Super strat de zapada pe partii, astazi, 28 ianuarie 2014!

A nins, ninge si va mai ninge in cele mai multe statiuni montane din Romania! Avem deja un super strat de zpada pe partii si acesta este doar inceputul. Multe partii s-au redeschis in acest weekend si ii asteapta pe iubitorii de schi, snowboard si sanius. Hartile tuturor partiilor de schi sunt in titlu si le puteti descarca gratuit! Aici se afla harta interactiva a tuturor partiilor! Iata cum veti putea schia pe partiile din Romania! Atentie la avertizarile meteorologice din zilele acestea, pe care le puteti gasi pe site-ul ANM.

Judetul Alba

Domeniul Schiabil Sureanu

La Sureanu, 7  partii sunt functionale (A_1, A_2, A_3, C_1, C_2, C_3, C_4), iar stratul de zapada batatorita a crescut la 40 de centimetri. Zapada powder masoara (in functie de altitudine si de curentii de aer) aproximativ 50 cm.

Teleschiul „Curmatura” si telescaunul „Ausel” vor functiona in regim normal, intre orele 10.00 – 17.00. Teleschiul „Sureanu” este oprit.

Arieseni (Vartop)

Stratul de zapada batatorita a prins curaj si la Areiseni, iar acum masoara aproximativ 25-30 de centimetri si se schiaza mult mai bine! In zona de off-piste zapada powder atinge 40 de centimetri.

NOU: Judetul Bihor

Piatra Graitoare

S-a deschis si partia Piatra Graitoare, varianta medie, unde zapada se prezinta in strat de aproximativ 20-25 de centimetri.

Judetul Brasov

Cheile Gradistei 

In Cheile Gradistei Fundata stratul de zapada are 30-40 cm intalatia pe cablu teleski functioneaza, iar starea partiilor este foarte buna!

Poiana Brasov

Se schiaza in conditii foarte bune pe partia Lupului si pe partiile Sulinar, Drumul Rosu, Ruia, Bradul si Stadion. Stratul de zapada masoara aproximativ 60 de cm, in Postavarul, si 50 cm pe Bradul. Citeste mai mult: adev.ro/n0268y

Predeal

La Predeal se schiaza in conditii bune pe partiile Clabucet, Clabucet Sosire, Clabucet Scoala si Varianta, iar stratul de zapada masoara 30-35 de centimetri.

Judetul Caras-Severin

Muntele Mic

Puteti merge la schi la Muntele Mic, pe un strat de zapada de 30-50 de centimetri. Telescaun Valea Craiului deschis,Teleschi Felix deschis, Teleschi Borlova 1 deschis, Teleschi Borlova 2 inchis ,Teleschi Nordica functional, drumul este dezapezit pana in statiune.  In acest weekend Teleschi Borlova va functiona si pe nocturna.

Semenic 

S-a redeschis sezonul de schi la Semenic, unde puteti schia in conditii bune pe partiile Goznuta, Crucea de Brazi 1 si Crucea de Brazi 2, intr-un peisaj de poveste! Grosimea stratului de zapada este de 25-35 de centimetri.

NOU: Judetul Cluj

Feleacu Ski & Snowboard Resort 

La Feleacu puteti din nou sa va bucurati de stratul generos de zapada, nocturna si distractie pe partie! Astazi, incepand cu ora 16.00, sunteti asteptati pe partie! Prima jumatate de ora este gratuita!

Harta partii Arena Schi Feleacu Cluj

Harta partii Arena Schi Feleacu Cluj

NOU: Judetul Covasna

Covasna 

Partia de schi Lőrincz Zsigmond este inca inchisa, insa stratul de zapada este promitator si, cel mai probabil, veti putea schia in weekendul viitor.

Sugas Bai

La Sugas se poate schia in conditii bune, pe aproximativ 20 de centimetri de zapada.

Judetul Gorj

Ranca

La Ranca se schiaza in conditii bune pe partia M1, iar stratul de zapada are aproximativ 40-45 de centimetri.

Judetul Harghita

Baile Harghita 

La Harghita Bai se schiaza in conditii foarte bune pe partia Csipike, unde stratul de zapada este de aproximativ 25-30 de centimetri.

Borsec

In statiunea harghiteana Borsec puteti schia in conditii foarte bune pe partia Speranta, deservita de teleschi, nocturna si tunuri de zapada, pe un strat de zapada de aproximativ 35-45 de centimetri.

Harghita Madaras

La Madaras se poate schia in conditii bune pe toate partiile, pe un strat proaspat de zapada de peste 70 de centimetri.  Functioneaza toate instalatiile. Pe muntele Harghita-Madaras exista 5 piste de schi amenajate, dotate cu tunuri de zapada cu o lungime totala de 4,5 km si un snowpark amenajat.

Toplita

Patiile din Toplita sunt pregatire pentru iubitorii sporturilor de iarna! Se schiaza in conditii bune pe ambele partii, iar stratul de zapada este de aproximativ 35 – 40 centrimetri de zapada! In Toplita veti gasi doua partii: Partia Magherus, destinata schiorilor avansati, cu o lungime de 460 metri si Partia Bradul, destinata schiorilor incepatori, cu o lungime de 1200 metri. Tarif teleschi: Copii sub 14 ani: 1.5 lei/urcare, 30 lei/abonament 1 zi si Adulti: 2 lei/urcare, 40 lei/abonament 1 zi.

Tusnad 

La Baile Tusnad momentan nu se schiaza, insa stratul de zapada a depasit 25 de centimetri si ii asteapta pe iubitorii sporturilor de iarna. Mai multe informatii gasiti aici.

Judetul Hunedoara

Straja

La Straja, Partia Platoul Soarelui este in stare impecabila la fel ca si celelalte partii iar instalatiile functioneaza pe partia Platoul Soarelui, pe Constantinescu, pe Mutu si pe sub telegondola. Stratul de zapada masoara 50 de centimetri! Drumul de acces in statiune este curatat, dar recomandam ca turistii sa aiba fie masina 4×4, fie lanturi de iarna.

Parang 

Se schiaza la Parang pe partiile Subtelescaun, Europarang, partia B si tura lunga! Peisajul este superb, iar stratul de zapada masoara 20-25 de centimetri. Instalatiile functioneaza.

Judetul Maramures

Suior

La Suior, stratul de zapada masoara 45 de centimetri, batatorit si se schiaza in conditii foarte bune pe partiile Suior 1 si Suior 2. Drumul pana in Suior este deszapezit, nu creaza probleme.

Programul partiilor ramane neschimnat 10:00 – 21:00, iar a restaurantului 07:00-23:00. Tarifele la urcari si abonamente au ramas cele de anul trecut.

Cavnic

Conditii excelente de schi la Cavnic! Partiile Roata 1, Roata 2 si Rainer 1 (Roata 3), prezinta un strat de zapada de 50-70 de centimetri. Programul la teleski pana la ora 21.00!

NOU: Judetul Mures

Sovata 

La Sovata gasiti un strat de zapada de aproximativ 30 de centimetri si o partie impecabila!

NOU: Judetul Neamt

Piatra Neamt 

De astazi, 28 ianuarie, ora 11:00 Partia Cozla este complet operationala! Un strat de zapada de peste 50 cm si instalatia de zapada artificiala folosita la maxim aceste zile a dus la obtinerea unei partii de buna calitate!

Tarife skipass: 1 zi = 100 lei
Jumătate de zi dimineata = 50 lei
Jumătate zi nocturna= 60 lei
Program:
Luni -joi: 10.30 – 21:00
Vineri – sâmbăta:9.30 -24:00

Pentru cei care doresc sa inchirieze echipament o pot face de la centrele comerciale de la punctul de sosire a telegondolei (Maia Outdoor, Ety si SkiNeamt)  iar pentru incepatori exista doua scoli de ski/ snowboard (Zen World Extreme si Ety)

Harta partie schi Cozla, Piatra Neamt, Neamt

Harta partie schi Cozla, Piatra Neamt, Neamt

NOU: Judetul Prahova

Azuga

Se schiaza pe toate partiile din Azuga, mai putin pe La Stana! Stratul mediu de zapada este de 60 de centimetri, iar conditii sunt foarte bune!

Busteni 

La Busteni se schiaza in conditii excelente pe Kalinderu 1 si pe Kalinderu 2, iar Fun Park-ul este deschis! Grosimea stratului de zapada este de 45 de centimetri!

Sinaia 

De astazi, 28 ianuarie, toate partiile din Sinaia sunt deschise! Stratul de zapada masoara intre 30 si 60 de centimentri. Conditiile meteo sunt superbe. Ratracul pregateste Partia Noua, care este intr-o conditie excelenta.

La Sinaia se ajunge fara dificultati la Telegondola, la Busteni se ajunge fara dificultati, parcarile sunt functionale, centrele de inchiriere echipamente sunt deschise, iar la Azuga, de asemenea, se circula fara dificultate, parcarile sunt dezapezite.

Toate instalatiile pe cablu ce deservesc partiile sunt funcționale. Singura rezerva este Telecabina din Sinaia care functioneaza daca nu bate vantul prea tare.

Dinspre București si Brasov  pe DN 1 se circula fara probleme spre Valea Prahovei! Informatii furnizate de Ziar de Busteni, pentru Azuga, Busteni si Sinaia.

Judetul Sibiu

Arena Platos

La Arena Platos toate partiile sunt functionale si va asteapta la distractie! Conditiile de schi sunt excelente, iar stratul de zapada este de aproximativ 35-45 de centimetri!

Judetul Suceava

Malini

Se schiaza la Malini, in conditii acceptabile, pe un strat de zapada de 15-20 de centimetri!

Vatra Dornei

La Vatra Dornei sunt deschise toate partiile! Stratul de zapada masoara 30-45 de centimetri, iar instalatiile functioneaza dupa programul normal, nocturna pe partia Parc si Veverita.

Judetul Valcea

Transalpina

Partiile Ski Resort Transalpina se prezinta impecabil! Se schiaza pe partia 1 – Telegondola tronson 1 si pe partia 2 – Teleski 1. Dimensiunea stratului depaseste pe alocuri 1 m. Incepand de miercuri va functiona si teleski-ul 2, iar la sfarsitul saptamanii este posibil sa aveti parte si de telescaun.

Pe timpul iernii la Vidra se poate ajunge dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi, Malaia, Voineasa, Vidra), de la Vidra mai sunt 8 km pana la zona de schi, sau dinspre Petrosani.

Distractie placuta pe partii,

Echipa i-Tour

Edit Post

2 Comments

  1. mihai Reply

    In Sinaia din cate stiu functioneaza doar gondola si telescaunul vechi din Valea Dorului. Adica sunt 2 partii deschise, celelalte sunt in pregatire. Puteti vedea asta si pe webcam 😉

    1. i-Tour Post author Reply

      Este posibil sa fi aparut modificari, intre timp. Noi am primit informare din partea administratorului partiilor, ieri, chiar inainte de publicarea articolului. Va rugam sa ne atentionati daca mai apar astfel de situatii. Va multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *