Traseul turistic „Pe urmele argonauţilor” promovat prin 2,4 milioane de pliante şi 6.000 de broşuri

Comunicat de presă

Unitatea administrativ-teritorială Istria, judeţul Constanţa, în calitate de Beneficiar, a lansat pe 10 mai 2011 proiectul “Pe urmele argonauţilor”: promovarea traseului turistic Constanţa, Istria, Cheile Dobrogei”, cod SMIS 19424, în baza contractului de finanţare nr.1228/14.02.2011 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în calitate de Organism Intermediar pentru Turism, în numele şi pentru Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Proiectul de informare turistică “Pe urmele argonauţilor” urmăreşte valorificarea biodiversităţii şi a patrimoniului cultural-istoric al zonei Istria-Cheile Dobrogei, printr-o  promovare unitară şi complementară, adaptată dinamicii actuale a turismului naţional. Unul din obiectivele urmărite în cadrul acestui proiect este creşterea competitivităţii ofertei turistice actuale a zonei Istria-Cheile Dobrogei prin conceperea şi promovarea unui traseu tematic, adresat turiştilor excursionişti, ca alternativă de petrecere a timpului liber pe litoralul romanesc. Traseul tematic a fost conceput în baza atracţiilor turistice identificate la nivelul zonei turistice Istria – Cheile Dobrogei, din care se conturează tipuri de turism cu potenţial de atracţie şi investiţional: ecoturismul şi turismul cultural.

Campania de promovare a traseului turistic «Pe urmele argonauţilor» se desfăşoară pe durata a 4 sezoane, prin distribuirea a 2,4 milioane de pliante şi 6.000 de broşuri atât la nivel local, cât şi naţional. De asemenea, în cadrul proiectului se vor realiza filme de promovare turistică a obiectivelor din zona Istria-Cheile Dobrogei, website-ul traseului turistic, precum şi 22 de panouri informative amplasate în apropierea obiectivelor turistice de pe traseu, pentru o mai bună orientare a turiştilor-vizitatori. Materialele de promovare vor fi diseminate către 400 de locaţii de pe litoral şi din judeţul Tulcea, centre de informare turistică, muzee, agenţii de turism şi de transport local, târguri şi expoziţii organizate în scop turistic.

Obiectivele turistice promovate în cadrul traseului sunt: Rezervaţia Biosferei Delta Dunării – Grindul Chituc, Grindul Lupilor, Complexul lagunar Razim-Sinoe, Rezervaţia ornitologică Histria-Sinoe, Refugiul ornitologic Corbu-Nuntaşi-Histria; Cheile Dobrogei, Gura Dobrogei, Masivul Cheia, Situl arheologic Cetatea Histria, Biserica Îngropată “Sf. Nicolae” din satul Istria, Locuirea din Peştera Casian, Mănăstirea Sf. Casian.

Proiectul are o durată de implementare de 24 de luni, în perioada 15.02.2011 – 14.02.2013, şi un buget total de 858.044,04 lei, din care valoarea eligibilă din FEDR este de 588.175,35 lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 89.956,23 lei, iar co-finanţarea eligibilă a Beneficiarului este de 13.839,42 lei.

Pentru relaţii suplimentare: Dl. Ioan Herdean, Primar şi manager de proiect, tel/fax: 0241 522581 şi e-mail: primar.istria@yahoo.com.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
 
 
 

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *