Unde mergem la schi in weekend – stratul de zapada si starea partiilor, 16 – 18 ianuarie 2015

Cele mai noi harti ale tuturor partiilor de schi omologate din tara, editia i-Tour Schi 2014-2015, sunt realizate cu sprijinul Ciuc Radler si le puteti descarca gratuit de pe site-ul nostru, sectiunea Harti partii schi i-Tour Schi Harta interactiva a domeniilor schiabile din Romania o gasiti aici.

Iata unde si cum veti putea schia pe partiile din Romania in acest week-end:

Judetul Alba

Domeniul Schiabil Sureanu

La Sureanu, in acest week-end sunt cinci partii functionabile (C_1, C_3, A_1, A_2, A_3). Stratul de zapada batatorita masoara intre 30-50 centimetri iar cel natural, din afara partiilor, intre 60-80 centimetri. Partia A_1 prezinta in continure mici portiuni de pietre in partea superioara, abrupta, datorita viscolului care a spulberat zapada. Cu toate acestea, suprafata partiilor este schiabila in conditii foarte bune. Din cele trei instalatii, functionează teleschiul „Curmatura” si telescaunul. Daca, insa, viscolul va fi mult prea puternic, cel putin telescaunul va fi oprit.

Arieseni

In prezent, stratul de zapada de pe partiile Vartop 1 și Vartop 2 masoara circa 40 centimetri si este perfect practicabil pentru schi si snowboarding. Instalatiile de transport pe cablu functioneaza conform programului. De asemenea, zona de off-piste este accesibila, desi stratul de zapada nu este foarte consistent.

Judetul Bistrita-Nasaud

Sant

In judetul Bistrita – Nasaud veti putea schia in acest week-end pe partia Valea Blaznei, unde stratul de zapada masoara in jur de 25 – 30 de centimetri grosime si sunt conditii bune pentru practicarea sporturilor de iarna.

Judetul Brasov

Bran

La Bran, pe partia Zanoaga Babyski sunt 20 de centimetri de zapada si se schiaza in conditii relativ bune, iar pe partia Zanoaga-Subteleferic sunt in jur de 20 de centimetri si se schiaza in conditii acceptabile.

Cheile Gradistei

In cazul in care starea vremii ramane neschimbata iar stratul de zapada nu va suferi modificari, in acest weekend se va schia pe partia din Cheile Gradistei – Resort Moeciu. Stratul de zapada masoara in medie aproximativ 15 centimetri.

cheile-gradistei4

Poiana Brasov

La Poiana Brasov, in zona superioara, pana la telescaunul Ruia si in cea inferioara, sub telescaun, sunt deschise toate partiile si se schiaza in coditii foarte bune. Stratul de zapada masoara 70 de centimetri la Postavarul si pe partia Bradul, in zona inferioara sunt 50 de centimetri de zapada. Temperatura variaza intre -5 si – 2 grade Celsius. Starea zapezii este foarte buna atat la Postavarul cat si pe partia Bradul.Sunt functionabile instalatiile de transport pe cablu: telecabina Kanzel si Capra Neagra, telegondola, telescaun Ruia si Lupului, teleschi Bradul si Stadion si Snowpark-ul Bradul.

Predeal

In acest week-end in statiunea Predeal se schiaza pe toate partiile, care sunt in stare foarte buna si cu un strat mediu de zapada de aproximativ 40 centimetri.

Judetul Caras – Severin

Muntele Mic

In wee-end se schiaza in conditii acceptabile pe partiile Valea Soarelui , Nordica si Borlova 1, unde grosimea stratului de zapada depaseste 45 de centimetri.

Semenic

In week-end , la Semenic puteti schia pe partia Goznuta, unde stratul de zapada depaseste 55 de centimetri. Pe partiile Crucea de Brazi 1 si 2 se schiaza in conditii bune, stratul de zapada masurand in jur de 55-60 de centimetri.

Judetul Cluj

Baisoara

In judetul Cluj puteti practica sporturile de iarna preferate pe Partia Mare, unde stratul de omat depaseste 40 de centimetri. Pe partia Buscat 1 sunt 35 de centimetri de zapada si se schiaza in conditii bune.

Harta partii schi Baisoara Buscat, Cluj

Harta partii schi Baisoara Buscat, Cluj

Judetul Covasna

Covasna

Pe partiile Lőrincz Zsigmond 1 si 2 din Covasna se practica sporturile de iarna in conditii relativ bune, grosimea stratului de zapada masurand in jur de 20 de centimetri.

Judetul Gorj

Ranca

Daca sunteti la Ranca in acest week-end veti schia in conditii excelente pe partiile M 1 si M2, unde stratul de zapada depaseste 75 de centimetri si pe Teleski M3 si Teleski M4, zapada este  de 70 de centimetri, putand practica sporturile de iarna in conditii bune.

Judetul Harghita

Baile Harghita

Pe partia Csipike se schiaza in conditii foarte bune, stratul de zapada avand 60 centrimetri  grosime, si in conditii bune, pe partia Miklos, 40 de centimetri.

Baile Homorod

La Baile Homorod, pe partia Lobogo sunt 20 de centimetri de zapada si se schiaza in conditii bune.

Borsec

In acest week-end, la Borsec vor fii functionale partiile Speranta si Prichindel, iar stratul de zapada masoara in medie 40 de centimetri.

Harta partii schi Borsec, Harghita

Harta partii schi Borsec, Harghita

Ciumani

Pe partia Ciumani sunt 25 de centimetri de zapada si se poate schia in conditii relativ bune.

Joseni

Pe partiile Havas-Bucsin si Bucin-Bujdosu, stratul de zapada masoara in jur de 35 de centimetri si  se schiaza in conditii acceptabile.

Madaras

In week-end, la Madaras, se poate schia pe partiile Nagy Mihaly (Mihai Mare), Kicsi Mihaly (Mihai Mic), Sugo (Sugau) si Sugo Ocsike (Incepatori). Conditiile sunt bune, iar stratul de omat masoara in jur de 40-45 de centimetri.

Bogdan Bucin

La Praid sunt functionabile ambele partii (Bogdan I si II) in conditii excelente, stratul de zapada fiind de 40 de centimetri.

Toplita

Pe partiile din Toplita, Bradul si Magherus , schiorii se vor bucura in acest week-end  de conditii acceptabile de schi, stratul de zapada depasind 30 de centimetri.

Judetul Hunedoara

Straja

In acest week-end, la Straja, se schiaza in conditii bune pe aproape toate partiile, stratul de zapada are in medie 45-50 de centimetri.

Parang

In Parang se poate schia in conditii acceptabile pe partia B,  unde stratul de zapada depaseste 50 de centimetri si la Telescaun, unde sunt doar 30 de centimetri de zapada.

Judetul Maramures

Borsa

In statiunea Borsa, puteti practica sporturile de iarna in conditii relativ bune pe partia Poiana Stiol, unde stratul de zapada masoara 30 de centimetri si pe partia Varful Stiol grosimea zapezii este de 20 de centimetri.

Cavnic

La Cavnic se schiaza pe toate partiile domeniului, in lungime totala de 6,5 km. Toate partiile se afla in stare excelenta si stratul mediu de zapada masoara 80 de centimetri. Programul normal de functionare de la 9:00 – 21:00.

SuperSki Cavnic

Suior

La Suior, sunt deschise partiile Suior 1 si Suior 2. Starea partiilor este excelenta, stratul de zapada masoara peste 70 centimetri si nocturna este pana la ora 21:00 zilnic. Orarul partiilor este zilnic intre 10:00 si 21:00.

Judetul Mures

Sovata

La Sovata se schiaza pe partia Alunis si pe partia Alunis Incepatori, unde stratul de zapada masoara in medie 30 de centimetri.

Judetul Neamt

Piatra Neamt

Pe partia Cozla din Piatra Neamt s-a schiat in conditii perfecte saptamana aceasta, chiar si la temperature de +7 grade Celsius. S-a facut pauza dimineata pentru a proteja stratul de zapada, dar incepand cu ora 15.00 s-a schiat fara probleme. Partia se prezinta perfect,  in acest week-end se va schia in aceleasi conditii (temperaturile la Piatra Neamt sunt pana in 5 grade Celsius). Stratul de zapada pe partie este de 15-20 centimetri.

Judetul Prahova

Azuga

In acest weekend pentru practicarea sporturilor de iarna, schiul si snowboardul, la Azuga, puteti schia in conditii foarte bune pe partiile Sorica, Cazacu, Cazacu Varianta, Cazacu Scoala si Sorica Banda. Stratul de zapada masoara o medie de 50 de centimetri.

Busteni

Daca sunteti la Busteni in acest week-end, puteti schia pe partiile Kalinderu 1 si Kalinderu 2, unde stratul de zapada masoara in jur de 30 de centimetri si se schiaza in conditii bune. Este deschisa si partia Fun-Park, unde zapada are o grosime 20 centimetri.

Sinaia

In acest moment toate partiile de altitudine din Sinaia sunt deschise si pregatite pentru schiori. Cerul este senin la Cota 2000, sunt – 3 grade Celsius si stratul de zapada masoara in jur de 50 centimetri.   Telegondola functioneaza pana la ora 17.00.

Harta partii schi Sinaia, Prahova

Harta partii schi Sinaia, Prahova

Judetul Sibiu

Paltinis

La Arena Platos se va schia pe toate partiile si vor functiona toate cele 4 telesch-uri si 1 telescaun. Starea partiilor sunt bune si stratul mediu de zapada are aproximativ 60 de centimetri. Pe partiile Oncesti 1 si Oncesti 2, grosimea de zapada este de 45 de centimetri.

Gura Raului

La Trecatoarea-Lupilor sunt 25 de centimetri de zapada si se schiaza in conditii relativ bune.

Judetul Suceava

Gura Humorului

La Gura Humorului se schiaza in conditii bune pe partiile Soimul si Soimul 2, stratul de zapada masurand 35 de centimetri.

Vatra Dornei

La Vatra Dornei se schiaza in conditii bune pe partia Dealu Negru (telescaun) si foarte bune pe partiile Parc si Veverita. Stratul de zapada are in medie 20 de centimetri.

Harta partii schi Vatra Dornei, Suceava

Harta partii schi Vatra Dornei, Suceava

Judetul Valcea

Transalpina – Vidra

Se schiaza in acest week-end pe partiile Telegondola 1 si Teleschi 1 si 2. Stratul de zapada variaza intre 30 si 50 de centimetri.

Distractie placuta in week-end,

Echipa i-Tour

Alte surse: arenaplatos.ro , suior.ro , ski-in-romania.com , romaniaturistica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *