Ne amintim de Targu-Jiu cu ocazia Anului Nou, cand, sub Poarta Sarutului, se cununa zeci si sute de cupluri, sau cu oricare alta ocazie cand se intampla asta. De ce doar atunci? Noi, aici la i-Tour, incercam sa va aducem aminte de acest oras si cu alte ocazii. Si, cine stie, care va vor putea determina sa-l vizitati.

Targu-Jiu, avand sculpturi cunoscute in lumea intreaga realizate de genialul sculptor modern, Constantin Brancusi impreuna cu alte opere realizate de artisti contemporani, poate fi considerat un oras al sculpturii. In fiecare an, artisti din Romania si din strainatate se intalnesc aici pentru tabara de sculptura.

De asemenea, aici au loc, anual, evenimente, festivaluri si sarbatori, unele chiar inedite. In 2011, pe 8 mai, va avea loc Sarbatoarea Narciselor, cu ocazia infloririi gingaselor flori. Tot in mai va avea loc festivalul de teatru “Elvira Godeanu”, unde se asteapta artisti din tara si din strainatate. Pentru o lista completa a evenimentelor din Targu-Jiu, accesati site-ul primariei.

Coloana Infinitului

Atractiile turistice unice ale orasului sunt, insa, sculpturile lui Constantin Brancusi. Pe harta realizata de echipa i-Tour in aceasta iarna si distribuita in exemplare gratuite pentru turistii din zona, veti putea gasi foarte usor celebrele opere de arta: Masa Tacerii si Poarta Sarutului, aflate in Parcul Municipal, chiar pe malul Lacului Targu Jiu. Coloana Infinitului se afla in partea opusa a orasului, in parcul denumit chiar “Coloana Infinitului”.

Harta Targu-Jiu

Cea mai veche statuie din Targu Jiu este statuia lui Tudor Vladimirescu, ce dateaza din anul 1898. Ea apartine sculptorului gorjean Constantin Balacescu si se afla in fata Colegiului National “Tudor Vladimirescu”, de pe Strada Geneva, chiar pe locul unde, la 1821, s-au adunat Domnul Tudor cu pandurii sai. Un alt monument istoric al orasului este Casa slugerului Barbu Ganescu din vecinatatea cladirii primariei, important monument de arhitectura veche romaneasca, datand din secolul al XVIII-lea. In perioada 1937-1938, cand a realizat inestimabilele sale opere de la Targu-Jiu, Constantin Brancusi a fost gazduit in aceasta casa.

Mai multe informatii despre istoria orasului si a judetului Gorj puteti afla vizitand Muzeul Judetean Gorj “Alexandru Stefulescu”. Muzeul Gorjului a luat nastere in orasul de pe Jiu, la sfarsitul secolului al XIX-lea gratie unor oameni iubitori de cultura, al caror scop era ridicarea spiritualitatii gorjene, iar acum se afla intr-o frumoasa cladire de pe Strada Geneva. Informatii despre muzeu, dar si despre alte institutii de cultura gorjeana puteti gasi aici.

Muzeul Judetean Gorj

Targu-Jiu este un oras ce merita vizitat, cel putin pentru operele sculptorului Constantin Brancusi, si de care ne putem aduce aminte de mai multe ori pe an.

Calatorie placuta,

Echipa i-Tour

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *