Statiunea Saturn

Saturn este ultima statiune inaintea orasului Mangalia, aflata la 43 km de Constanta. La nord. statiunea Saturn se invecineaza cu statiunea Venus. Pe langa posibilitatile de agrement si plaja oferite de turistilor, punctul forte al statiunii il reprezinta existenta izvoarelor mezotermale sulfuroase si a namolului cu valoare terapeutica, utilizate in tratarea diverselor afectiuni.

Plaja

Plaja din Saturn se intinde intre plaja din Mangalia si cea din Venus. Zona sudica a plajei este ingusta si dantelata de numeroase golfulete create artificial, cu stabilopozi. Partea dinspre nord, dinspre Venus, are o lungime de aproximativ 2 km si o latime de 100 – 150 metri. Pe toata lungimea plajei intrarea in apa este lina. De asemenea, plaja din nord se invecineaza, la vest, cu un lac denumit Balta Saturn.

Facilitati de cazare si masa

In Saturn veti gasi locuri de cazare atat la hoteluri, cat si in vile, pensiuni si camping-uri. Majoritatea hotelurilor ofera o priveliste frumoasa asupra marii. Aici exista hoteluri de o stea, doua si trei stele, iar in anul 2007 a fost inaugurat si singurul hotel de 5 stele din statiune – Hotel Saturn. Majoritatea hotelurilor de trei stele sunt renovate si detin piscine, iar hotelurile Hora si Balada detin si  baze de tratament moderne. Aici sunt folositi factorii naturali de cura (apa marii, namol sapropelic, ape mezotermale sulfuroase) in tratarea mai multor afectiuni, cum ar fi: reumatism, afectiuni ortopedice posttraumatice, anemii, boli ale aparatului respirator,  dermatite, boli ginecologice. Ca proceduri, sunt utilizate: hidroterapie, kinetoterapie, electroterapie, termoterapie, gimnastica medicala, dus subacval, impachetari cu namol sau cu parafina, masaje uscate sau cu namol, cura geriatrica. Vilele si pensiunile sunt in general nou construite si sunt concentrate in zonele Satului de Vacanta Dunarea si a Satului de Vacanta Delta. Pentru cei care prefera cazarea la cort, exista si un camping. In statiune exista si multe posibilitati de a servi masa: restaurantele care apartin hotelurilor, numeroase terase, braserii, pizzerii.

Cea mai noua harta a statiunii Saturn, realizata de echipa i-Tour o puteti downloada gratuit din sectiunea Download Harti i-Tour.

 

Harta Saturn

 

Agrement in Saturn

Aqua Parc Balada se afla in incinta hotelului Balada si reprezinta o atractie turistica a statiunii Saturn. Este dotat cu piscine, topogane, jacuzzi, baruri, jocuri pentru copii. Cat despre Satul de Vacanta Dunarea si Satul de Vacanta Delta, acestea mai ofera cateva posibilitati de distractie in special pentru copii, insa, aici s-au construit numeroase vile si pensiuni pentru turisti, destinatia initiala a parcurilor fiind schimbata.

Foarte aproape de Saturn se afla si Herghelia Mangalia, unde conditiile de clima deosebite au permis formarea unui cal arab de Mangalia cu calitati deosebite. Herghelia constituie un excelent centru de agrement si atractie turistica. Complexul dispune de un hipodrom de trap si galop bine amenajat, iar in incinta unitatii se practica echitatia. De asemenea, se pot efectua plimbari de agrement – calare sau cu trasura – de-a lungul Marii Negre.

De asemenea, statiunea Saturn are deschise mai multe discoteci, terenuri de tenis, mini-golf, sali de bowling si un cinematograf in aer liber, iar posibiltatile de agrement includ practicarea diferitelor sporturi nautice (plimbari cu barca si hidrobicicleta pe mare ,sky-jet-ul). Fiind foarte aproape de orasul Mangalia, puteti sa mergeti acolo pentru a vizita obiectivele turistice pe care orasul le ofera: Muzeul de Arheologie, moscheea Esmahan Sultan, cea mai veche moschee din Romania, magazine, terase si locuri de promenada.

Distractie placuta,

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *