Unde mergem la schi in weekend: stratul de zapada si starea partiilor, 24 ianuarie 2014

Ninge in tara si in cele mai multe statiuni montane! Asta nu poate insemna decat un strat generos de zapada pe partiile de schi si multa distractie in weekend! Gasiti hartile tuturor partiilor de schi in titlu si le puteti descarca gratuit! Aici se afla harta interactiva a tuturor partiilor! Iata cum veti putea schia pe partiile din Romania:

Judetul Alba

Domeniul Schiabil Sureanu

La Sureanu, din cele 8 partii omologate, in acest weekend vor fi functionale 7 (A_1, A_2, A_3, C_1, C_2, C_3, C_4). Stratul de zapada batatorita are aproximativ 20-25 cm grosime, fara gheata sau pietre. Zona de off-piste este accesibila datorita stratului suficient de zapada powder, care masoara (in functie de altitudine si de curentii de aer) aproximativ 40 cm.

Teleschiul „Curmatura” si telescaunul „Ausel” vor functiona in regim normal, intre orele 10.00 – 17.00. Teleschiul „Sureanu” este oprit.

Arieseni (Vartop)

Stratul de zapada batatorita este de maxim 15 cm, fiind destul de greu practicabil si avand portiuni de zapada inghetata. Ambele partii (Vartop 1, Vartop 2) sunt deschise. Zona de off-piste continua sa fie inaccesibila datorita stratului insuficient de zapada powder.

La Arieseni, in fiecare weekend aveti parte de Serbarile Zapezii, cu Mix Music Evolution, pana pe 28 februarie! Concerte, spectacole si voie buna va asteapta la baza partiilor Vartop 1 si Vartop 2!

Judetul Brasov

Poiana Brasov

In partea superioara a partiei Lupului, pana la telescaunul Ruia se schiaza in conditii foarte bune, iar pe partiile Sulinar, Drumul Rosu si Bradul se schiaza in conditii bune. Atentie la ultima portiune de 200 de metri de pe partiile Sulinar si Drumul Rosu, care nu este practicabila! Stratul de zapada masoara aproximativ 30 de centimetri.

Predeal

La Predeal se poate schia pe partia Clabucet Sosire, in conditii dificile.

Judetul Caras-Severin

Muntele Mic

In acest weekend se va schia si la Muntele Mic, pe un strat de zapada de 20-40 de centimetri. Telescaun Valea Craiului deschis,Teleschi Felix deschis, Teleschi Borlova 1 deschis, Teleschi Borlova 2 inchis ,Teleschi Nordica functional, drumul este dezapezit pana in statiune.  In acest weekend Teleschi Borlova va functiona si pe nocturna.

Judetul Gorj

Ranca

La Ranca se schiaza in conditii bune pe partia M1, iar stratul de zapada are aproximativ 20-25 de centimetri.

Judetul Harghita

Baile Harghita 

La Harghita Bai se schiaza in conditii foarte bune pe partia Csipike, unde stratul de zapada este de aproximativ 20-25 de centimetri.

Borsec

In statiunea harghiteana Borsec puteti schia in conditii acceptabile pe partia Speranta, deservita de teleschi, nocturna si tunuri de zapada, pe un strat de zapada de aproximativ 20-25 de centimetri.

Harghita Madaras

La Madaras se poate schia in conditii accepatbile pe trei partii, pe un strat proaspat de zapada de 15 centimetri, care, imreuna cu cel anterior ating o grosime de 40 de centimetri de zapada.  Functioneaza toate instalatiile. Pe muntele Harghita-Madaras exista 5 piste de schi amenajate, dotate cu tunuri de zapada cu o lungime totala de 4,5 km si un snowpark amenajat.

Harta partii schi Madaras, Harghita

Harta partii schi Madaras, Harghita

Toplita

Patiile din Toplita sunt pregatire pentru iubitorii sporturilor de iarna! Se schiaza in conditii bune pe ambele partii, iar stratul de zapada este de aproximativ 20 – 25 centrimetri de zapada! In Toplita veti gasi doua partii: Partia Magherus, destinata schiorilor avansati, cu o lungime de 460 metri si Partia Bradul, destinata schiorilor incepatori, cu o lungime de 1200 metri. Tarif teleschi: Copii sub 14 ani: 1.5 lei/urcare, 30 lei/abonament 1 zi si Adulti: 2 lei/urcare, 40 lei/abonament 1 zi.

Tusnad 

La Tusnad se schiaza in conditii dificile, iar stratul de zapada este de aproximativ 15-20 de centimetri.

Judetul Hunedoara

Straja

La Straja se va schia pe partiile Platoul Soarelui si Constantinescu. Stratul de zapada este 15-20 de centimetri.

Parang 

Se schiaza la Parang pe partia de sub telescaun, iar stratul de zapada este de 20 de centimetri.

Judetul Maramures

Suior

La Suior, stratul de zapada masoara 30 de centimetri, batatorit. In weekend se va putea schia pe toate partiile, starea lor fiind buna!

Programul partiilor ramane neschimnat 10:00 – 21:00, iar a restaurantului 07:00-23:00. Tarifele la urcari si abonamente au ramas cele de anul trecut.

Cavnic

La Cavnic se schiaza in conditii foarte bune pe partiile Roata 1 si Roata 2, iar stratul de zapada este de 40-50 de centimetri. Programul la teleski pana la ora 21.00!

Judetul Sibiu

Arena Platos

La Arena Platos toate partiile sunt functionale si va asteapta la distractie! Conditiile de schi sunt bune, iar stratul de zapada este de aproximativ 30-40 de centimetri!

Programul in weekend la Arena Platos este: vineri 10-22, sambata 10-22, duminica 10-18.

Judetul Suceava

Vatra Dornei

La Vatra Dornei se schiaza in conditii acceptabile pe partia Parc. Functioneaza instalatiile de cablu, iar stratul de zapada masoara 20-25 de centimetri!

Harta partii schi Vatra Dornei, Suceava

Harta partii schi Vatra Dornei, Suceava

Judetul Valcea

Transalpina

La Transalpina se poate schia pe Partia 1 (Telegondola) si pe Partia 2, unde stratul de zapada este de aproximativ 40-45 de centimetri.

Pe timpul iernii la Vidra se poate ajunge dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi, Malaia, Voineasa, Vidra), de la Vidra mai sunt 8 km pana la zona de schi, sau dinspre Petrosani.

Distractie placuta pe partii,

Echipa i-Tour

Edit Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *