Târgul de Crăciun București, 2022, din Piața Constituției

A început Târgul de Crăciun București, din Piața Constituției, care va deveni, până pe 26 decembrie, un adevărat tărâm magic.

Evenimentul este deschis publicului de luni până vineri, în intervalul orar 12:00-23:00, iar sâmbăta și duminica în intervalul 10:00-23:00. Intrarea este liberă.

La târg gӑsiţi căsuțe din lemn cu produse realizate de meșteșugari, artiști plastici și artizani, mâncare tradițională, parc de distracții cu patinoar, carusel, roată panoramică, concerte, spectacole de weekend, street food, zone destinate activităților pentru copii şi, nu în ultimul rând, întâlniri magice cu Moș Crăciun.

Târgul din anul 2022 are mai multe zone tematice.

Zona cumpărăturilor de Crăciun găzduieşte peste 80 de căsuțe de lemn, de unde vizitatorii pot alege dintre jucării, suveniruri tradiţionale, cadouri de sezon. Vor fi și produse realizate de meşteşugari, artiști plastici, artizani și creatori autohtoni – de la globuri din sticlă pictate manual, ornamente pentru brad, accesorii și bijuterii, până la produse din ceramică din Horezu, Corund și Baia Mare, ii, icoane și obiecte realizate din lemn cioplit. De asemenea, nu lipseşte mâncarea tradițională.

În zona de street food gӑsiţi nelipsiții burgeri, cârnaţii la grătar şi dulciurile oferite de cele 16 food-trucks.

Printre cele mai vizitate destinaţii ale Târgului, zona parcului de distracţii oferӑ plimbări pe gheaţă la patinoar, privelişti instagramabile în roata panoramică şi călătorii amuzante în caruselul colorat.

Totodată, Târgul de Crăciun București propune anul acesta o componentă specială cu ocazia celui mai așteptat eveniment sportiv al acestui an. Cu sprijinul Societății Române de Televiziune, evenimentul are o zonă destinată iubitorilor sportului rege, unde pot fi vizionate în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, transmisiunile competițiilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar.

De asemenea, începând cu mini-vacanţa din 30 noiembrie – 4 decembrie, programul Târgului de Crăciun va fi completat cu concertele de weekend, din zona de spectacole. Timp de patru weekenduri, dar şi de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, pe scena din faţa Palatului Parlamentului, bucureştenii vor asculta live colinde şi cântece tradiţionale şi vor asista la spectacole cu datini de Crăciun.

Pe 30 noiembrie, la Târgul de Crăciun, începutul calendaristic al iernii va fi marcat prin momente artistice speciale precum și prin aprinderea luminiţelor din bradul festiv. Piața Constituției devine cadru de poveste cu zona lui Moş Crăciun, unde cei mici se întâlnesc cu spiriduşi, pot transmite scrisori către Moş Crăciun sau îl pot întâlni în persoană la Căsuţa lui Moş Crăciun.

Restricții rutiere

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2022, se restricţioneazӑ traficul rutier, banda 1 de circulaţie din segmentul inelului Pieţei Constituţiei. Totodată, în perioada 19 noiembrie – 27 decembrie, sunt amplasate trei treceri pietonale temporare în zona Piaţa Constituţiei: două pe breteaua dinspre Calea 13 Septembrie, în zona Ministerului Mediului, şi una dinspre Bulevardul Unirii, pe latura aferentă Ministerului de Finanţe.

***

Târgul de Crăciun al Municipiului Bucureşti este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului BucureştiPROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Partener: TVR

Partener media: Europa FM, Euromedia, YOOH, STB SA

Sponsori: Ford, Pepsi, Justin’s Design, Decathlon, Magazin Certificat Lego, Ronde

Parteneri instituționali: Circul Metropolitan București, Teatrul Masca

Cu sprijinul: Cantus Mundi

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *