Unde mergem la schi in acest week-end, 06 – 08 februarie 2015

In aceasta saptamana situatia partiilor din Romania s-a mai ameliorat, fata de cea precedenta. Ninsorile abundente anuntate in urmatoarea perioada vor crea conditii excelente pentru schi, snowboard si sanius.

Iata, unde va puteti bucura de zapada in acest week-end in tara:

Judetul Alba            

Domeniul Schiabil Sureanu

La Sureanu, din cele noua partii, sapte sunt functionale (C_1, C_3, A_1, A_2, A_3, S_1, S_2). Stratul de zapada batatorită masoara intre 50-60 centimetri. Partiile se afla intr-o stare foarte buna, sunt batatorite zilnic iar stratul de zapada nu mai prezinta decat pe alocuri gheata. Partia A_2 este rezervata iubitorilor de freeride. Din cele trei instalatii, functioneaza teleschiul „Curmatura”, teleschiul „Sureanu” si telescaunul. Daca, insa, viscolul va fi mult prea puternic, cel putin telescaunul va fi oprit.

Arieseni

In prezent, stratul de zapada de pe partiile Vartop 1 si Vartop 2 masoara circa 40-50 centimetri si este perfect practicabil pentru schi si snowboarding. Instalatiile de transport pe cablu functioneaza conform programului. Zona de off-piste este accesibila, stratul de zapada fiind suficient.

Judetul Brasov

Poiana Brasov

In Poiana Brasov se schiaza in conditii foarte bune pe toate partiile. Stratul de zapada variaza pe partii intre 30 si 60 de centimetri. Sunt functionabile instalatiile de transport pe cablu.

Predeal

Pe Valea Prahovei, in Predeal se schiaza in conditii excelente pe partiile din statiune, strat mediu de zapada fiind de aproximativ 40 de centimetri.

Harta partii schi Predeal, Brasov

Harta partii schi Predeal, Brasov

Judetul Caras – Severin

Muntele Mic

In week-end se schiaza la Muntele Mic in conditii bune pe toate partiile. Grosimea stratului de zapada s-a mai ameliorat fata de saptamana trecuta, avand in jur de 50 de centimetri.

Semenic

In week-end la Semenic, se schiaza in conditii optime pe partia Semenic, unde stratul de zapada depaseste 40 de centimetri. Pe partiile Goznuta, Crucea de Brazi 1 si 2 se schiaza in conditii destul de bune si grosimea stratului de zapada masoara in jur de 50 de centimetri.

Judetul Cluj

Baisoara

In judetul Cluj situatia partiilor s-a ameliorat fata de saptamana trecuta. Se pot practica sporturile de iarna la Baisoara, pe Partia Mare si pe partiile Buscat 1 si 2, unde sunt in jur de 40 de centimetri de zapada.

Judetul Gorj

Ranca

In acest sfarsit de saptamana, la Ranca puteti schia sau sa va dati cu placa pe partiile M 1 si M2, stratul de zapada masoara 80 de centimetri si pe Teleski M3 si Teleski M4, zapada este de aproximativ 55 de centimetri. Pe partia Junior sunt in jur de 70 de centimetri de zapada si puteti schia in conditii optime.

Judetul Harghita

Baile Harghita

La acest week-end in statiunea Harghita Bai se schiaza in conditii foarte bune pe partia Csipike, unde stratul de zapada masoara 60 de centimetri. Pe partiile Kossuth si Miklos sunt peste 40 de centimetri de zapada si puteti practica sportul de iarna preferat.

Harta partii schi Harghita Bai, Harghita

Harta partii schi Harghita Bai, Harghita

Baile Homorod

La Baile Homorod, pe partia Lobogo sunt 25 de centimetri de zapada si se schiaza in conditii destul de bune.

Baile Tusnad

La Baile Tusnad, situatia nu s-a schimbat. Stratul de zapada masoara in jur de 25 centimetri si se schiaza in conditii bune.

Borsec

In perioada urmatoare se poate schia la Borsec pe partia Speranta si Prichindel, iar stratul de zapada este de circa 35 centimetri.

Joseni

La Joseni puteti practica schi si snowboard pe partiile Havas-Bucsin si Bucin-Bujdosu, unde stratul de zapada masoara 60 de centimetri.

Madaras

La Madaras se schiaza pe toate partiile in conditii excelente si stratul de zapada masoara 50 de centimetri. Teleschiurile functioneaza intre orele 10:00-16:00.

Bogdan Bucin

Partia Bogdan Praid functioneaza in perioada 30 ianuarie – 08 februarie, zilnic intre orele 10-17 cu ambele partii (Bogdan I si II) in conditii excelente,stratul de zapada fiind de 55 centimetri.

Judetul Hunedoara

Straja

La Straja, se schiaza in conditii optime pe aproape toate partiile. Stratul de zapada are in medie 50 de centimetri.In acest week-end partia Platoul Soarelui va fi deschisa si se va schia in conditii excelente. Stratul de zapada masoara 50 cm. Partia Platoul Soarelui este dotata cu instalatie de iluminat, permitandu-le turistilor sa schieze si pe timpul serii.

Parang

In Parang in acest sfarsit de saptamana se schiaza pe toate partiile si zapada este perfecta si are aproximativ 40 de centimetri.

Judetul Maramures

Borsa

In statiunea Borsa, puteti practica schi, snowboard si sanius in conditii bune pe partiile Poiana Stiol, Varful Stiol si Pricop, unde stratul mediu de zapada masoara in jur de 40 de centimetri.

Cavnic

La Cavnic se schiaza pe toate partiile domeniului. Stratul mediu de zapada masoara in jur de 80 de centimetri si partiile se afla in stare excelenta. Programul normal de functionare de la 9:00 – 21:00.

Suior

Sunt deschise partiile Suior 1, Suior 2 si 3. Starea partiilor este foarte buna, iar stratul de zapada are la cota 1000 in jur de 60 de centimetri si la baza 50 de centimetri. Nocturna functioneaza in intervalul 17:00 – 21:00 in fiecare zi. Programul partiilor este zilnic intre 10:00 si 21:00.

Judetul Mures

Sovata

La Sovata puteti schia in conditii acceptabile pe partiile Alunis si Alunis Incepatori, unde stratul de zapada masoara in medie 20 de centimetri.

Judetul Neamt

Piatra Neamt

La Piatra Neamt miroase a iarna si au fost puse in functiune tunurile de zapada. In acest week-end va fi activitate pe partie, mai ales ca este si vacana pentru copii. Partia se prezinta intr-o stare foarte buna, cu 25 cm strat mediu de zapada, mai consistent in partea inferioara. Programul de functionare a instalatiilor pe cablu este acelasi, de la 10 dimineata la 21.00 cu posibilitate de prelungire in cazul in care numarul skiorilor este mai mare.

Harta partie schi Cozla, Piatra Neamt, Neamt

Harta partie schi Cozla, Piatra Neamt, Neamt

Judetul Prahova

Toate partiile din Valea Prahovei, respectiv Sinaia, Busteni si Azuga sunt functionale, stratul mediu de zapada variaza intre 15 si 45 centimetri (Sinaia), datorită faptului ca pe 04.02.2015 a nins iar temperaturile au fost noaptea sub -8 grade, permitand instalatiilor de zapada artificiala sa funcționeze optim.

Azuga

La Azuga fost o saptamana cu foarte multi copii, ce au umplut partiile pana seara tarziu.

Partiile sunt in stare foarte buna, se schiaza pe Sorica, Cazacu, Cazacu varianta, Cazacu scoala, Sorica banda. Functioneaza cu program prelungit si cele trei trasee de TUBING. Stratul de zapada este intre 20 si 80 cm. Gondola, trei teleschiuri si banda transportoare sunt in functiune.

Busteni

In acest week-end, sunt zilele orasului Busteni. Te poti bucura de spectacolele organizate de catre Primarie si poti schia pe partiile Kalinderu 1 si Kalinderu 2, unde stratul de zapada masoara in jur de 45 de centimetri. Este deschisa si partia Fun-Park.

Sinaia

La Sinaia puteti schia in conditii excelente pe partiile Valea Soarelui 1 si 2 si Valea Dorului Varianta, unde stratul de zapada are in jur de 60 de centimetri. Conditii foarte bune pentru schiori sunt si pe partiile Valea Dorului Sub Telescaun 1 si 2, zapada are 70 de centimetri.

Judetul Sibiu

Paltinis

La Arena Platos se schiaza pe toate partiile in conditii perfecte. Functioneaza toate cele 4 teleschiuri si 1 telescaun. Stratul mediu de zapada masoara in jur de 55 de centimetri si starea partiilor este foarte buna. Pe partiile Oncesti 1 si Oncesti 2, stratul de zapada are 50 de centimetri.

Judetul Suceava

Gura Humorului

La Gura Humorului poti schia in conditii aceptabile pe partiile Soimul si Soimul 2, iar stratul de zapada masoara in jur de 15 de centimetri.

Harta partie schi Soimul, Gura Humorului, Suceava

Harta partie schi Soimul, Gura Humorului, Suceava

Vatra Dornei

La Vatra Dornei se schiaza doar pe partia Veverita, unde stratul de zapada abia ajunge la 18 centimetri.

Judetul Valcea

Transalpina

Se schiaza in acest week-end la Domeniul schiabil Transalpina pe partiile Transalpina 1, 2, 3 si 4. Telegondola 1, Telechi 1 si 2, cat si instalatia de zapada artificiala sunt functionabile. Grosimea totala a stratului de zapada este de 60 de centimetri.

Hartile tuturor partiilor de schi omologate din Romania, editia i-Tour Schi 2014-2015, sunt realizate cu sprijinul Ciuc Radler si le puteti descarca gratuit de pe site-ul nostru www.i-Tour.ro, sectiunea Harti partii schi i-Tour Schi. Accesati si Harta interactiva a domeniilor schiabile din tara.

Distractie placuta pe partie,

Echipa i-Tour

Alte surse: suior.ro , www.trans-alpina.ro, romaniaturistica.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *