Harta partie schi Havas Bucin, Harghita

Unde mergem la schi in week-end, 20 -22 februarie 2015

Se anunta un week-end plin de evenimente si concursuri pe partiile din tara. Echipati-va bine, porniti la drum si pregatiti-va de distractie! Aici gasiti harta interactiva a domeniilor schiabile din tara!

Iata unde veti putea schia pe partiile din Romania in acest sfarsit de saptamana.

Judetul Alba

Domeniul Schiabil Sureanu

Sunt conditii optime de schi la Sureanu, acolo unde zapada este suficienta atat pentru schiul de partie, cat si pentru iubitorii de off-piste. Din cele noua partii, cinci sunt functionale (C_1, C_3, A_1, A_2, A_3). In prezent, stratul de zapada batatorita masoara aproape 50 centimetri iar cel nebatatorit, din afara partiilor, aproximativ 70 centimetri. Starea partiilor este excelenta, cu exceptia catorva portiuni cu gheata (in special pe varfurile de panta). Din cele trei instalații, funcționează teleschiul „Curmatura” si telescaunul.

Arieseni (Vartop)

La Arieseni sunt conditii bune pentru practicarea sporturilor de iarna, dat fiind ca vremea a fost rece, iar zapada partiilor s-a pastrat excelent. Stratul de omat de pe partiile Vartop 1 si Vartop 2 masoara aproximativ 40 de centimetri si este perfect pentru schi și snowboarding. Instalatiile de transport pe cablu si instalatia de nocturna functioneaza conform programului. Zona de off-piste este accesibila, stratul de zapada fiind suficient.

sureanu-febr

Judetul Bihor

Piatra Graitoare

Pe partia Piatra Graitoare se schiaza in conditii bune, zapada se prezinta in strat de aproximativ 30 de centimetri.

Judetul Brasov

Bran Zanoaga

La Bran puteti schia in acest week-end in conditii relativ bune, stratul de zapada masurand in jur de 40 de centimetri pe Zanoaga Babyski si Zanoaga Subteleferic.

Cheile Gradistei 

In acest weekend stratul de zapada are25 de centimetri,  instalatia pe cablu teleschi functioneaza, iar starea partiei este in stare acceptabila.

Poiana Brasov

Se schiaza in conditii foarte bune pe partiile din Poiana Brasov, iar stratul de zapada masoara aproximativ 60 de centimetri in zona inferioara si 80 de centimetri la Postavaru. Temperatura variaza intre – 8 si – 1 grad Celsius. Toate instalatiile pe cablu sunt functionabile in acest week-end, exceptie fac doar Telechi Kantzel si Teleschi Subteleferic.

Predeal

La Predeal se schiaza in conditii bune pe aproape toate partiile, exceptie face partia Cocos-Paraul Rece.  Stratul de zapada masoara pe partii intre 40 si 60 de centimetri.

Judetul Caras-Severin

Muntele Mic

In acest week-end puteti merge la schi la Muntele Mic, pe un strat de zapada de 55-60 de centimetri. Toata partiile sunt in stare buna si asteapta iubitorii de sporturi de iarna. Functioneaza si noctura.

Harta partii schi Muntele Mic, Caras-Severin

Harta partii schi Muntele Mic, Caras-Severin

Semenic 

La Semenic puteti schia in conditii excelente pe partiile Goznuta, Crucea de Brazi 1 si Crucea de Brazi 2, intr-un peisaj de poveste! Grosimea stratului de zapada este de 50 de centimetri.

Judetul Cluj

Feleacu Ski & Snowboard Resort 

La Feleacu toate cele 3 partii vor fi deschise in week end. Starea partiilor este foarte bună, toate pariile sunt practicabile , iar snowparkul este exceptional. Stratul de zapada depaseste 30 de centimetri. Ofertele speciale – primele 30 de minute telelschiul e gratis, free wi-fi, food and drinks.

Judetul Covasna

Sugas Bai

Pârtiile de schi din Şugaş Băi sunt deschise, şi vor fi deschise şi în weekend. Condiţiile de zăpadă sunt foarte bune. Stratul de zapada are in jur de 20 de centimetri.

Program:

Vineri, între orele: 15:00-21:00

Sâmbătă-duminică, între orele: 9:00-21:00

Luni-joi, între orele: 15:00-20:00

Judetul Gorj

Ranca

La Ranca sunt deschise  toate partiile de schi si schiaza in conditii optime pe partiile M1 si M2. Stratul de zapada variaza intre 60 si 80 de centimetri.

Judetul Harghita

Baile Harghita 

La aceasta ora in statiunea Harghita Bai se schiaza in conditii foarte bune pe partia Csipike, unde stratul de zapada este de aproximativ 70 de centimetri. Sunt -4 grade Celsius. Pe partiile Kossuth si Miklos sunt 40 de centimetri de zapada si se pot practica sporturile de iarna in conditii bune.

Borsec

In Borsec sunt conditii foarte bune de schi pe partia Speranta, deservita de teleschi, nocturna si tunuri de zapada, pe un strat de zapada de aproximativ 40 de centimetri. Pe partia Prichindel sunt 35 de centimetri si  se schiaza in conditii bune.

Bogdan Bucin

Partia Bogdan Praid functioneaza vineri, sambata si duminica intre orele 10:00 – 17: 00 cu ambele partii (Bogdan I si II) in conditii excelente,stratul de zapada fiind de 50 de centimetri. Sambata se desfasoara concursul pentru amatori de schi alpin „Cupa Bogdan”.

Harta partie schi Bogdan Bucin, Harghita

Harta partie schi Bogdan Bucin, Harghita

Joseni

Se schiaza in conditii excelente pe partiile din Joseni, respectiv pe Havas-Bucin si Bucin-Bujdoso, unde stratul de zapada depaseste 70 de centimetri.

Madaras

La Madaras se poate schia in conditii excelente pe toate partiile, pe un strat proaspat de zapada de peste 80 de centimetri.  Functioneaza toate instalatiile.

Toplita

Partiile din Toplita sunt pregatire pentru iubitorii sporturilor de iarna si in acest week-end! Se schiaza in conditii bune pe ambele partii, Magherus si Bradul, iar stratul de zapada este de aproximativ 45 – 50 centrimetri de zapada!

Tusnad 

La Baile Tusnad momentan se schiaza in conditii bune, stratul de zapada a depasit 40 de centimetri si ii asteapta pe iubitorii sporturilor de iarna.

Judetul Hunedoara

Straja

La Straja, se schiaza in conditii bune pe toate partiile. Partia Platoul Soarelui este in stare impecabila si instalatiile sunt functionabile. Stratul de zapada masoara intre 40 si 60 de centimetri! Drumul de acces in statiune este curatat, dar recomandam ca turistii sa aiba lanturi de iarna.

Parang 

In acest sfarsit de saptamana se schiaza pe toate partiile din Parang. Partiile sunt in stare foarte buna.Tarifele raman aceleasi.

Harta partii schi Parang, Hunedoara

Harta partii schi Parang, Hunedoara

Judetul Maramures

Borsa

In statiunea Borsa puteti practica schi, snowboard si sanius in conditii relativ bune pe partiile Poiana Stiol si Varful Stiol, unde stratul mediu de zapada masoara in jur de 20 de centimetri.

Cavnic

Conditii excelente de schi la Cavnic! Se schiaza pe toate partiile domeniului si stratul mediu de zapada este de 80 de centimetri. Programul normal de functionare de la 09:00 pana la ora 21.00!

Suior

La Suior, starea partiilor este excelenta, sunt deschise toate partiile 1, 2, 3 si 4. Grosimea stratului de zapada masoara in jur de 85 de centimetri. Programul partiilor ramane neschimbat 10:00 – 21:00.

Judetul Mures

Sovata 

La Sovata stratul de zapada este de aproximativ 30 de centimetri si partia este impecabila! Puteti schia pe partiile Alunis si Alunis Incepatori.

Judetul Neamt

Piatra Neamt 

La Piatra Neamt se schiaza in conditii bune pe partiile Cozla 1 si Cozla 2. Stratul de zapada este de 20 de centimetri. Pentru cei care doresc sa inchirieze echipament o pot face de la centrul comercial de la punctul de sosire a telegondolei Maia Outdoor. Cei mai buni schiori se vor intrece in week-end la concursul de schi alpin “Cupa Piatra Neamt”

Judetul Prahova

Azuga

Temperaturile scazute din ultimile zile au permis sa completarea partiilor cu zapada in locurile in care era nevoie. Asadar partiile la Azuga sunt foarte bune, stratul de zapada este intre 40 si 80 centimetri. Se schiaza pe Sorica, Sorica banda, Cazacu, Cazacu incepatori si Cazacu varianta. Sunt in functiune instalatiile de transport pe cablu : telegondola, teleschi Sorica, teleschi Cazacu, miniteleschi Cazacu si banda transportoare Sorica. Sunt, de asemenea, deschise cele trei piste de snow-tubing. Va puteti relaxa intr-o sanie trasa de cai, in mijlocul naturii, pe Valea Azugii.

Harta partii schi Azuga, Prahova

Harta partii schi Azuga, Prahova

Busteni 

La Busteni se schiaza in conditii excelente pe Kalinderu 1 si pe Kalinderu 2, iar Fun Park-ul este deschis! Grosimea stratului de zapada este de 45 de centimetri pe Kalinderu si in Fun Park sunt in jur de 25 de centimetri.

Sinaia 

Partiile din Sinaia va asteapta la practicarea sporturilor de iarna. Se schiază in condiții foarte bune pe partiile din Valea Soarelui si Valea Dorului (Cota 2000), Drumul de Vara (de la 2000 la cota 1400) precum si pe Partia Noua (de la Cota 1400 la Telegondola Sinaia). Stratul de zapada variaza intre 70 si 20 de centimetri.

Judetul Sibiu

Arena Platos

La Arena Platos toate partiile sunt functionale si va asteapta la distractie! Conditiile de schi sunt bune, iar stratul de zapada este de aproximativ 70 de centimetri!

Judetul Suceava

Gura Humorului

Partiile de schi Soimul si Soimul 2 de la Gura Humorului sunt functionabile si stratul de zapada masoara aproximativ 45 de centimetri.

Vatra Dornei

In Vatra Dornei se schiaza se schiaza in conditii foarte bune pe partiile Veverita, Dealu Negru si Parc. Stratul mediu de zapada este intre 10 – 35 centimetri. In acest weekend 20 – 22 febrarie, au loc Serbarile Zapezii la Vatra Dornei.

Judetul Valcea

Transalpina

Partiile Ski Resort Transalpina se prezinta impecabil! Se schiaza in conditii excelente pe partiile Transalpina! Dimensiunea stratului de zapada masoara, in medie, 50-60 de centimetri.

Pe timpul iernii la Vidra se poate ajunge dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi, Malaia, Voineasa, Vidra), de la Vidra mai sunt 8 km pana la zona de schi, sau dinspre Petrosani.

Distractie placuta pe partii,

Echipa i-Tour

Alte surse: suior.ro , www.trans-alpina.ro, romaniaturistica.ro , http://ro.skihargita.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *