Unde putem schia in weekend, 09-11 ianuarie 2015

Iata unde veti putea schia pe partiile din Romania in acest week-end  si harta interactiva a tuturor partiilor din tara.

Judetul Alba

Domeniul Schiabil Sureanu

La Sureanu a nins enorm in ultimele doua saptamani iar stratul de zapada este mai mult decat suficient pentru o buna continuare a sezonului de schi. Din cele noua partii, patru sunt functionale (C_1, C_3, A_1, A_3). Stratul de omat masoara intre 40-60 centimetri si prezinta, in continuare, portiuni de iarba pe unele varfuri de panta. Partia A_1, insa, prezinta si pietre in partea superioara, abrupta, datorita viscolului care a spulberat zapada. Cu toate acestea, suprafata partiilor este schiabila in conditii foarte bune. Din cele trei instalatii, functioneaza teleschiul „Curmatura” si telescaunul. Daca, insa, viscolul va fi mult prea puternic, cel putin telescaunul va fi oprit.

Sureanu 1

Arieseni

In prezent, stratul de omat de pe partiile Vartop 1 si Vartop 2 masoara circa 40 centimetri si este perfect practicabil pentru schi si snowboarding. Instalatiile de transport pe cablu functioneaza conform programului.

Judetul Bistrita-Nasaud

Valea Balznei, Sant

In judetul Bistrita – Nasaud puteti schia pe partia Valea Blaznei, unde stratul de zapada are 30 de centimetri grosime si sunt conditii bune pentru practicarea sporturilor de iarna.

Judetul Brasov

Bran

La Bran, pe partia Zanoaga Babyski sunt 30 centimetri de zapada si se schiaza in conditii bune, iar pe partia Zanoaga-Subteleferic sunt 25 centimetri si se schiaza in conditii acceptabile.

La Cheile Gradistei, partia este deschisa si stratul de zapada masoara aproximativ 30 de centimetri.

Poiana Brasov

Conditii foarte bune de schi si snowboarding pe partiile Sulinar, Drumul Rosu, Lupului si Subteleferic, unde stratul de zapada masoara in jur de 40-50 de centimetri. Pe partia Kanzel sunt 55 centimetri de zapada si se schiaza in conditii excelente.

In zona inferioara, sub telescaunul Ruia se schiaza in conditii optime si pe Bradul si Stadion (30 de centimetri). Stratul de zapada masoara 60 de centimetri la Postavarul si 40 de centimetri in zona inferioara, pe partia Bradul, starea zapezii fiind foarte buna.

Sunt functionabile instalatiile de transport pe cablu Telescaun Lupului, Teleschi Bradul, Stadion si Snowpark Bradul. Este emisa si o atentionare de vant puternic in zona superioara, pana la telescaului Ruia.

Predeal

Daca sunteti la Predeal in aceste zile, partia Clabucet  va asteapta pentru practicarea sporturilor preferate. Stratul de zapada masoara 40 de centimetri si se schiaza in conditii bune. Pe partiile Subteleferic, Subteleferic Varianta si Cocosul sunt 30 centimetri de zapada si se schiaza in conditii bune.

Harta partii schi Predeal, Brasov

Harta partii schi Predeal, Brasov

Judetul Caras – Severin

Muntele Mic

Puteti schia in conditii bune pe partiile Valea Soarelui (Felix) si Borlova 1, unde stratul de zadapa depaseste 40 de centimetri, cat si pe Norida (Caldare), unde grosimea stratului de zapada este de 30 de centimetri.

Semenic

In Semenic, puteti schia linistiti pe partia Goznuta. Stratul de zapada depaseste 50 de centimetri.

Judetul Cluj

Baisoara

In judetul Cluj puteti schia pe Partia Mare, unde stratul de omat depaseste 40 de centimetri, fiind conditii optime pentru practicarea sporturilor de sezon. Pe partia Buscat 1 sunt 35 de centimetri de zapada.

Feleacu

Pe parti Schi Arena Feleacu se schiaza in conditii acceptabile, stratul de zapada masurand in jur de 25 de centimetri.

Judetul Covasna

Covasna

Pe partia Lőrincz Zsigmond 1 se schiaza in conditii acceptabile, grosimea stratului de zapada masurand in jur de 20 de centimetri.

Sugas Bai

Sugas Bai 1 (Veche) si Sugas Bai 2 (Noua) se schiaza in conditii bune, stratul de zapada masurand 30 de centimetri. Pe partiile Curmatura 1 si 3, Ausel 1 si 2, sunt 50 de centimetri de zapada si se schiaza in conditii optime.

Judetul Gorj

Ranca

Sunteti la Ranca in acest week-end? Daca da, sa stiti ca se schiaza in contidii excelente pe partiile M 1 si M2, unde stratul de zapada masoara 60 de centimetri si pe Teleski M3 si Teleski M4, zapada este de 55 de centimetri, putand practica sporturile de iarna in conditii optime. Si pe partia Junior sunt 55 de centimetri de zapada.

Harta partii schi Ranca, Gorj

Harta partii schi Ranca, Gorj

Judetul Harghita

Baile Harghita

Pe partia Csipike se schiaza in conditii excelente, stratul de zapada avand 50 de centimetri grosime, si in conditii bune, pe partia Miklos, 45 de centimetri.

Baile Homorod

La Baile Homorod, pe partia Lobogo sunt 25 centimetri de zapada si se schiaza in conditii bune.

Baile Tusnad

Daca sunteti la Baile Tusnad in aceste zile si vreti sa practicati sporturi de iarna, este bine de stiut ca stratul de zapada are 25 de centimetri.

Borsec

La Borsec, turistii pot schia pe partia Speranta in acest week-end. Stratul de zapada masoara 30 de centimetri si se schiaza in conditii bune.

Ciumani

Pe partia Ciumani sunt 25 de centimetri de zapada si se poate schia in conditii relativ bune.

Joseni

Pe partiile Havas-Bucsin si Bucin-Bujdosu, stratul de zapada depaseste 40 de centimetri si  se schiaza in conditii acceptabile.

Madaras

La Madaras, puteti schia pe partiile Nagy Mihaly (Mihai Mare), Kicsi Mihaly (Mihai Mic), Sugo (Sugau) si Sugo Ocsike (Incepatori). Conditiile sunt foarte bune, iar stratul de omat masoara in jur de 50 de centimetri.

Bogdan Bucin

La Praid se schiaza in conditii bune pe partiile Bogdan 1 si 2, unde stratul de zapada masoara 40 de centimetri.

Toplita

Pe partiile Bradul si Magherus din Toplita, schiorii se bucura de conditii bune de schi, stratul de zapada depasind 35 centimetri.

Judetul Hunedoara

Straja

La Straja se schiaza in conditii bune pe aproape toate partiile, stratul de zapada masoara in medie 50 de centimetri.  La Telegondola, sunt 35 centimetri de zapada si se schiaza in conditii acceptabile.

Parang

Pe partia B sunt 50 de centimetri de zapada si se schiaza in conditii bune, dar la Telescaun sunt doar 30 de centimetri si conditiile pentru schi sunt destul de dificile.

Judetul Maramures

Borsa

In statiunea Borsa, puteti practica sporturile de iarna pe partia Poiana Stiol, unde stratul de zapada masoara 40 de centimetri si se schiaza in conditii excelente. Pe partia  Varful Stiol grosimea zapezii este de 30 centimetri si se schiaza in conditii bune.

Harta partii schi Borsa, Maramures

Harta partii schi Borsa, Maramures

Cavnic

La Cavnic se schiaza pe toate partiile domeniului in lungime totala de 6,5 km. Sunt conditii foarte bune pe toate partiile de schi, stratul mediu de zapada fiind de 60 centimetri pe Roata 1, Roata 2 si Roata 3. Pe celelalte partii se schiaza in conditii bune. Este deschisa si partia Icoana 4 – Tobogan Tubing, unde stratul de zapada masoara 30 de centimetri.  Programul de functionare de la 9:00 – 21:00.

Suior

In week-end puteti schia in conditii optime pe partiile Suior 1 si Suior 2. Grosimea stratului de zapada are la baza 55 de centimetri si la cota 1000 masoara 60 de centimetri. Program noctura: 17:00 – 21:00 si Telescaun Suior 10:00 – 21:00.

Judetul Mures

Sovata

La Sovata se schiaza pe partia Alunis in conditii acceptabile si grosimea stratului masoara 30 de centimetri, si pe partia Alunis Incepatori sunt 35 de centimetri si se schiaza in conditii bune.

Judetul Neamt

Piatra Neamt

Pe partia Cozla 1 se schiaza in conditii acceptabile in aceste zile, stratul de zapada fiind de 20 de centimetri.

Judetul Prahova

Azuga

La Azuga pentru practicarea sporturilor de iarna, schiul si snowboardul, nu este suficienta zapada naturala, aceasta fiind completata cu zapada artificiala cu ajutorul instalatiilor de inzapazire, care acopera peste 7 km de partii. O campanie de inzapezire este in desfasurare, ajutata si de temperaturile scazute. Ca urmare a acestor actiuni la ora actuala sunt cinci partii pe care se schiaza in conditii foarte bune si anume: Sorica, Cazacu, Cazacu Varianta, Cazacu Scoala si Sorica Banda. Stratul de zapada variaza intre 35 si 100 centimetri.

Sunt in functiune cinci instalatii de transport pe cablu, telegondola Azuga, trei teleschiuri si o banda rulanta. Aceste instalatii functioneaza zilnic intr orele 9 – 16. De asemenea, sunt in functiune si trei trasee de snow-tubing care functioneaza pana seara tarziu.

Busteni

Daca va aflat pe Valea Prahovei in acest week-end, in statiunea Busteni veti schia pe partiile Kalinderu 1 si Kalinderu 2, unde stratul de zapada masoara 35 de centimetri si se schiaza in conditii bune. Partia Fun-Park are 20 centimetri si este deschisa.

Sinaia

In acest moment toate partiile de altitudine din Sinaia sunt deschise. Pe Valea Soarelui și pe Valea Dorului partiile sunt intr-o conditie exceptionala iar stratul de zapada masoara aproximativ 50 centimetri. De la Cota 2000 spre oras este deschis Drumul de Vara, care este practicabil. Stratul de zapada masoara 50 de centimetri si se schiaza in conditii bune.

Recomandam prudenta, deoarece exista zone cu gheata si pietre, mai ales sub Cota 1500.

De astazi, 9 ianuarie, Partia Noua (cea care face legatura intre Cota 1400 si statia de Telegondola) va fi oficial deschisa. Partia este in proportie de 80% acoperita cu zapada artificiala.

Partia pentru incepatori Gondola 1 (cea aflata la statia de baza a telegondolei, din oras) este de astazi complet functionala, cu tot cu instalatia de babylift care o deserveste.

Prin urmare, toate partiile din Sinaia sunt deschise si se pot practica sporturile preferate in conditii optime.

Judetul Sibiu

Paltinis

Norocosii care sunt in acest week-end la Paltinis se pot bucura de conditiile excelente ale partiilor. Pe Platos (A) stratul de zapada masoara 75 de centimetri, pe Panorama Sibiului (B1) sunt 70 de centimetri, la fel si pe  Poiana Poplacii (B2), La Gascani (C) si Arena (D). Conditii bune pentru schi si snowboard sunt si pe partiile Oncesti 1 si Oncesti 2, grosimea de zapada fiind de 50 de centimetri.

Gura Raului

La Trecatoarea-Lupilor sunt 25 de centimetri de zapada si se schiaza in conditii destul de bune.

Judetul Suceava

Gura Humorului

La Gura Humorului se schiaza in conditii acceptabile pe partia Soimul (20 de centimetri) si in conditii bune pe partia Soimul 2, unde stratul de zapada masoara 40 de centimetri.

Vatra Dornei

La Vatra Dornei se schiaza in conditii acceptabile, stratul de zapada depasind 18 centimetri.

Judetul Valcea

Transalpina

In acest weekend se va schia in conditii bune pe partiile de Sub Teleski 1 si 2 si cele de sub Telegondola1. Dimensiunea medie a stratului de zapada este de 35 centimetri.

Harta partii schi Transalpina, Valcea

Harta partii schi Transalpina, Valcea

Distractie placuta pe partii,

Echipa i-Tour

Alte surse:

romaniaturistica.ro

suior.ro

arenaplatos.ro

inmh.ro

2 Comments

  1. i-Tour Post author Reply

   Buna ziua,
   S-a rezolvat, a fost o scapare. Multumim pentru atentionare. De fiecare data mentionam sursa atunci cand luam informatii de pe alte site-uri.
   O zi minunata,
   Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *