Târgul ,,Poveste de Crăciun”, de la Opera Comică pentru Copii, își redeschide porțile pe 29 noiembrie 2019

Astăzi, 29 noiembrie, la ora 17:00, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), deschide porțile Târgului „Poveste de Crăciun” în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, unde îi așteaptă pe copii o mulțime de activități și surprize de sezon: Patinoarul Copiilor, Caruselul cu jucării, Derdelușul OCC, Atelierele Spiridușilor, Salonul lui Moș Crăciun, Scena Colindătorilor, Magazinul lui Moș Crăciun, VR Zone sau Tărâmul Oamenilor de Zăpadă.

Spiridușii îi așteaptă cu nerăbdare pe cei mici, la atelierele de creație: de confecționat diorame,  păpuși, globuri, coronițe de brad, decorațiuni de fetru, de pictat figurine și tricouri. Chiar și un atelier gustos, în care își vor putea decora ciocolata după bunul plac. Astfel, copiii vor avea ocazia să își pună imaginația la încercare sau să își descopere pasiuni noi, pe parcursul a şapte weekend-uri de poveste.

Târgul „Poveste de Crăciun” va fi deschis la fiecare sfârșit de săptămână până pe 12 ianuarie, vinerea între orele 17:00 – 21:00, iar sâmbătă și duminică între 10:00 și 21:00. Intrarea este liberă, însă accesul la unele dintre obiective se face pe baza tichetelor, care pot fi achiziționate de la punctele de informare.  Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, intrarea la patinoar este liberă. 

Ediția aceasta, târgul ,,Poveste de Crăciun” 2019 cuprinde șapte capitole magice. Fiecare weekend este individualizat la această ediție, astfel încât de la o săptămână la alta, târgul se reinventează ca prin magia sărbătorilor de iarnă: Tradiții Românești, Păpușile, Turtă Dulce, Podoabe de brad, Pregătirile de Anul Nou, Primul weekend din an, Ultimul weekend de vacanță. 

„Decembrie înseamnă pentru toți copiii luna cadourilor, a surprizelor și a vacanței. Tocmai de aceea, le-am pregătit un eveniment dedicat poveștilor de iarnă, cu activități care durează 7 weekenduri! Fie că vă atrage sala de spectacol sau patinoarul, la Târgul „Poveste de Crăciun” găsiți cu siguranță ceva de savurat – în aer liber sau în interior”. – Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii

Pe scena pregătită pentru Târgul „Poveste de Crăciun” vor fi prezentate mai multe spectacole în care vor evolua soliștii vocali și instrumentiștii Operei Comice pentru Copii, copiii de la Atelierele „Micul Artist” și coruri din Programul Național Cantus Mundi. Printre surprizele târgului vor fi „Salonul lui Moș Crăciun”, unde, va poposi chiar Moș Crăciun în persoană! Și, dacă vi se face frig cât îl așteptați pe Moșul, veți găsi la Târgul „Poveste de Crăciun” mâncăruri și băuturi de sezon, fierbinți și aromate.

35 de spectacole și o premieră de Gală

Nu aveau cum să lipsească spectacolele pe perioada Târgului Poveste de Crăciun. Anul acesta Opera Comică pentru Copii a pregătit 35 de reprezentații din 6 titluri diferite, începând cu cel mai celebru spectacol de balet al tuturor timpurilor, Spărgătorul de nuci, continuând cu cea mai jucată operă pentru copii, ”Hansel și Gretel”, plus superproducția de musical ”Sunetul Muzicii” și două spectacole în Sala UnderGrant, ”Lunatici”, teatru cu elemente de clovnerie și ”Povestiri vieneze”, balet. Premiera acestei ierni de poveste va fi spectacolul eveniment, ”Crăciunul Feliciei”, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Veți avea ocazia să luați parte la momente cu artiștii lirici și balerinii Operei Comice pentru Copii într-un spectacol eveniment la final de an!

Distracție plăcută,

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *