Târguri de Crăciun în Bucureşti, 2021

În anul 2021 Bucureştiul are parte de câteva târguri de Crăciun special organizate ţinând cont de restricţiile impuse de pandemie, dar şi extrem de interesante şi attractive pentru toate vârstele şi preferinţele. Iată:

Bucharest Christmas Market, Piaţa Universităţii

În perioada 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piața Universității, Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, deschide târgul simbol al Capitalei – Bucharest Christmas Market.

Crăciunul aduce în fiecare an bucurie creștinilor de pretutindeni, simbolizând lumină, speranță și iubire. Păstrăm tradițiile, valorile și magia, având grijă unii de alții – acesta este adevăratul spirit al sărbătorilor și mesajul acestei ediții.

Vizitatorii găsesc aici zilnic inspirație pentru cumpărături de sezon și cadouri: produse artizanale, globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente. Nu lipsesc nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde.

La cea de-a XIV-a ediție a Bucharest Christmas Market, momentele speciale vor fi petrecute alături de cei dragi în aer liber, într-un decor de poveste. Bradul amplasat în Piața Universității are o înălțime de 15 metri, este reutilizabil, durabil și ecologic, creat din lemn și împodobit cu ornamente sculptate. Programul este completat de muzică ambientală și momente speciale dedicate sărbătorii Crăciunului.

Evenimentul îi va purta pe cei mici printr-un tărâm de poveste, unde vor putea face plimbări în carusel și se vor întâlni cu Moș Crăciun și elfii săi, care vor sosi negreșit în târg, pe 17 decembrie, să le asculte dorințele.

Anul acesta, evenimentul se desfășoară în condiții speciale, adaptate contextului epidemiologic actual, iar siguranța vizitatorilor, a expozanților și a personalului rămâne primordială.

Astfel, pentru o gestionare adecvată a numărului de vizitatori, esențială din motive de sănătate și siguranță accesul în târg se va face pe bază de bilet, care va acoperi, de asemenea, o parte din costurile organizării evenimentului.

Prețul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziționarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locație. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Biletele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie, iar casa de bilete, funcționează pe toată durata de desfășurare a evenimentului Bucharest Christmas Market.

 

Classical Christmas Market, Opera Naţională Bucureşti

CLASSICAL CHRISTMAS MARKET este primul Târg de Crăciun găzduit de Opera Națională București în întreaga sa istorie centenară, fiind organizat alături de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi. Desfășurat pe nu mai puțin de 12.000 metri pătrați, CLASSICAL CHRISTMAS MARKET oferă vizitatorilor, indiferent de vârstă, atmosfera aparte și farmecul sărbătorilor de iarnă, surprinsă într-o scenografie impresionantă, cu atracții diverse, într-un cadru muzical de poveste.

CLASSICAL CHRISTMAS MARKET este creat în jurul unui patinoar cu gheață (600 mp) și invită publicul să se bucure de magia muzicii cântate pe Scena Colindătorilor de copiii din Programul Național Cantus Mundi sosiți din toată țara sau de micii artiști ai Corului de copii al Operei Naționale București. Printre atracții se află plimbările cu Express-ul OCC și trăsura cu cai, dar și zboruri cu sania sau întâlniri surpriză cu Moș Crăciun. Vizitatorii se vor putea bucura de workshop-urile de pregătit cadouri găzduite de Atelierele Spiridușilor, de mâncarea tradițională, dulciurile cu dichis și vinul fiert de la Căsuțele de Crăciun și multe alte surprize. CLASSICAL CHRISTMAS MARKET a pregătit decoruri uluitoare, cu îngeri uriași, brazi de peste 5 metri, luminițe și arhitecturi luminoase speciale pentru o experiență de neuitat a lunii decembrie, în București.

West Side Christmas Market, Parcul Drumul Taberei

Târgul de Crăciun West Side Christmas Market este organizat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în Parcul Drumul Taberei. Tot spectacolul fabulos se desfășoară în cuva lacului de agrement. Aici puteți avea parte de momente speciale, petrecute în familie, în aer liber, într-un decor de poveste, animat de colinde.

Bradul natural, înalt de 8 metri, împodobit cu fulgi de nea, steluțe și leduri cu motive de sărbătoare este amplasat în ghiveci, în mijlocul târgului. iar la finalul Sărbătorilor va fi replantat, alături de ceilalți brăduți care vor decora tabloul de poveste.

Un Moș Crăciun, înalt de cinci metri, sosit cu sania lui completează peisajul, alături de alte personaje fantastice. Iar ca bucuria să fie completă, cei mici vor se vor da în carusel.

Punctul de atracție este însă patinoarul amenajat în cuva lacului, ce măsoară 1.000 mp. O oră de dat pe gheață costă 10 lei, iar seria de două ore, 20 de lei. În weekend, tariful este de 25 lei. Cei care nu au patine le vor putea închiria cu 15 lei.

Din peisajul de la ”West Side Christmas Market” nu lipsesc vinul fiert, turta dulce, cozonacii, plăcintele și alte bucate tradiționale savuroase, pe care le veți găsi aburinde, la cele zece food truck-uri.

De asemenea, 30 de căsuțe împodobite vor fi deschise pentru ca voi să vă găsiți inspirația pentru cele mai șic cadouri. Meșterii vin și ei cu noua colecție de globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente pentru brad.

Alte două Târguri de Crăciun sunt deschise la Sir și în parcarea de la Crângași

Totodată, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Comercială Sector 6, organizează alte două târguri de Crăciun. Unul în zona Sir și altul în parcarea aflată vizavi de Piața Crângași, unde, pe lângă celebrele căsuțe din lemn, este amenajat și un restaurant cu bucate tradiționale.

Insula lui Moș Crăciun, Insula Fundeni

Moș Crăciun există și te așteaptă cu o mulțime de cadouri pe insula Fundeni, în perioada 1 – 25 decembrie, la… Insula lui Moș Crăciun !

Aici vizitezi parcul de dinozauri animatronici T-Rex Parc, te distrezi cu toată familia la Pac Pac Arena, servești bunătățiuri tradiționale românești într-o atmosferă specifică sărbătorilor de iarnă, lângă cel mai mare brad de Crăciun din București. Sponsorii v-au pregătit nenumărate surprize și vă garantăm multe premii la concursurile organizate pe… Insula lui Moș Crăciun!

Exemplarele animatronice sunt gazdele parcului nostru tematic și abia așteaptă să-i mângâiați, să-i călăriți sau să-i hrăniți… Toți dinozaurii noștri se mișcă, respiră, te privesc, reacționează la mișcările voastre iar familia T-Rex Parc conține T-Rex, Pterosaurus, Velociraptor, Triceratops, Parasaurolophus, Spinosaurus, Gigantosaurus, Stegosaurus, Protoceratops, Brachiosaurus, Ankylosaurus, Chuanjiesaurus, Diplodocus, Therizinosaurus, precum și alți dinozauri celebri.

O zonă aparte în T-Rex Parc o constituie Riding Area, zona de călărit dinozauri, unde cei mici pot călări pe câte un T-Rex, un Triceratops sau alte exponate special aduse din vremurile de mult apuse.

Distracţie plăcută!

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *