Lacul Alunis

Statiunea Sovata, cu lacuri unice in Europa

Sovata este o statiune aflata in judetul Mures, recunoscuta la nivel european inca din 1850, unde turistii se pot bucura de Lacul Ursu, unic in Europa si de beneficiile sale si ale celorlalte lacuri, in orice perioada din an.Lacurile din Sovata au ape clorurate si sodice, la fel ca si namolul din ele, cu proprietati terapeutice pentru diferite afectiuni. Statiunea este inconjurata de dealuri cu paduri de fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi si stejari. In apropiere se afla si Muntele de Sare, o atractie turistica ce merita vizitata.

Aici veti gasi posibilitati excelente pentru odihna si relaxare, dar si pentru distractie. Sovata este un loc ideal si pentru agroturism, in special pentru copii. In Sovata exista multe pensiuni, care pastreaza traditia si specificul local .Clima zonei este subalpina, cu veri racoroase si ierni blande.

Lacuri helioterme din Sovata

Lacul Ursu

Lacul Ursu

Lacurile din Sovata sunt renumite atat pentru efectul terapeutic cat si pentru fenomenul inedit de heliotermie. Acesta se manifesta datorita stratului de apa dulce, proaspata, deasupra apei sarate. Acest strat de apa proaspata se mentine la suprafata, actionand ca un izolator termic pentru apa sarata de dedesubt. Astfel, temperatura apei din lacuri variaza in functie de acumularea caldurii solare in apa sarata. Aici puteti face plaja vara, dar puteti sa beneficiati de efectele curative ale apelor termale in orice perioada a anului.

Tratament la Sovata

Tratamentele se pot efectua la baza de tratament de langa Lacul Ursu, la baza hotelului Danubius Sovata sau la baza hotelului Alunis. Hotelurile ofera mai multe pachete de tratament care se pot achizitiona in funcție de afecțiuni si de numărul de zile pe care turistii doresc sa le petreaca la Sovata.

Baile in Lacul Ursu ajuta la pentru vindecarea sau ameliorarea unor boli ginecologice, reumatismale, endocrine, metabolice, neurologice, dar si pentru relaxarea pe care o confera nu numai vara dar si in anotimpuri in care nu se poate face baie sau plaja, Sovata fiind o statiune balneo-climaterica cu functionare permanenta.

Lacul Alunis

Lacul Alunis

In afara de Lacul Ursu in Sovata mai sunt cateva lacuri: Lacul Alunis, Lacul Negru, Lacul Rosu si Lacul Verde. Fiecare lac in parte este arie strict protejata, iar pe gardurile care imprejmuiesc aceste lacuri se afla indicatoare care prezinta particularitatile fiecarui lac in parte.

Agrement in Sovata

Muntele de Sare

Muntele de Sare

Pe laga facilitatile de petrecere a timpului liber oferite de hoteluri, precim sali de fitness, bazine de inot, sauna etc., Sovata, prin amplasarea sa intr-o zona montana prezinta o multitudine de optiuni pentru pasionatii de drumetii si descoperirea naturii.

Astfel, cel mai popular traseu pentru drumetie in Sovata este cel care inconjoara lacurile din statiune.  Urmand traseul, turistii pot ajunge in scurt timp la Muntele de Sare.  Alte destinații populare sunt Varful Cireselu sau Dealul Saca.  Exista insa si trasee mai lungi, precum cele din Muntii Gurghiu, care trec si prin Sovata, cum ar fi: Statiunea Sovata – Varful Saca MareStatiunea Sovata (Hotel Tivoli) – Varful Saca MareEremitu – Statiunea SovataStatiunea Sovata (Lacul Ursu) – SacaValea Gurghiului – Statiunea SovataStatiunea Sovata – CsencsóStatiunea Sovata – Varful Saca MareValea Isopului – Statiunea Sovata (Hotel Tivoli).

Vacanta placuta,

Echipa i-Tour

Sursa foto aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *