Unde putem schia in primul weekend din 2014: stratul de zapada si starea partiilor, 3 ianuarie 2014

La multi ani, dragii nostri! Sa ramaneti indragostiti de sporturile de iarna! Primul weekend din 2014 este mai putin ofertant decat verisorul lui de anul trecut, insa tot aveti unde sa va bucurati de zapada pe partiile din Romania! Iata unde va puteti pune la incercare schiurile, placa si saniutele! Gasiti hartile tuturor partiilor de schi in titlu si le puteti descarca gratuit!

Judetul Alba

Domeniul Schiabil Sureanu

La Sureanu, din cele 8 partii omologate, in acest weekend vor fi functionale 7 (A_1, A_2, A_3, C_1, C_2, C_3, C_4). Celelalte 2 partii (de pe varful Sureanu) vor fi inchise intrucat teleschiul care le deserveste este defect. Cele mai practicabile partii sunt A_3, A_1 (practicabila pe trei sferturi din lungime) si C_1. Restul partiilor conțin multa gheata. Grosimea stratului de zapada este de aproximativ 10 cm grosime si prezinta pietre si iarba in special pe varfurile de panta. Zona de off-piste este inaccesibila.

Instalatiile de cablu functioneaza in regim normal, intre orele 09.30 – 16.30, mai putin teleschiul Sureanu, care nu va functiona in acest weekend.

Arieseni (Vartop)

Partiile Vartop prezinta un strat de zapada batatorita de aproximativ 10 cm, fiind greu practicabil pentru schi și snowboard.

Cele doua teleschiuri functioneaza in regim normal, de marti pana duminica, intre orele 09.00 – 17.00. De asemenea, partiile sunt prevazute cu instalatie de nocturna.

Judetul Brasov

Poiana Brasov

La Poiana Brasov sunt deschise partiile: Bradul, Lupului, Sulinar, Stadion si Drumul Rosu, iar starea partiilor este acceptabila spre buna! Stratul de zapada pe partiile din Poiana Brasov este de aproximativ 25-30 de centimetri.

Predeal

La Predeal se poate schia pe partia Clabucet Sosire, in conditii dificile spre acceptabile. Stratul de zapada atinge aproape 20 de centimetri. Atentie la portiunile de gheata si la ceilalti schiori!

Judetul Caras Severin

Semenic

La Semenic sezonul de schi este deschis! Partiile au fost pregatite si isi asteapta schiorii! Conform romaniaturistica, Partia Goznuta este singura deschisa, iar stratul de zapada masoara 30 de centimetri.

Muntele Mic

La Muntele Mic se schiaza pe Borlova si Valea Soarelui! Telescaunul si teleschiurile functioneaza, iar stratul de zapada atinge si 30 de centimetri. Program partii Muntele Mic: 9.00 – 16.30!

Judetul Harghita

Baila Harghita 

La Harghita Bai se schiaza in coditii bune pe partia Csipike, unde stratul de zapada este de aproximativ 20-25 de centimetri.

Ciumani Snowpark  

La Ciumani Snowpark se schiaza in conditii bune, iar grosimea stratului de zapada este de 35 de centimetri!

Harghita Madaras

La Madaras se poate schia in conditii accepatbile pe toate partiile. Stratul de zapada masoara 25 – 30 cm. Pe muntele Harghita-Madaras exista 5 piste de schi amenajate, dotate cu tunuri de zapada cu o lungime totala de 4,5 km si un snowpark amenajat.

Toplita

Patiile din Toplita sunt pregatire pentru iubitorii sporturilor de iarna! Se schiaza in conditii bune, iar stratul de zapada este de aproximativ 20 – 25 centrimetri de zapada! In Toplita veti gasi doua partii: Partia Magherus, destinata schiorilor avansati, cu o lungime de 460 metri si Partia Bradul, destinata schiorilor incepatori, cu o lungime de 1200 metri. Tarif teleschi: Copii sub 14 ani: 1.5 lei/urcare, 30 lei/abonament 1 zi si Adulti: 2 lei/urcare, 40 lei/abonament 1 zi.

Tusnad 

La Tusnad se schiaza in conditii acceptabile, iar stratul de zapada este de aproximativ 20 de centimetri.

Judetul Hunedoara

Parang

La Parang se va schia in conditii bune pe partiile Sub Telescaun si Poiana Mare. Stratul de zapada masoara intre 20 si 25 de centimetri! Functioneaza telescaunul intre 9.00 si 16.00 si teleschiul de pe EuroParang!

Straja

La Straja se schiaza pe aproape toate partiile, insa veti gasi conditii foarte bune pe partiile Platoul Soarelui, Constantinescu, Sfantu Gheorghe, Telegondola si Lupului. Stratul de zapada pe partiile din Straja este de 20-30 de centimetri!

Judetul Maramures

Suior

La Suior, stratul de zapada masoara aproape 50 de centimetri, batatorit, iar starea partiilor este exclenta. Sunt deschise toate partiile!

Programul partiilor ramane neschimnat 10:00 – 21:00, iar a restaurantului 07:00-23:00. Tarifele la urcari si abonamente au ramas cele de anul trecut.

Cavnic

La Cavnic se schiaza excelent pe toate partiile! Stratul de zapada este de 40-70 de centimetri, iar programul la teleski pana la ora 21.00!

Izvoare

Partia Cora are un strat de zapada cu o grosime de peste 40 de centrimetri si va asteapta la schi!

Judetul Prahova

Azuga

La Azuga se schiaza pe toate partiile Cazacu, pe un strat mediu de 30 cm de zapada. Tarifele pentru instalatiile de cablu le gasiti aici!

Judetul Sibiu

Arena Platos

Statiunea de ski si snowboard Arena Platos este deschisa inca din 1 dec! Toate partiile sunt functionale si va asteapta la distractie, cu conditii foarte bune de schi si instalatii de nocturna, inclusiv pe partia de sanius!

Stratul de zapada la Arena platos este de aproximativ 70 de centimetri!

Judetul Suceava

Vatra Dornei

La Vatra Dornei se schiaza pe partiile Parc si Veverita. Functioneaza instalatiile de cablu, iar stratul de zapada masoara 20 de centimetri!

Judetul Valcea

Transalpina

La Transalpine veti putea schia pe Partiile 1 si 2, unde stratul de zapada este de aproximativ 30 cm.

Pe timpul iernii la Vidra se poate ajunge dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi, Malaia, Voineasa, Vidra), de la Vidra mai sunt 8 km pana la zona de schi, sau dinspre Petrosani.

Distractie placuta pe partii,

Echipa i-Tour

One Comment

  1. radu ichim Reply

    Felicitari.Profesionisti 100/100. Din pacate nu acelasi lucru se poate spune despre domeniul schiabil Sureanu.Desii se afla intr-o zona fantastic de frumoasa si avantajoasa practicarii schiului,gestionarea lasa de dorit;situl nu este actualizat orarul de functionare al instalatiilor afisat este diferit de cel afisat pe teren,pirtiile sint date functionale toate!! personalul are un ” chef de munca”pe care l-am testat in prima persoana, se vind schi-pasuri fara elastice , ceea ce pare o nimica toata dar pe ansamblu e deranjant si culmea ospitalitatii montane , daca ai un sanvis adus cu tine nu-l poti minca in incinta apreschi!! Poate cu autoritatea d-voastra reusitisa convingeti “capii” spre o gestiune mai buna.Pacat de zona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *