Unde mergem la schi in week-end, 27 februarie – 1 martie 2015

Chiar daca incalzirea vremii si ploile din ultimele zile au redus considerabil stratul de zapada de pe partii, in unele zone din tara inca mai puteti practica sportul de iarna preferat in conditii excelente!

Iata cum veti putea schia pe partiile din Romania in aceste zile:

Judetul Alba

Domeniul Schiabil Sureanu

Cu toate ca zapada de pe partii nu se afla la cel mai inalt nivel de calitate, sezonul continua fara probleme la Sureanu. Din cele noua partii, cinci sunt functionale (C_1, C_3, A_1, A_2, A_3) iar, in prezent, stratul de zapada batatorita masoara intre 30-40 de centimetri. Starea partiilor a fost afectata de temperaturile ridicate, insa este acceptabila si practicabila pentru schi si snowboarding (cu exceptia catorva portiuni cu gheata sau iarba, in special pe unele varfuri de panta). Partia A_2 este rezervata iubitorilor de freeride. Din cele trei instalatii, functioneaza teleschiul „Curmatura” si telescaunul.

Arieseni (Vartop)

Partiile Vartop 1 si Vartop 2 prezinta un strat de zapada de aproximativ 30 centimetri, fiind deocamdata suficient pentru schi si snowboarding. Instalatiile de transport pe cablu si instalatia de nocturna functioneaza conform programului. Zona de off-piste este greu accesibila, stratul de zapada fiind insuficient si greu practicabil.

Judetul Bihor

Piatra Graitoare

Pe partia Piatra Graitoare se schiaza in conditii acceptabile, zapada se prezinta intr-un strat de aproximativ 20 de centimetri.

Judetul Brasov

Poiana Brasov

Se schiaza in conditii foarte bune pe partiile din Poiana Brasov, iar stratul de zapada s-a mai diminuat fata de saptamana trecuta, acum masoara aproximativ 40 de centimetri in zona inferioara si 60 de centimetri la Postavaru. Temperatura variaza intre – 1 si + 1 grad Celsius. Instalatiile pe cablu sunt functionabile in acest week-end, exceptie fac Telecabina Kantzel, Telechi Kantzel, Ruia si Subteleferic.

Harta partii schi Poiana Brasov, Brasov

Harta partii schi Poiana Brasov, Brasov

Predeal

La Predeal se schiaza in conditii bune pe aproape toate partiile, exceptie face partia Cocos-Paraul Rece. Stratul de zapada masoara intre 30 si 50 de centimetri.

Judetul Caras-Severin

Muntele Mic

Puteti schia la Muntele Mic in acest week-end pe un strat de zapada de 40 de centimetri. Toata partiile sunt in stare buna si asteapta iubitorii de sporturi de iarna. Functioneaza si noctura.

Semenic 

La Semenic puteti schia in conditii excelente pe partiile Goznuta, Crucea de Brazi 1 si Crucea de Brazi 2, intr-un peisaj mirific. Grosimea stratului de zapada variaza intre 35 si 45 de centimetri.

Judetul Cluj

Baisoara

Se pot practica sporturile de iarna si pe partiile din Baisoara, unde stratul de zapada masoara in jur de 20 de centimetri.

Harta partii schi Baisoara Buscat, Cluj

Harta partii schi Baisoara Buscat, Cluj

Judetul Covasna

Sugas Bai

Partiile de schi din Sugas Bai sunt deschise si conditiile de practicat schi si snowboarding sunt bune. Stratul de zapada are in jur de 20 centimetri.

Judetul Gorj

Ranca

La Ranca sunt deschise toate partiile de schi si se schiaza in conditii excelente pe partiile M1 si M2. Stratul de zapada variaza intre 50 si 60 de centimetri.

Judetul Harghita

Baile Harghita 

In statiunea Harghita Bai se schiaza pe partia Csipike, unde stratul de zapada este de aproximativ 60 de centimetri, oferind astfel conditii grozave pentru practicarea sporturilor de iarna la 2 grade Celsius. Pe partiile Kossuth si Miklos sunt 40 de centimetri de zapada si se poate schia normal. La zona de distractie, Gogoasa de zapada, sunt 45 de centimetri de zapada.

Baile Homorod

Pe partia Lobogo din Baile Homorod sunt 30 de centimetri de zapada si se schiaza in conditii bune.

Harta partii schi Baile Homorod, Harghita

Harta partii schi Baile Homorod, Harghita

Borsec

In Borsec sunt conditii acceptabile de schi pe partia Speranta, deservita de teleschi, nocturna si tunuri de zapada, pe un strat de zapada de aproximativ 30 de centimetri. Pe partia Prichindel sunt 25 de centimetri de zapada.

Bogdan Bucin

Partia Bogdan Praid functioneaza de vineri pana duminica, intre orele 10:00 – 17: 00, cu ambele partii (Bogdan I si II) in conditii excelente; stratul de zapada fiind de 30 centimetri.

Joseni

In acest week-end se schiaza in conditii foarte bune pe partiile din Joseni, respectiv pe Havas-Bucin si Bucin-Bujdoso, unde stratul de zapada depaseste 50 de centimetri.

Madaras

La Madaras puteti schia in conditii bune pe toate partiile, pe un strat proaspat de zapada de 65-70 de centimetri.  Functioneaza toate instalatiile.

Toplita

Si in acest sfarsit de saptamana partiile din Toplita sunt pregatire pentru iubitorii sporturilor de iarna! Se schiaza in conditii foarte bune pe ambele partii, Magherus si Bradul, iar stratul de zapada este de aproximativ 40 – 45 de centimetri!

Tusnad 

La Baile Tusnad momentan se schiaza in conditii bune, stratul de zapada are doar 25 de centimetri.

Harta partie schi Tusnad, Harghita

Harta partie schi Tusnad, Harghita

Judetul Hunedoara

Straja

La Straja, situatia nu s-a schimbat cu mult fata de saptamana trecuta. Se schiaza in conditii bune pe toate partiile. In acest week-end instalatiile de teleschi de pe partia Platoul Soarelui vor functiona, stratul de zapada masurand 35-40 de centimetri.

Parang 

In acest sfarsit de saptamana se schiaza pe partiile B si Telescaun din Parang. Partiile sunt in stare buna si zapada masoara 35 de centimetri. Tarifele raman aceleasi.

Judetul Maramures

Cavnic

La Cavnic se schiaza pe toate partiile domeniului in conditii bune! Stratul mediu de zapada este de 55 de centimetri. Programul normal de functionare de la 09:00 pana la ora 21.00! Este deschisa si partia de tubing, unde zapada are 50 de centimetri.

Suior

La Suior, se schiaza in conditii excelente! Sunt deschise toate partiile 1, 2 si 4, iar grosimea stratului de zapada masoara in jur de 65 de centimetri. Programul partiilor ramane neschimbat 10:00 – 21:00.

Judetul Prahova

Azuga

Din pacate, la Azuga startul de zapada s-a diminuat considerabil si sunt in jur de 15-20 de centimetri de zapada, dar se schiază la limită. In aceasta saptamana a plouat si a fost afectata grav starea partiei iar starea meteo nu prezinta ”imbunatatiri” in sensul racirii.

Busteni 

La Busteni pe Kalinderu 2 nu se schiaza deoarece sunt pete mari de pamant iar pe Kalinderu 1 se schiaza dar cu dificultati, fiind multe portiuni cu gheata, stratul de zapada masoara 10-15 centimetri.

Sinaia 

Pe partiile din Sinaias e schiază in condiții foarte bune pe partiile din Valea Soarelui si Valea Dorului (Cota 2000), Drumul de Vara (de la 2000 la cota 1400) precum si pe Partia Noua (de la Cota 1400 la Telegondola Sinaia). Stratul de zapada variaza intre 70 si 20 de centimetri. In week-end are loc cea de a X -a editie a Cupei de schi alpin “Sinaia pe partie” care se va desfasura in Valea Soarelui pe Partia Laptici.