Unde mergem la schi in week-end, 30 ianuarie – 1 februarie 2015

Nici in aceasta saptamana nu avem vesti foarte bune pentru schiori. Speram sa se intoarca iarna sa ne putem bucura de zapada si de conditii optime pentru practicarea sporturilor de iarna, iar unii dintre noi.. si de vacanta.

Iata, asadar, cum se prezinta situatia in acest week-end in tara:

Judetul Alba            

Domeniul Schiabil Sureanu

In judetul Alba, la Sureanu sunt conditii optime pentru schi si snowboarding. Stratul de zapada masoara intre 50-60 de centimetri. Partiile prezinta pe alocuri portiuni cu gheata, de aceea este indicat sa pastrati atentia la coborare si sa evitati vitezele mari. Teleschiul „Curmatura” si telescaunul sunt functionabile.

Arieseni

In acest week-end, la Arieseni, stratul de zapada de pe partiile Vartop 1 și Vartop 2 masoara in jur de 40 de centimetri si este practicabil pentru schi si snowboarding.

Judetul Brasov

Poiana Brasov

La Poiana Brasov se schiaza in conditii foarte bune. Stratul de zapada variaza pe partii intre 35 si 60 de centimetri. Sunt functionabile instalatiile de transport pe cablu: telecabina Kanzel si Capra Neagra, telegondola, telescaun Ruia si Lupului, teleschi Bradul si Stadion si Snowpark-ul Bradul.

Harta partii schi Poiana Brasov, Brasov

Harta partii schi Poiana Brasov, Brasov

Predeal

Daca sunteti pe Valea Prahovei in aceste zile, in statiunea Predeal se schiaza pe toate partiile, care sunt in stare buna si au un strat mediu de zapada de aproximativ 30 – 35 centimetri.

Judetul Caras – Severin

Muntele Mic

Si la Muntele mic, in week-end se schiaza in conditii bune pe toate partiile. Grosimea stratului de zapada s-a mai ameliorat fata de saptamana trecuta, avand in jur de 40 de centimetri.

Semenic

In week-end la Semenic, se schiaza pe partia Goznuta, unde stratul de zapada depaseste 40 de centimetri. Pe partiile Crucea de Brazi 1 si 2 se schiaza in conditii destul de bune si grosimea stratului de zapada masoara in jur de 35 de centimetri.

Judetul Cluj

Baisoara

In judetul Cluj se pot practica sporturile de iarna pe partiile Buscat 1 si Partia Mare, unde sunt in jur de 20 de centimetri de zapada.

Judetul Gorj

Ranca

In acest sfarsit de saptamana puteti schia sau sa va dati cu placa la Ranca in conditii excelente. Pe partiile M 1 si M2, stratul de zapada masoara 60 de centimetri si pe Teleski M3 si Teleski M4, zapada este de aproximativ 50 de centimetri. Pe partia Junior sunt in jur de 45-50 de centimetri de zapada si puteti schia in conditii optime.

Judetul Harghita

Baile Harghita

La aceasta ora in statiunea Harghita Bai sunt 0 grade si se schiaza in conditii foarte bune pe partia Csipike, unde stratul de zapada masoara 50 de centimetri. Pe partiile Kossuth si Miklos sunt peste 30 de centimetri de zapada si puteti practica sportul de iarna preferat. In zona de distractie, la Gogoasa de zapada, stratul este de 40 de centimetri si starea foarte buna. O urcare costa 2,5lei.

Baile Homorod

La Baile Homorod, pe partia Lobogo sunt 25 de centimetri de zapada si se schiaza in conditii bune.

Baile Tusnad

La Baile Tusnad, avem aceeasi situatie, stratul de zapada masoara in jur de 25 centimetri si se schiaza in conditii bune.

Borsec

In perioada 30 ianuarie – 01 februarie se poate schia la Borsec pe partia Speranta si Prichindel, iar stratul de zapada este de circa 30 centimetri.

Joseni

Nici la Joseni situatia nu s-a schimbat, fata de saptamana trecuta. Puteti practica schi snowboard pe partiile Havas-Bucsin si Bucin-Bujdosu, unde stratul de zapada masoara in jur de 30-35 de centimetri.

Madaras

La Madaras se schiaza pe toate partiile. Conditiile sunt bune, iar stratul de zapada masoara 80 de centimetri. Teleschiurile functioneaza intre orele 10:00-16:00.

Bogdan Bucin

Partia Bogdan Praid functioneaza in perioada 30 ianuarie – 08 februarie, zilnic intre orele 10-17 cu ambele partii (Bogdan I si II) in conditii excelente,stratul de zapada fiind de 45 centimetri.

Harta partie schi Bogdan Bucin, Harghita

Harta partie schi Bogdan Bucin, Harghita

Judetul Hunedoara

Straja

La Straja, se schiaza in conditii bune pe aproape toate partiile in acest week-end.  Stratul de zapada are in medie 45-50 de centimetri.

Parang

Si in acest week-end, in Parang poti schia in conditii acceptabile pe partiile B si la Telescaun, unde stratul de zapada are aproximativ 35 de centimetri.

Judetul Maramures

Borsa

In statiunea Borsa, puteti practica schi si snowboard in conditii acceptabile pe partiile Poiana Stiol si Varful Stiol, unde stratul de zapada masoara in jur de 15-20 de centimetri.

Cavnic

La Cavnic se schiaza pe toate partiile domeniului, care se afla in stare foarte buna si stratul mediu de zapada masoara in jur de 70 de centimetri. Programul normal de functionare de la 9:00 – 21:00.

Suior

La Suior, sunt deschise partiile Suior 1, Suior 2 si 3. Starea partiilor este foarte buna, iar stratul de zapada are la cota 1000 in jur de 60 de centimetri si la baza 50 de centimetri. Nocturna functioneaza in intervalul 17:00 – 21:00 in fiecare zi. Programul partiilor este zilnic intre 10:00 si 21:00. In acest week-end se organizeaza evenimentul Apres Ski Party!

Harta partii schi Suior, Maramures

Harta partii schi Suior, Maramures

Judetul Mures

Sovata

La Sovata, situatia nu s-a schimbat. Puteti schia in conditii acceptabile pe partiile Alunis si Alunis Incepatori, unde stratul de zapada masoara in medie 20 de centimetri.

Judetul Neamt

Piatra Neamt

Vestea buna vine de la Piatra Neamt. Desi termometrul a urcat mult pe plus saptamana aceasta, s-a pastrat ceva zapada pe Partia Cozla din Piatra Neamt care se va deschide in week-end (chiar de vineri dupa amiaza). Se va schia in conditii decente pentru vremea de afara, dar speram la ceva fulgi de zapada, caci se anunta ceva precipitatii.

Judetul Prahova

Azuga

Incepe vacanta copiilor si Azuga s-a pregatit sa-i primeasaca pe cei ce vor sa descopere tainele schiului sau sa aprofundeze ce au invatat in anii anteriori. Zeci de instructor de la scolile de schi din Azuga sunt pregatiti sa-i preia pe acesti viitori campioni.

Partiile au fost pregatite in acest sens, seara de seara la Azuga se amenajeaza pistele cu patru masini PISTENBULLY. Se schiaza pe partiile Sorica, Cazacu, Cazacu Scoala si Cazacu Varianta unde stratul de zapada variaza intre 15 si 80 centimetri. Instalatiile de transport pe cablu functioneaza intre orele 9 – 16, iar teleschiul de pe Sorica functioneaza si in nocturna pana la ora 19.

Sunt in functiune 5 instalatii de transport, respectiv Telegondola Azuga,  trei teleschiuri si o banda rulanta, insatalatii ce au o capacitate de transport insumata de peste 2500 persone/ora.

Harta partii schi Azuga, Prahova

Harta partii schi Azuga, Prahova

Busteni

In acest week-end, la Busteni poti schia pe partiile Kalinderu 1 si Kalinderu 2, unde stratul de zapada masoara in jur de 20-25 de centimetri. Este deschisa si partia Fun-Park.

Sinaia

La Sinaia puteti schia in conditii excelente pe partiile Valea Soarelui 1 si 2 si Valea Dorului Varianta, unde stratul de zapada are in jur de 55-60 de centrimetri. Conditii bune pentru schiori sunt si pe partiile Valea Dorului Sub Telescaun 1 si 2, zapada masoara in medie 50 de centimetri. Telegondola functioneaza pana la ora 17.00.

Judetul Sibiu

Paltinis

La Arena Platos se schiaza pe toate partiile in conditii excelente. Vor functiona toate cele 4 teleschiuri si 1 telescaun. Stratul mediu de zapada masoara in jur de 50 de centimetri si starea partiilor este buna. Pe partiile Oncesti 1 si Oncesti 2, stratul de zapada are 30 de centimetri.

Judetul Suceava

Gura Humorului

La Gura Humorului poti schia in conditii relativ bune pe partiile Soimul si Soimul 2, iar stratul de zapada masoara in jur de 15 – 20 de centimetri.

Vatra Dornei

Din pacate la Vatra Dornei zapada aproape ca a disparut. Se schiaza doar pe partia Veverita, unde stratul de zapada abia ajunge la 15 centimetri.

Judetul Valcea

Transalpina

Se schiaza in acest week-end la Domeniul schiabil Transalpina pe partiile Transalpina 1, 2, 3 si 4. Telegondola 1, Telechi 1 si 2, cat si instalatia de zapada artificiala sunt functionabile. Grosimea medie a stratului de zapada este de 40 de centimetri.

Hartile tuturor partiilor de schi omologate din Romania, editia i-Tour Schi 2014-2015, sunt realizate cu sprijinul Ciuc Radler si le puteti descarca gratuit de pe site-ul nostru, sectiunea Harti partii schi i-Tour Schi. Accesati si Harta interactiva a domeniilor schiabile din tara.

Distractie placuta in week-end,

Echipa i-Tour

Alte surse: arenaplatos.ro , suior.ro , www.trans-alpina.ro, romaniaturistica.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *