Târgul de Crăciun la Neamț, 13 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020, la Curtea Domnească din Piatra Neamț

Centrul pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț alături de Primăria Piatra Neamț, organizează anul acesta Târgul de Crăciun la Neamț, în piațeta Curtea Domnească din centrul oraşului. În data de 22 decembrie va avea loc ”Caravana lui Moș Crăciun”, iar în 31 Decembrie tot la Curtea Domnească va fi susținut spectacolul de Revelion 2020, încununat de artificii.

Târgul de Crăciun din Piatra Neamț îşi aşteaptă vizitatorii mici şi mari cu concerte ale unor ansambluri culturale, folclorice, de datini și obiceiuri, precum şi cu ateliere de creație pentru copii. Căsuțele din lemn vor fi animate cu produse ale meşterilor populari, cu produse alimentare tradiționale, decorațiuni de Crăciun şi bunătățuri calde.

Și dacă tot sunteți în Piatra Neamț, vă recomandăm să vizitați câteva obiective turistice importante din oras, precum Biserica Domnească, zidită între anii 1497şi 1498, monumentală şi elegantă, precum şi Turnul clopotniță construit in 1499 din piatră brută şi întărit cu patru contraforturi. Tot în centrul oraşului se alfă Muzeul de Etnografie, Muzeul de Artă, găzduit în frumoasa clădire ce datează din anul 1930 şi Muzeul de Artă Neolitică Cucuteni, unic în Europa şi unul din cele mai importante muzee din România.

Ceva mai jos, pe Strada Mihai Eminescu, numărul 10, se află Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra Neamț, iar după o plimbare de câteva minute pe străduțe veți ajunge la Muzeul Memorial Calistrat Hogaş, situat pe Stradă Calistrat Hogaş, la numărul 1.

Pe Dealul Cozla se află Pârtia Cozla, care, dacă va fi zăpadă, vă aşteaptă la distracție.

Distracție plăcută,

Echipa i-Tour

Sursa foto: https://www.viziteazapiatraneamt.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *