Borsa iarna

Unde mergem la schi in weekend – stratul de zapada si starea partiilor, 23 – 25 ianuarie 2015

Datorita temperaturilor ridicate si lipsa ninsorilor, numarul partiilor pe care se pot practica sporturile de iarna, s-a redus.

Iata cum se prezinta starea partiilor si stratul de zapada in acest week-end in tara:

 

Judetul Alba            

Domeniul Schiabil Sureanu

In acest week-end, din cele noua partii, cinci sunt functionale (C_1, C_3, A_1, A_2, A_3). Stratul de zapada batatorita masoara intre 20-40 centimetru iar cel nebatatorit, din afara partiilor, intre 50-60 centimetri. Partiile prezinta pe alocuri portiuni cu gheata, datorita incalzirii vremii, asadar pastrati atentia la coborare si evitati vitezele mari. Partia A_1 prezinta in continure mici portiuni de pietre in partea superioara, abrupta. Partia A_2 este rezervata iubitorilor de freeride. Teleschiul „Curmatura” si telescaunul sunt functionabile.

Arieseni

In prezent, stratul de zapada de pe partiile Vartop 1 și Vartop 2 masoara circa 30 centimetri si este practicabil pentru schi si snowboarding. Instalatiile de transport pe cablu functioneaza conform programului.

Judetul Brasov

Poiana Brasov

La Poiana Brasov, in zona superioara, pana la telescaunul Ruia si in cea inferioara, sub telescaun, sunt deschise toate partiile si se schiaza in conditii foarte bune. Stratul de zapada pe partia Bradul masoara 40 de centimetri in zona inferioara, iar la Postavarul sunt 60 de centimetri. Starea zapezii este buna. Temperatura variaza intre +1 si +7 grade Celsius. Sunt functionabile instalatiile de transport pe cablu: telecabina Kanzel si Capra Neagra, telegondola, telescaun Ruia si Lupului, teleschi Bradul si Stadion si Snowpark-ul Bradul.

Predeal

In acest week-end in statiunea Predeal se schiaza pe toate partiile, care sunt in stare buna si au un strat mediu de zapada de aproximativ 20 – 30 centimetri.

Harta partii schi Predeal, Brasov

Harta partii schi Predeal, Brasov

Judetul Caras – Severin

Muntele Mic

In week-end se schiaza in conditii relativ bune pe partiile Valea Soarelui , Nordica si Borlova 1, unde grosimea stratului de zapada abia depaseste 25 de centimetri.

Semenic

La Semenic, in urmatoarea perioada, puteti schia pe partia Goznuta, unde stratul de zapada depaseste 40 de centimetri. Pe partiile Crucea de Brazi 1 si 2 se schiaza in conditii bune, stratul de zapada masurand in jur de 35-40 de centimetri.

Judetul Cluj

Baisoara

La Baisoara, se pot practica sporturile de iarna doar pe partia Buscat 1, unde sunt in jur de 20 de centimetri de zapada.

Judetul Gorj

Ranca

In acest week-end la Ranca se schiaza in conditii excelente pe partiile M 1 si M2, unde stratul de zapada masoara 60 de centimetri si pe Teleski M3 si Teleski M4, zapada este de aproximativ 55 de centimetri, putand practica sporturile de iarna in conditii bune. Pe partia Junior sunt 60 de centimetri de zapada si puteti schia in conditii optime.

Judetul Harghita

Baile Harghita

Pe partia Csipike se schiaza in conditii foarte bune, stratul de zapada masoara 50 de centrimetri  grosime. Pe partia Miklos sunt 25 de centimetri de zapada si se schiaza in conditii bune. Pentru distractie recomandam „Gogoasa de zapada”, unde stratul depaseste 40 de centimetri si Patinoarul cu gheata naturala. O sa functioneaza si partia Kossuth la acest sfarsit de saptamana.

Baile Homorod

Pe partia Lobogo din Baile Homorod sunt 20 de centimetri de zapada si se schiaza in conditii bune.

Baile Tusnad

La Baile Tusnad, stratul de zapada masoara in jur de 25 centimetri si se schiaza in conditii bune.

Harta partie schi Tusnad, Harghita

Harta partie schi Tusnad, Harghita

Borsec

La Borsec, in perioada 23-25 ianuarie, se poate schia pe partia Speranta si Prichindel, iar stratul de zapada este de circa 30 de centimetri.

Ciumani

Pe partia Ciumani sunt 17 centimetri de zapada si se poate schia in conditii destul de dificile.

Joseni

Pe partiile Havas-Bucsin si Bucin-Bujdosu, stratul de zapada masoara in jur de 35 de centimetri si se schiaza in conditii bune.

Madaras

La Madaras se schiaza pe partiile Nagy Mihaly (Mihai Mare), Kicsi Mihaly (Mihai Mic), Sugo (Sugau) si Sugo Ocsike (Incepatori). Conditiile sunt bune, iar stratul de zapada masoara 40 de centimetri.

Bogdan Bucin

Partia Bogdan Praid functioneaza cu ambele partii(Bogdan I si II) in conditii bune, stratul de zapada fiind de 40 de centimetri.

Judetul Hunedoara

Straja

In acest week-end, la Straja, se schiaza in conditii bune pe aproape toate partiile, stratul de zapada are in medie 45-50 de centimetri. Pe partia Platoul Soarelui se va schia in acest week-end, stratul de zapada masurand in jur de 30 de centimetri. Noctura va functiona la minim 10 persoane.

Parang

In week-end, in Parang poti schia in conditii relativ bune pe partiile B si la Telescaun, unde stratul de zapada are aproximativ 35 de centimetri.

Judetul Maramures

Borsa

In Nord, in statiunea Borsa, puteti practica schi si snowboard in conditii bune pe partiile Poiana Stiol si Varful Stiol, unde grosimea zapezii masoara in jur de 20-25 de centimetri.

Borsa iarna

Cavnic

La Cavnic se schiaza pe toate partiile domeniului, care se afla in stare excelenta si stratul mediu de zapada masoara in jur de 70 de centimetri. Programul normal de functionare de la 9:00 – 21:00.

Suior

La Suior, sunt deschise partiile Suior 1, Suior 2 si 3. Starea partiilor este excelenta, stratul de zapada masoara la cota 1000 in jur de 60 centimetri si la baza 55 de centimetri. Nocturna functioneaza in intervalul 17:00 – 21:00 zilnic. Orarul partiilor este zilnic intre 10:00 si 21:00.

Judetul Mures

Sovata

La Sovata se schiaza in conditii acceptabile pe partiile Alunis si Alunis Incepatori, unde stratul de zapada masoara in medie 25 de centimetri.

Judetul Prahova

Azuga

Pe Valea Prahovei puteti practica sporturile de iarna, schiul si snowboardul, in acest weekend la Azuga. Se schiaza in conditii foarte bune pe partiile Sorica, Cazacu, Cazacu Varianta, Cazacu Scoala si Sorica Banda. Stratul de zapada masoara intre 40 si 50 de centimetri.

Busteni

La Busteni in acest sfarsit de saptamana, se schiaza pe partiile Kalinderu 1 si Kalinderu 2, unde stratul de zapada masoara in jur de 20-25 de centimetri. Este deschisa si partia Fun-Park, unde zapada are o grosime de doar 15 centimetri.

Harta partii schi Busteni, Prahova

Harta partii schi Busteni, Prahova

Sinaia

In acest moment se pot practica sporturile de iarna pe aproape toate partiile din Sinaia. Telegondola functioneaza pana la ora 17.00. Pe partiile Valea Dorului Sub Telescaun 1 si 2, zapada masoara in medie 55 de centimetri si sunt conditii bune pentru schiori. Puteti schia in conditii excelente pe partiile Valea Soarelui 1 si 2 si Valea Dorului Varianta, unde stratul de zapada are aproximativ 60 de centrimetri.

Judetul Sibiu

Paltinis

La Arena Platos se schiaza pe toate partiile fara nici un fel de problema. Vor functiona toate cele 4 teleschiuri si 1 telescaun. Starea partiilor este buna si stratul mediu de zapada are aproximativ 50 de centimetri. Pe partiile Oncesti 1 si Oncesti 2, grosimea de zapada este de 30 de centimetri.

Judetul Suceava

Gura Humorului

La Gura Humorului poti schia in conditii bune pe partiile Soimul si Soimul 2, stratul de zapada masoara pana la 20 de centimetri.

Vatra Dornei

La Vatra Dornei se pot practica sporturile de iarna in conditii relativ bune doar pe partia Veverita, aici stratul de zapada nu depaseste 20 de centimetri. Pe restul partiilor, stratul de zapada are in medie 15 centimetri si se schiaza in conditii dificile.

Judetul Valcea

Transalpina

Se schiaza in acest week-end la Domeniul schiabil Transalpina pe partiile Transalpina 1, 2, 3 si 4. Functioneaza Telegondola 1, Telechi 1 si 2, cat si instalatia de zapada artificiala. Grosimea totala a stratului de zapada este de 40-50 de centimetri si zapada nou asternuta masoara 35 de centimetri.

Harta partii schi Transalpina, Valcea

Harta partii schi Transalpina, Valcea

Cele mai noi harti ale tuturor partiilor de schi omologate din tara, editia i-Tour Schi 2014-2015, sunt realizate cu sprijinul Ciuc Radler si le puteti descarca gratuit de pe site-ul nostru, sectiunea Harti partii schi i-Tour Schi

Harta interactiva a domeniilor schiabile din Romania o gasiti aici.

Distractie placuta pe partie,

Echipa i-Tour

Alte surse: Arena Platos , suior.ro , www.trans-alpina.ro, Romania Turistica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *