Stratul de zapada pe partii, astazi 18.01.2013 si vremea la munte

In primul rand, atentie la avertizarile meteo “cod galben de ninsori si viscol” emise pentru sambata:

In noaptea de vineri spre sambata si in prima parte a zilei de sambata va ninge in Moldova, Banat, Crisana, Maramures, Transilvania si in nordul Olteniei si al Munteniei. Vantul va continua sa sufle tare la munte (peste 90 km/h) si va avea intensificari temporare, cu viteze de 55…60 km/h indeosebi in Moldova, Crisana si Banat, viscolind si spulberand zapada.

Iata cum va fi vremea la munte in week-end, care este grosimea stratulului de zapada pe partii si cum se schiaza in ianuarie 2013 pe partiile din tara.

Pe Valea Prahovei:

Azuga: 40 – 45 cm – se schiaza in conditii bune pe partiile din Azuga, instalatiile pe cablu functioneaza. Program teleferic: 9.00 – 16.30. Harta partii schi Azuga aici.
Busteni: 50 cm – se schiaza in conditii  excelente pe partiile din Busteni. Program teleferic: 9.00 – 16.30. Harta partii schi Busteni aici.
Poiana Brasov: 40 – 50 cm – se schiaza in conditii bune pe partiile din Poiana Brasov, conform. Harta partii schi Poiana Brasov aici.
Predeal: 40 – 45 cm – se schiaza in conditii optime pe partiile din Predeal. Harta partii schi Predeal aici.
Sinaia: 50 cm – ninge si se schiaza in conditii excelente partiile din Sinaia. Finctioneaza telecabina, instalatiile de teleschi si telegondola. Harta noua 2012 – 2013 partii schi Sinaia aici.

Pe Valea Prahovei vremea va fi geroasa, cu temperaturi minime ajungand pana la -10 grade Celsius, iar cerul va fi innorat si vo r fi averse de ninsoare.

In Ardeal:

Arieseni: 20 – 30 cm – se schiaza in conditii bune pe partii! Harta partii  schi Arieseni aici.
Baisoara (Buscat): 20 – 3 cm – se schiaza in conditii bune pe toate partiile din Buscat-Baisoara. Harta partii schi Buscat-Baisoara aici. Program functionare Buscat: de luni pana joi deschis de la ora 10 la 17:30, vineri, sambata si duminica deschis de la ora 09.00 la ora 17:30.
Paltinis: 35 – 40 cm – conditii bune de schi. Atentie la ceata! Program Arena Platos: Miercuri si Vineri, nocturna 17:00 – 22:00, Sambata 10:00 – 22:00, Duminica 10:00 – 17:00. Harta partii schi Arena Platos aici.
Gura Raului: 35 – 40 cm – se schiaza in conditii bune pe Trecatoarea Lupilor. Harta partie schi Trecatoarea Lupilor aici.
Sovata: 30 – 35 cm – se schiza in conditii bune pe partiile din Sovata. Harta partii Sovata aici.
Sureanu: 20 – 25 cm – ninge si se schiaza in conditii bune pe partiile de schi din Domeniul Schiabil Sureanu. Harta partii schi Sureanu aici si mai multe informatii despre partii aici. Program: marti – duminica intre orele 9:30-16:30. (lunea zi de revizie).

In statiunile montane din Ardeal vremea va fi rece, cu temperaturi minime de pana la -15 grade Celsius in Muntii Sureanu, iar cerul va fi predominant noros, aducand averse de ninsoare.

In zona Banat – Valea Jiului:

Semenic: 65 – 70 cm – se schiaza in conditii excelente la Semenic. Harta partii schi Semenic aici.
Muntele Mic: 50 – 60 cm – se schia in conditii excelente pe toate partiile din Muntele Mic! Harta partii schi Muntele Mic, editia 2012-2013 aici. Mai multe informatii gasiti pe site-ul muntelemiconline.ro.
Ranca: 35 – 40 cm – Sunt conditii bune de schi la Ranca. Harta partii schi Ranca aici si webcam.
Straja: 45 – 50 cm – se schiaza excelente pe partiile din Straja. Harta partii schi Straja aici.
Parang: 45 – 50 cm – se schiaza in conditii bune. Harta partii schi Parang aici.

In zona montana Banat – Valea Jiului vremea va fi geroasa in week-end, cu temperaturi minime de pana la -14 grade Celsius in zona montana, cer acoperit si ninsoare.

In Covasna si Harghita:

Baile Harghita: 35 – 40 cm – se schiaza in conditii optime pe partiile din Harghita Bai. Harta partii schi Harghita Bai aici.
Toplita: 30 – 35 cm – conditii bune de schi. Harta partii Toplita aici.
Madaras: 40 cm – conditii optime de schi pe partiile din Madaras. Harta partii schi Madaras aici si mai multe info aici.

Vremea in acest week-end va fi rece in judetele Harghita si Covasna, ajungand pana la -10 grade Celsius, iar cerul va fi predominant noros, cu sanse de ninsoare.

In Maramures si Bistrita Nasaud: 

Cavnic: 50 – 70 cm – se schiaza in conditii excelente la Cavnic. Harta partii schi Cavnic aici si mai multe informatii despre partiile de schi din Cavnic aici.
Borsa: 20 – 25 cm –  Harta partii schi Borsa aici.
Baia Sprie – Suior: 50 – 60 cm – conditii excelente de schi pe partiile Suior. Va functiona si nocturna pentru minim 10 schiori. Harta partii schi Suior aici.
Valea Blaznei – 15 – 20 cm. Inca nu se schiaza pe partia din Valea Blaznei. Harta partie Valea Blaznei aici.

Vremea in statiunile montane din Maramures si Bistrita Nasaud in acest week-end va fi rece, cu temperaturi ce pot cobori pana la -6 grade Celsius si va ninge.

In Moldova:

Piatra Neamt: 40 – 50 cm – se schiaza in conditii bune la Piatra Neamt. Atentie la ceata! Harta partia Cozla aici si mai multe informatii aici.
Gura Humorului: 35 – 40 cm – conditii foarte bune de schi la Gura Humorului. Harta partii schi Gura Humorului aici.
Vatra Dornei: 20 – 25 cm – conditii bune de schi la Vatra Dornei. Harta partii schi Vatra Dornei aici.

In statiunile din Moldova vremea in week-end va fi rece, cu cu temperaturi negative de pana la -5 de grade Celsius si sanse de ninsoare.

Distractie placuta pe partii!

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *