Târgul de Crăciun de la Sibiu

Pentru al cincelea an consecutiv, Târgul de Crăciun aduce atmosfera sărbătorilor în Piața Mare din Sibiu. Târgul de Crăciun de la Sibiu va fi prezent în inima orașului între 26 noiembrie și 26 decembrie.

Anul acesta, târgul amenajat în Piața Mare va reuni 65 de căsuțe în care comercianți din peste 20 de județe ale țării își vor vinde produsele. Sibienii şi turiştii aflaţi în Sibiu vor găsi, anul acesta, numeroase bunătăți și cele mai potrivite cadouri pentru cei dragi, la Târgul de Crăciun. Iar cât timp îl vor căuta printre miile de produse pe cel potrivit, vor putea gusta vinul fiert, castanele prăjite și restul delicateselor cu aromă de sărbători.

Cum copiii sunt cei care așteaptă sărbătorile cu sufletul la gură, Târgul de Crăciun le-a pregătit o grămadă de surprize. De la mini parcul de distracții la plimbări cu ponei, până la Făbricuța de Cadouri, locul unde copiii vor împleti magia cu realitatea în diferite ateliere. Iar în Ajunul Crăciunului, Moșul va veni din nou la Târgul de Crăciun pentru a aduce cadourile mult așteptate micuților.

 

Cea de-a cincea ediție a Târgului de Crăciun se va deschide în 26 noiembrie cu un concert de colinde, susţinut de Fuego. “Aștept cu nerăbdare concertul de la Sibiu. Crăciunul e cea mai frumoasă perioadă a anului, e cea în care uităm tumultul de peste an și revenim la vechile valori românești. E o perioadă a bucuriei, a familiei și a dărniciei sufletești. Sibiul e un oraș care a fost tot timpul aproape de sufletul meu, cu oameni calzi și inimoși. Îmi doresc ca acest concert să fie unul special, care să readucă bucuria Crăciunului în sufletul tuturor”, spune artistul. Corul Cedonia va susține al doilea moment artistic în weekendul în care Târgul de Crăciun își va deschide porțile.

Principalul punct de atracție al ediției din acest an va fi ieslea. Amplasată ca de fiecare dată la baza bradului, ieslea este o sculptură realizată de-a lungul a 6 luni, din lemn de tei, ce reprezintă, în mărime naturală, scena nașterii Mântuitorului. Sculptura a fost donată Târgului de Crăciun de Fundația Austria Pro România, organizatoarea târgului.

 

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Fundația Au-Ro Austria Pro Romania și Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Capitalei Culturale Europene, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată, respectând un concept bine stabilit.

Au mai rămas doar 5 zile până la deschiderea Târgului de Crăciun de la Sibiu, aşa încât vă dorim distracţie plăcută şi să găsiţi cele mai frumoase cadouri! Aici se află şi harta oraşului Sibiu, realizată de noi.

Echipa i-Tour

Sursa info si foto aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *