Târgul de Crăciun din Sibiu, 24 noiembrie – 26 decembrie 2012

De 6 ani, Târgul de Crăciun dă o nouă imagine sărbătorilor de iarnă din Sibiu, cu luminițe, căsuțe din lemn, cadouri, jocuri, miros de brad, de scorțișoară și de zahăr ars.

Anul acesta, târgul amenajat în Piața Mare reunește 65 de căsuțe. Expozanți din toate colțurile țării, peste 20 de județe, aduc la Sibiu, timp de o lună de zile, produse felurite, de la cadouri tradiționale la tot felul de bunătățuri specifice sărbătorilor de iarnă. Iar cât timp vizitatorii își vor căuta cadoul potrivit pentru cei dragi vor putea gusta frigărui din fructe trase în ciocolată, clătitite cu bucăți de fructe sau alte produse  delicioase. „Tuturor ne face plăcere să oferim cadouri celor dragi de sărbători. În această perioadă a anului e o „febră” a cadourilor, dacă îi putem spune așa. În Târgul de Crăciun am reunit expozanți din toate domeniile tocmai pentru a veni în întâmpinarea celor care își caută cadoul potrivit dar nu au la dispoziție foarte mult timp pentru a umbla în magazine.”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul târgului.

Sibienii și turiștii pot alege dintre miile de produse expuse în târg lumânări sculptate manual, globuri din FiMo, accesorii și obiecte decorative din fier forjat, blănuri și accesorii din blană, ceaiuri deosebite în cutii cadou și jucării din materiale ecologice. Iar Târgul de Crăciun din acest an va ocupa o suprafață totală de 5000 de metri pătrați.

Atelierul lui Moș Crăciun, principalul punct de atracție pentru cei mici la ediția trecută, îi așteaptă din nou pe tinerii meșteșugari în atelierele lui Moș Crăciun. Atelierul este amenajat în zona din fața bradului. Ca o noutate față de atelierele din anul precedent, anul acesta, cei mici pot învăța cum se fac lumânările, după metodele și tehnicile tradiționale. Tot pentru cei mici, anul acesta a fost adus în Piața Mare un carusel nou, fabricat special pentru Târgul de Crăciun din Sibiu. Programul evenimentelor speciale organizate in cadrul Târgului de Crăciun din Sibiu poate fi găsit pe pagina oficială.

Imaginea feerică a Târgului de Crăciun este completată anul acesta de plasa de stele ce va fi montată peste Piața Mare. Ieslea este unul dintre principalele puncte de atracție. „Am construit o nouă căsuță pentru scena nașterii Domnului, în care deosebita sculptură va arăta și mai bine”, mai spune Andrei Drăgan Răduleț. Sculptura a fost realizată în anul 2011, timp de șase luni, din lemn de tei și reprezintă în mărime naturală scena Nașterii Mântuitorului. Sculptura a fost donată Târgului de Crăciun de Fundația Austria Pro România.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Fundația Au-Ro Austria Pro Romania și Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Capitalei Culturale Europene, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată, respectând un concept bine stabilit.

Evenimentul este organizat de A1 Events SRL cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și Consiliului Local Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

 

Distracție placută,

Echipa i-Tour

Sursa info si foto aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *