Unde mergem la schi in week-end, 06-08 martie 2015

Iata unde puteti schia pe partiile din tara, pe cod galben de ninsori si vant puternic:

Judetul Alba

Domeniul Schiabil Sureanu

Ninsorile abundente si racirea vremii din ultimele zile au imbunatatit considerabil starea partiilor de schi, la Sureanu. Partiile sunt in stare excelenta, acoperite de zapada proaspata. Din cele noua partii, cinci sunt functionale (C_1, C_3, A_1, A_2, A_3) iar, in prezent, stratul de zapada batatorita masoara intre 40-60 centimetri. Zapada este ideala pentru schi de partie, schi de tura si schi off-piste. Partia A_2 este rezervata iubitorilor de freeride. Din cele trei instalatii, functioneaza teleschiul „Curmatura” si telescaunul.

Arieseni (Vartop)

Din fericire, situatia sezonului de schi s-a imbunatatit semnificativ si la Arieseni, unde stratul de zapada este, acum, suficient. A nins in ultimele zile iar starea partiilor de schi este din nou ideala pentru sporturile de iarna. Pe partiile Vartop 1 si Vartop 2 se prezinta un strat de zapada de aproximativ 40 centimetri, fiind suficient pentru schi si snowboarding. Instalatiile de transport pe cablu si instalatia de nocturna functioneaza conform programului. Zona de off-piste este acum accesibila, stratul de zapada fiind suficient si usor practicabil.

Judetul Bihor

Piatra Graitoare

Pe partia Piatra Graitoare se schiaza in conditii acceptabile, zapada se prezinta in strat de aproximativ 25 de centimetri.

Judetul Brasov

Poiana Brasov

La Brasov ninge si se schiaza in conditii foarte bune pe partiile din Poiana. Stratul de zapada proaspata are aproximativ 40 de centimetri peste amenajare. In zona inferioara, la partia Bradul sunt 70 de centimetri de zapada, iar la Postavaru sunt 90 de centimetri. Temperatura variaza intre –3 si -4 grade Celsius. Instalatiile pe cablu functionabile in acest week-end sunt Telecabina Capra Neagra, Telegondola, Telescaunul Ruia, Teleschi Bradul si Stadion si Snowpark-ul Bradul.

Harta partii schi Poiana Brasov, Brasov

Harta partii schi Poiana Brasov, Brasov

Predeal

La Predeal se schiaza in conditii bune pe aproape toate partiile, exceptie face partia Cocos-Paraul Rece. Stratul de zapada masoara pe partii intre 20 si 30 de centimetri.

Judetul Caras-Severin

Muntele Mic

Toate partiile sunt functionabile la Muntele Mic in acest week-end. Puteti practica sporturile de iarna pe un strat de zapada de 40 de centimetri. Toata partiile sunt in stare buna si functioneaza si noctura.

Semenic 

La Semenic puteti schia in acest week-end in conditii bune pe partiile Goznuta, Crucea de Brazi 1 si Crucea de Brazi 2 intr-un peisaj de vis! Grosimea stratului de zapada masoara 45 de centimetri.

Judetul Cluj

Baisoara

Pe partiile de la Muntele Baisoara, se pot practica sporturile de iarna. Aici stratul de zapada masoara in jur de 30 de centimetri.

Judetul Gorj

Ranca

La Ranca situatia nu s-a modificat si toate partiile de schi sunt deschise si va asteapta la distractie! Se schiaza in conditii excelente pe partiile M1 si M2. Stratul de zapada variaza intre 50 si 60 de centimetri.

Judetul Harghita

Baile Harghita 

In statiunea Harghita Bai se schiaza in conditii foarte bune pe partia Csipike. Aici stratul de zapada masoara 50 de centimetri si 10 centimetri de zapada proaspata. Sunt 0 grade Celsius. Pe partiile Kossuth si Miklos sunt 40 de centimetri de zapada si se pot practica sporturile de iarna in conditii bune. La zona de distractie, Gogoasa de zapada, sunt 45 de centimetri de zapada.

Harta partii schi Harghita Bai, Harghita

Harta partii schi Harghita Bai, Harghita

Baile Homorod

Pe partia Lobogo din Baile Homorod se schiaza in conditii bune si stratul de zapada masoara 20 de centimetri de zapada.

Borsec

Sunt conditii excelente de schi pe partia Speranta, din statiunea Borsec! Partia este deservita de teleschi, nocturna si tunuri de zapada, pe un strat de zapada de aproximativ 30 de centimetri. Pe partia Prichindel sunt 25 de centimetri si  se schiaza in conditii relativ bune.

Bogdan Bucin

Partia Bogdan Praid functioneaza in week-end intre orele 10:00 – 17: 00 cu ambele partii Bogdan I si II, in conditii bune. Stratul de zapada masoara 35 de centimetri.

Joseni

La Joseni in acest week-end se schiaza in conditii excelente pe partiile Havas-Bucin si Bucin-Bujdoso, unde stratul de zapada depaseste 60 de centimetri.

Madaras

La Madaras situatia nu s-a schimbat fata de saptamana trecuta. Puteti schia in conditii bune pe toate partiile, pe un strat proaspat de zapada de 60 de centimetri.  Functioneaza toate instalatiile.

Toplita

Si in acest week-end se schiaza in conditii excelente pe ambele partii din Toplita, Magherus si Bradul, iar stratul de zapada este de aproximativ 40 – 45 de centimetri!

Judetul Hunedoara

Straja

La Straja sunt in jur de 40 de centimetri de zapada si se schiaza in conditii bune pe toate partiile. In acest week-end, instalatiiile de teleschi de pe partia Platoul Soarelui vor functina in mod normal. Stratul de zapada este in acest moment de aproximativ 70 – 80 centimetri, iar de aseara pana in acest moment ninge incontinuu. Instalatiile de teleschi Platoul Soarelui sunt dotate si cu instalatie de iluminat pe timpul serii.

Parang 

In acest sfarsit de saptamana puteti schia la Parang pe partiile B si Telescaun. Partiile sunt in stare buna, cu zapada proaspat depusa, ce masoara 35 de centimetri. Partiile au fost deja batatorite.

Harta partii schi Parang, Hunedoara

Harta partii schi Parang, Hunedoara

Judetul Maramures

Borsa

In statiunea Borsa, partiile sunt pregatite pentru turisti! Pe partia Poiana Stiol sunt 35 de centimetri de zapada si se schiaza in conditii bune, iar pe Varful Stiol se schiaza in conditii optime pe un strat de zapada de 40 de centimetri.

Cavnic

Puteti schia in acest sfarsit de saptamana pe toate partiile domeniului de la Cavnic in conditii bune! Stratul mediu de zapada este de 45 de centimetri. Programul normal de functionare de la 09:00 pana la ora 21.00!

Suior

La Suior se schiaza in acest week-end in conditii foarte bune, temperaturile negative permitand amenajarea lor in conditii optime. Vor functiona partiile 1, 2 si 3, iar stratul mediu de zapada masoara intre 40 si 50 de centimetri. Programul partiilor este cel obisnuit, 10:00 – 21:00.

Judetul Prahova

Azuga

La Azuga a nins circa 40 centimetri si este zapada din belsug pe toate partiile din statiune. Se schiaza pe partiile Sorica, Cazacu, Sorica Banda iar maine si poimaine si pe Cazacu incepatori si Cazacu varianta. Functioneaza telegondola, banda si trei teleschiuri intre orele 9 – 16.

Stratul de zapada este intre 50 si 100 centimetri. Oferta telegondola abonament 110lei/zi adulti si 80lei/zi la copii sub 14 ani, pentru 4 ore 80 lei adulti si 60 lei copiii.

Busteni 

La Busteni pe Kalinderu 1 si Kalinderu 2 se schiaza in conditii acceptabile, stratul de zapada masoara in jur de 25 de centimetri. Fun Park-ul este deschis si sunt in jur de 15 centimetri de zapada.

Sinaia 

La Sinaia se schiaza in conditii foarte bune pe partiile din Valea Soarelui si Valea Dorului (Cota 2000). Stratul de zapada masoara 60 de centimetri.

Judetul Sibiu

Arena Platos

La Arena Platos toate partiile sunt deschise si va asteapta la distractie si in aceste zile! Conditiile de schi sunt bune, iar stratul mediu de zapada este de aproximativ 40 de centimetri! De ieri ninge frumos la Arena, iar in week-end se desfasoara concursul mult asteptat Miss Bikini.

Harta partii schi Arena Platos, Sibiu

Harta partii schi Arena Platos, Sibiu

Judetul Valcea

Transalpina

Partiile Ski Resort Transalpina sunt perfecte pentru schi si in acest week-end! Se schiaza in conditii bune pe toate partiile domeniului! Dimensiunea stratului de zapada masoara, in medie, 45 – 55 de centimetri.

Cele mai noi harti ale tuturor partiilor de schi omologate din tara, editia i-Tour Schi 2014-2015, sunt realizate cu sprijinul Ciuc Radler si le puteti descarca gratuit de pe site-ul nostru, sectiunea Harti partii schi i-Tour Schi Harta interactiva a domeniilor schiabile din Romania o gasiti aici.

Profitati de revenirea iernii pentru cateva zile si distrati-va si in acest sfarsit de saptamana pe partiile din tara.

Echipa i-Tour

Alte surse: www.trans-alpina.ro, romaniaturistica.ro, http://ro.skihargita.ro/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *