Unde putem schia in primul weekend de vacanta: stratul de zapada si starea partiilor, 19 decembrie 2014

Primul weekend oficial de vacanta va asteapta cu zapada pe multe partii de schi din tara! Iata unde puteti schia in Romania:

Judetul Alba

Domeniul Schiabil Sureanu

La Sureanu stratul de zapada este tot mai subtire. Daca nu va ninge, e posibil ca nici teleschiul care deserveste aceasta partie sa nu functioneze. Totusi, sunt asteptate ninsori slabe in weekend si, deci, probabil sezonul se va imbunatati.

Avand in vedere stratul tot mai subtire de zapada (maxim 15 centimetri), partiile inca sunt nefunctionale. Doar C3 ofera conditii cat de cat acceptabile de schi. Nu este imposibil sa schiati, dar e posibil ca instalatiile de cablu sa nu functioneze in weekend.

Judetul Brasov

Poiana Brasov

La Poiana Brasov sunt deschise partiile: Lupului, Sulinar, Ruia si Drumul Rosu, dar se schiaza in conditii dificile! Stratul de zapada este de aproximativ 17-18 de centimetri.

Judetul Gorj

Ranca

Vestea buna este ca la Ranca se schiaza in conditii optime pe M1 si M2, Junior, cat si pe Teleski M3 si M4, unde stratul de zapada depaseste 40 centimetri.

Judetul Harghita

Harghita Madaras

La Madaras se poate schia in conditii acceptabile pe partiile „Súgó” si „Kicsi Mihály”. Stratul de zapada masoara aproape 18 centimetri.

Toplita

Partiile din Toplita sunt pregatire pentru iubitorii sporturilor de iarna! In Toplita veti gasi doua partii: Partia Magherus, destinata schiorilor avansati, cu o lungime de 460 metri si Partia Bradul, destinata schiorilor incepatori, cu o lungime de 1200 metri. Stratul de zapada masoara pe ambele partii 30 centimetri si se schiaza in conditii excelente.

Baile Harghita

Pe partiile Csipike si Kossuth, statul de zapada pe partii masoara aproximativ 25 de centimetri si se schiaza in conditii bune.

Bogdan Bucin

In acest weeekend nu se va schia pa partia Bogdan – Praid. Stratul de zapada este de 15 centimetri si vor fi pornite tunurile de zapada incepand de duminica (21 decembrie). Daca totul decurge bine, deschiderea partiilor Bogdan 1 si 2 se va face pe data de 26 decembrie.

Judetul Hunedoara

Parang

La Parang se va schia in conditii destul de bune pe partiile B, Poiana si Spre Saivane. Stratul de zapada masoara intre 20 si 25 de centimetri!

Straja

La Straja se schiaza pe toate partiile, insa veti gasi conditii foarte bune pe partia Începători Şcoală, unde stratul de zapada masoara 45 centimetri. Tunurile functioneaza pentru a asigura un strat de zapada optim pentru schi. Stratul de zapada pe partiile din Straja este de 40-50 de centimetri!

Judetul Maramures

Cavnic

In acest weekend, la Cavnic se schiaza pe Roata 1 si Roata 2 in lungime totala de 2 km. Stratul de zapada pe partia Roata 1 masoara 50 centimetri, iar pe Roata 2, 35 centimetri. Partiile se afla in stare foarte buna.
Programul de functionare: 9:00 – 21:00, nocturna: 17:00 – 21:00, exista nocturna atat pe Roata 1, cat si pe Roata 2, in total 2 km de partie iluminata.

Judetul Prahova

Azuga

La Azuga sunt doua partii deschise pe care se poate schia in conditii foarte bune, chiar daca nu a nins suficient. Este vorba de partia Cazacu varianta cu lungimea de 400 metri si de Cazacu Scoala cu lungimea de 120 metri. Pe aceste partii stratul de zapada este de 25 de centimetri, fiind foarte bine preparat dintr-un amestec de zapada naturala cu zapada artificiala.

Harta partii schi Azuga, Prahova

Harta partii schi Azuga, Prahova

Programul pe aceste partii este 9 – 16 si sunt deservite de doua teleschiuri.

Pe partia Sorica stratul de zapada naturala este intre 5 si 25 centimetri urmand a se completa cu zapada artificiala imediat ce temperaturile o vor permite. Tunurile sunt montate pe pozitie.

Programul telegondolei Azuga este zilnic 9-16.

Sinaia

Sinaia ramane si in acest weekend cea mai buna optiune pentru pasionatii sporturilor de iarna. Se poate schia pe toate partiile de altitudine – adica cele opt partii de schi de pe Valea Soarelui si Valea Dorului. Stratul de zapada masoara intre 30 si 40 de centimetri.

Se schiaza in conditii bune pe Valea Dorului Sub Telescaun 1 si 2 (aici stratul de zapada depaseste 35 centimetri), cat si pe Valea Soarelui 1 si 2, unde stratul de zapada are 30 de centimetri.

Momentan vremea este frumoasa, cu foarte mult soare si vant slab.

Centrul Salvamont recomanda precautie, cunoasterea si aplicarea tuturor normelor de conduita montana.

Judetul Sibiu

Arena Platos

Statiunea de ski si snowboard Arena Platos este deschisa si se schiaza in conditii optime, stratul de zapada masurand 30 de centimetri pe partia Arena D, unde exista si un teleschi. In week-end este posibil sa se deschida si partia A, in functie de vreme si grosimea zapezii.

Judetul Suceava

Vatra Dornei

La Vatra Dornei se schiaza in conditii dificile doar pe partia Veverita. Stratul de zapada masurand 15-20 de centimetri.

Judetul Valcea

Transalpina

La Voineasa se va poate schia in conditii foarte bune pe partiile Transalpina 1 si 2, unde stratul de zapada este de peste 40 centimetri.

Distractie placuta pe partii,

Echipa i-Tour

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *