Sibiu, Muzeul Astra

Târgul de ţară, Muzeul in aer liber ASTRA, Sibiu

De Sfanta Maria Mica, sambata, pe 8 septembrie 2012, va fi inaugurat oficial Târgul de ţară. Complexul comercial din Muzeul Astra va contine si o bucatarie unde vor fi preparate bucate traditionale. Scopul acestui proiect este acela de a promova bucataria traditionala romaneasca, fiind cel mai ambitios proiect de promovare a mancarurilor traditionale din zona Sibiului.

In Muzeul din Dumbrava Sibiului de ceva vreme a inceput constructia ansamblului de casute ce vor fi folosite pe post de magazine pentru producatorii locali. In centrul acestora va trona o bucatarie unde familii de producatori traditionali vor fi invitati sa gateasca. Târgul de ţară se va deschide in data de 8 septembrie.

Astfel, sambata, 8 septembrie 2012, incepand cu orele 1200 se va inaugura Târgul de țară. Spațiul destinat prezentarii si vanzarii produselor alimentare cuprinde si o bucatarie de vara dotata special an vederea realizarii unor demonstratii practice dupa retete specifice zonelor etnografice. Demonstratiile de arta culinara se vor desfasura in spatiul bucatariei de vara, unde se va gati pe soba cu plita incalzita cu foc de lemne, iar in cuptorul de paine se vor realiza produse specifice.

Muzeul in aer liber ASTRA se afla la 4 km de orasul Sibiu, fiind situat intr-un peisaj incantator, in cadrul rezervatiei naturale „Dumbrava Sibiului”. Aici veti gasi locul ideal pentru a descoperi viata traditionala rurala romanesca. O plimbare relaxanta in mijlocul naturii, pe cei 10 km de alei va vor conduce printre gospodarii taranesti, ateliere, bisericute de lemn, troite, stane, crame, mori de apa si de vant.

Pentru a ajunge la Muzeul ASTRA, mergeti in directia Paltinis, catre Padurea Dumbrava, asa cum va arata harta cu obiective turistice a orasului Sibiu, realizata de echipa i-Tour, pe care o puteti descarca de aici.

 

Distractie placuta,

Echipa i-Tour

Sursa info aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *