la Cheile Grasistei.  Instalatia pe cablu teleschi functioneaza, iar starea partiei este buna.

Poiana Brasov

Se schiaza in conditii foarte bune pe partiile din Poiana Brasov, iar stratul de zapada masoara intre 50 si 70 de centimetri. Toate instalatiile pe cablu sunt functionabile in acest week-end, exceptie fac doar Teleschi Ruia, Kantzel si Subteleferic, precum si Snowpark Bradul.

Predeal

La Predeal sezonul de schi a inceput. Toate partiile sunt functionale cu exceptia Sub Teleferic, partie care este in curs de amenajare.

Judetul Caras-Severin

Muntele Mic

In acest week-end puteti merge la schi la Muntele Mic, insa este posibil sa se schieze in conditii nu tocmai bune.

Semenic 

La Semenic puteti schia in conditii acceptabile pe partiile Goznuta si Crucea de Brazi 1, intr-un peisaj de poveste! Grosimea stratului de zapada este de 30-40 de centimetri.

Judetul Cluj

Feleacu Ski & Snowboard Resort 

Sunteti asteptati si la Feleacu unde puteti sa va bucurati de stratul de zapada. În acest weekend se va schia în condiții foarte bune. Se fabrica zapada in fiecare noapte. Stratul de zapada are de la 30 la 80 de centimetri.

Judetul Covasna

Covasna 

Partiile de schi Lőrincz Zsigmond 1 si 2 se schiaza in conditii bune, stratul de zapada avand 20 de centimetri.

Sugas Bai

La Sugas se poate schia in conditii bune, pe aproximativ 25-35 de centimetri de zapada pe ambele partii.

Judetul Gorj

Ranca

La Ranca sunt deschise partiile M1, Papusa-Ranca 1 si Junior de schi si schiaza in conditii acceptabile.

Judetul Harghita

Baile Harghita 

La aceasta ora in statiunea Harghita Bai este soare si se schiaza in conditii bune pe partia Csipike, unde stratul de zapada este de aproximativ 30-35 de centimetri.

Borsec

In Borsec sunt conditii acceptabile de schi pe partia Speranta, deservita de teleschi, nocturna si tunuri de zapada.

Harghita Madaras

La Madaras se poate schia in conditii acceptabile şi bune pe toate partiile, pe un strat proaspat de zapada de peste 25-30 de centimetri.  Functioneaza toate instalatiile.

Toplita

Partiile din Toplita sunt pregatire pentru iubitorii sporturilor de iarna! Se schiaza in conditii bune pe ambele partii, iar stratul de zapada este de aproximativ 30 de centrimetri de zapada! In Toplita veti gasi doua partii: Partia Magherus, destinata schiorilor avansati, cu o lungime de 460 metri si Partia Bradul, destinata schiorilor incepatori, cu o lungime de 1200 metri.

Baile Homorod

La Baile Homord se schiaza in conditii optime pe aproximativ 30 de centimetri de zapada, pe Partia Loogobo.

Judetul Hunedoara

Straja

La Straja, Partia Platoul Soarelui este in stare impecabila, iar pe celelalte partii se schiaza in conditii bune sau acceptabile. Exista si partii inchise. Mai multe informatii gasiti aici: https://www.romaniaturistica.ro/partia-de-schi-varful-straja-straja! Drumul de acces in statiune este curatat, dar recomandam ca turistii sa aiba lanturi de iarna.

Parang 

Se schiaza la Parang pe partiile Telescaun si partia B. Peisajul este superb, iar instalatiile functioneaza.

Judetul Maramures

Borsa

In statiunea Borsa singura partie deschisa este Speranta, iar grosimea stratului de zapada este de circa 20-30 de centimetri. Se schiaza, insa pentru conditii bune, mai este nevoie de ceva zapada.

Cavnic

Conditii bune de schi la Cavnic! Se schiaza pe trei partii si functioneaza doua instalatii!

Suior

La Suior, grosimea stratului de zapada masoara in jur de 30-40 de centimetri. Se schiaza in conditii bune pe partiile Suior 1, Suior 2, Incepator si Nocturna. Drumul pana in Suior este deszapezit, nu creaza probleme.

Judetul Mures

Sovata 

La Sovata gasiti un strat de zapada de aproximativ 20-30 de centimetri! Puteti schia pe partiile Alunis si Alunis Incepatori.

Judetul Prahova

Azuga

Se schiaza pe partiile din Azuga! La Azuga este senin. Vizibilitatea In partea superioara este buna viteza vantului medie. Partiile din zona inferioara sunt toate deschise. Partia Sorica este si ea deschisa, acoperirea cu zapada este completa, in continuare lucrandu-se la amenajarea ei. Sase instalatii sunt pornite in Azuga!

Busteni 

La Busteni viteza vantului este moderata iar vizibilitatea este buna. Din acest sezon in partea superioara a partiilor a fost montata o banda transportoare care deserveste atat segmentul Kalinderu Plecare cat si partia de sanius. Partia de sanius si Kalinderu Plecare sunt in stare foarte buna. In fiecare seara functioneaza nocturna. Cele 4 instalatii sunt pornite!

Sinaia 

La Sinaia se schiaza in conditii bune si optime, pe 7 partii. In golul alpin sunt practibile atat partiile din Valea Dorului cat si cele din Valea Soarelui. Avand in vedere faptul ca la Sinaia partiile sunt situate la altitudine ridicata, functionarea instalatiilor este conditionata de viteza vantului. In permanenta luati in considerare si respectati indicatiile administratorului domeniului schiabil, Salvamontului si Jandarmeriei Montane.

Judetul Sibiu

Arena Platos

La Arena Platos toate instalatiile si partiile sunt functionale, mai putin Faun Park si E-Sus si va asteapta la distractie! Conditiile de schi sunt excelente, iar stratul de zapada este de aproximativ 40 de centimetri!

Judetul Suceava

Vatra Dornei

In Vatra Dornei se schiaza pe partia Parc, iar grosimea stratului de zapada este de aproximativ 20-30 de centimetri.

Distractie placuta pe partii,

Echipa i-Tour

Informatii detaliate despre stratul de zapada pe fiecare partie gasiti aici: www.romaniaturistica.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *