Unde putem schia in weekend, 26-28 decembrie si atentionare meteo

Sarbatori fericite, dragilor!

Cei mai multi dintre voi sunteti in vacanta, la munte, asa ca mai jos puteti afla unde sunt conditii pentru schi in acest week-end minunat, mai ales ca se anunta si ninsoare incepand din aceasta seara, in peste 30 de judete ale tarii. Asadar, iata situatia partiilor din Romania in acest moment:

Judetul Alba

Domeniul Schiabil Sureanu

Pe 23 decembrie, a avut loc deschiderea sezonului de schi de la Sureanu, iar partiile (desi prezinta portiuni de gheata si iarba) sunt acceptabile datorita ninsorilor din ultimele zile si celor care vor incepe din aceasta zi. Urmeaza o certa imbunatatire a partiilor si a sezonului. Un avantaj important este si drumul, foarte bun in aceasta perioada chiar si pe tronsonul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu.

Stratul de omat masoara circa 20-25 centimetri, prezinta pe alocuri gheata (datorita viscolului care a inghetat zapada). Cu toate acestea, suprafata partiilor este schiabila. Din cele trei instalatii de cablu, functioneaza teleschiul „Curmatura” si (posibil) telescaunul.

Arieseni (Vartop)

La Arieseni, situatia s-a imbunatatit in urma ninsorilor din ultimele zile. Se schiaza in prezent iar o veste buna este ca va ninge in zilele urmatoare, aducand o imbunatatire certa a sezonului.

In prezent, stratul de zapada de pe partiile Vartop 1 si Vartop 2 masoara circa 15 centimetri si este acceptabil pentru practicarea sporturilor de iarna. Instalatiile de transport pe cablu functionează conform programului.

Judetul Brasov

Poiana Brasov

In Poiana, iubitorii de sporturi de iarna pot schia in conditii bune pe partia Kanzel, unde stratul de zapada masoara 35 de centimetri si pe partia Lupului, unde stratul este mai redus cu 10 centimetri, dar conditiile sunt acceptabile. Se poate schia in conditii dificile pe Sulinar si Drumul Rosu, unde sunt in jur de 20 de centimetri de zapada.

Predeal

La Predeal se schiaza in conditii acceptabile pe partiile Clabucet, Clabucet Sosire si Scoala, unde stratul de zapada depaseste 18 centimetri. Pe Clabucet Varianta si Subteleferic Varianta ( Statia inferioara) se schiaza in conditii dificile, chiar daca stratul de zapada masoara tot 18 centimetri.

Judetul Gorj

Ranca

Vestea buna este ca puteti schia in conditii optime la Ranca! Partia M 1 este pregatita si are un strat de zapada ce masoara peste 40 centimetri. Aceeasi situatie este si la M2, Teleski M3, Teleski M4 si Junior.

Harta partii schi Ranca, Gorj

Harta partii schi Ranca, Gorj

Judetul Harghita

Baile Harghita

Pe partia Csipike stratul de zapada are 25 cm si se schiaza in conditii bune, iar pe  Kossuth stratul masoara 18 cm si se schiaza in conditii dificile.

Borsec

La Borsec se schiaza pe partia Speranta, in conditii bune, deoarece stratul de zapada masoara in jur de 25 de centimetri.

Judetul Hunedoara

Parang

In Parang, se schiaza in conditii bune pe partia B, Poiana si Spre Saivane, stratul de zapada masurand 23 centimetri pe toate trei partiile.

Straja

La Straja, se schiaza in conditii optime pe partia Incepatori Scoala, unde stratul de zapada depaseste 45 de centimetri.

Pe partiile Lupului si Sfantu Gheorghe sunt 40 de centimetri si se schiaza in conditii bune. Alte partii care mai sunt deschise si se schiaza bine: Straja (25 cm), Canal (35 cm), Canal II (25cm), Platoul Soarelui (25 cm), Telegondola (25 cm), Platoul Constantinescu  (45 cm), Slalom Urias (Mutu)  – 45 cm.

Judetul Maramures

Cavnic

In Maramures, putem schia in conditii bune, in acest week-end la Cavnic. Pe partia Roata 1 stratul de omat depaseste 50 de centimetri iar pe Roata 2, 40 de centimetri. Tot la Cavnic, mai puteti schia pe Albastru si Icoana 2, stratul de zapada masurand in jur de 30 de centimetri.

Judetul Prahova

Pentru cei care sunt in acest week-end pe Valea Prahovei avem pentru voi vesti bune pentru practicarea sporturilor de iarna, iata unde puteti alege sa schiati:

Azuga

La Azuga, pe Cazacu Incepatori si Cazacu- Varianta se schiaza in conditii bune, statul de zapada depasind 25 de centimetri.

Sinaia

La Sinaia, pe partiile Valea Dorului Sub Telescaun 1 si 2 sunt 27 centimetri si sunt coniditii bune pentru schi. Conditii acceptabile pentru practicarea sporturilor de iarna preferate gasiti si pe partiile Valea Dorului Varianta, Valea Soarelui 1 si 2, unde stratul de zapada masoara peste 23 de centimetri.

Harta partii schi Sinaia, Prahova

Harta partii schi Sinaia, Prahova

Judetul Sibiu

Paltinis

In judetul Sibiu puteti schia in acest week-end pe partiile Platoş (A) si Arena (D) din Paltinis, unde stratul de zapada depaseste deja 30 de centimetri si conditiile sunt foarte bune pentru schi si snowboard, dar si pentru alte sporturi de iarna.

Judetul Valcea

Voineasa

Transalpina 1 si  Transalpina 2, stratul de zapada pe partii masoara in jur de 45 de centimetri si se schiaza in conditii bune.

Cei de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis doua atentionari meteorologice COD GALBEN de ninsori, intensificari ale vantului, precipitatii mixte si polei, in urmatoarea perioada, pentru 31 de judete  Astfel, in prima parte a noptii de vineri 26 decembrie spre sambata 27 decembrie, in sudul, sud-estul si local in centrul tarii, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali va ninge si se va depune strat de zapada, ce va depasi local 20 cm.

In Dobrogea,  in Muntenia si Oltenia, precipitatiile vor fi mixte si, izolat, vor fi depuneri de polei. Vantul se va intensifica in sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si in sudul Olteniei, unde rafalele vor depasi 45-55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Al doilea val de ninsori si viscol vine in intervalul 28 decembrie, ora 20 si 29 decembrie, ora 23, cand ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a tarii, iar in sud si sud-est vor fi abundente si se va depune un strat nou si consistent de zapada. In Lunca Dunarii si in Dobrogea precipitatiile vor fi mixte si se va depune polei.

In cea mai mare parte a Munteniei, in jumatatea de sud a Moldovei, in Dobrogea si in estul Olteniei, vantul va prezenta intensificari temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind si troienind zapada.

Surse:

Administratia Nationala de Meteorologie

mediafax.ro

romaniaturistica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *