Starea partiilor de schi in perioada 25 – 31.01.2019

Starea pârtiilor din județul Alba valabil pentru 25 – 31 ianuarie 2019 

• Domeniul Schiabil Şureanu

Iarna continuă, la Șureanu, ca la carte: zăpezi imense pe pârtii și în afara pârtiilor, ninsori abundente, reprize de viscol și ger pe timp de noapte. Pârtiile, așadar, se prezintă excelent în această iarnă aspră, iar drumul este în continuare accesibil dar dificil. În plus, se anunță ninsori abundente, care vor putea crea probleme serioase de acces. De aceea, sunt absolut necesare lanțurile. Sezonul de schi continuă, prin urmare, în plină forță, la Șureanu. Pentru actualizări periodice, urmăriți site-ul oficial al domeniului: www.schi-sureanu.ro

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat în întregime și este deszăpezit, fiind accesibil pentru orice mașină. Atenție, există multe porțiuni de asfalt acoperit cu zăpadă și fleașcă, ce pot crea derapaje.

Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul este deszăpezit, prezintă refugii, este suficient de lat, dar vă va surprinde în continuare cu porțiuni dificile, înguste, în special între Luncile Prigoanei și Poarta Raiului. Fiți pregătiți cu lanțuri, încă de la lacul Oașa, pentru a evita orice fel de blocaj. Cât despre drumurile care duc la cabanele din Poarta Raiului și Luncile Prigoanei, acestea au fost deszăpezite.

Pârtii și instalații de cablu: vor fi funcționale toate cele 9 pârtii ale domeniului schiabil. Dacă, însă, va viscoli, atunci cu siguranță pârtiile A_1, A_2, A_3, S_1 și S_2 vor fi închise, de asemenea și instalațiile care le deservesc (telescaunul și teleschiul „Șureanu”). Stratul de zăpadă este enorm, pe toate pârtiile, și mai ales în zonele de off-piste. Vorbim de grosimi de peste 80-90 cm, pe pârtie, și de 150-200 cm în afara pârtiilor. Condițiile de schi sunt, deci, foarte bune, la Șureanu.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: vreme instabilă. Va ninge, va viscoli și va avea loc o încălzire a vremii. Temperaturile vor oscila între -9 și -3 grade Celsius.
Vremea va fi astfel:
– vineri, 25 ianuarie: vânt slab, ninsoare slabă, cer noros
– sâmbătă, 26 ianuarie: vânt slab, ninsoare, cer înnorat
– duminică, 27 ianuarie: vânt slab, cer parțial noros
– luni, 28 ianuarie: vânt puternic, cer parțial noros
– marți, 29 ianuarie: vânt slab, cer înnorat
– miercuri, 30 ianuarie: vânt slab, ninsoare, cer înnorat
– joi, 31 ianuarie: vânt puternic, ninsoare, cer înnorat

Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurante la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont, SMURD și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor.

• Arieşeni

Ninsorile recente au adus un strat nou și consistent de omăt pe pârtiile din Arieșeni. Starea lor este, prin urmare, mai mult decât bună, asigurând o excelentă continuare a sezonului de schi. Domeniul schiabil, dimpreună cu serviciile de cazare și alimentație sunt pregătite pentru minivacanța dintre 24-27 ianuarie 2019.
Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: sunt funcționale ambele pârtii (Vârtop 1 și Vârtop 2) ale domeniului schiabil. Zăpada este pur și simplu din belșug, stratul bătătorit măsurând peste 100 cm grosime. Totodată, instalațiile de transport pe cablu funcționează în regim normal.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: vreme ușor instabilă, cu vânt slab și temperaturi între -7 și 0 grade Celsius. Iată, pe scurt, cum va fi vremea pe zile:
– vineri, 25 ianuarie: vânt slab, ninsoare slabă, cer noros
– sâmbătă, 26 ianuarie: vânt slab, ninsoare slabă, cer noros
– duminică, 27 ianuarie: vânt slab, șanse de ninsoare, cer noros
– luni, 28 ianuarie: vânt puternic, cer noros
– marți, 29 ianuarie: vânt puternic, cer noros
– miercuri, 30 ianuarie: vânt slab, ninsoare ușoară, cer înnorat
– joi, 31 ianuarie: vânt slab, cer noros

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Conditii excelente de schi pe toate partiile de la Cavnic

Modificare program de functionare:

▶Joi-sambata 9:00 – 21:00
▶Duminica 9:00 – 20:00

Ultima urcare cu telescaunul inainte cu 15 minute de inchiderea partiilor.

Stratul de zapada masoara 90 cm la partia Roata 1 si 80 cm la Roata 2. Pe Partia Albastra sunt 70 cm de zapada.

Se anunta temperaturi scazute si ninsoare.

Detalii si program pentru tot sezonul pe www.superskicavnic.ro

La Ski Resort Transalpina este in vigoare codul GALBEN de vreme rea, pana vineri 25.01.2019, ora 14:00.

– Precipitatii abundente 25-50 l/mp, la altitudini mai mari de 1500 m, ninsori si intensificati ale vantului – 60-80 km/h.
– Deocamdata instalațiile functioneaza.
– Se recomanda achizitia cartelelor pe puncte.

Pe pârtia de schi Nemira de la Slanic Moldova sunt condiții bune pentru practicarea sporturilor de iarnă. Partia are un grad de dificultate usor si va fi deschisa in intervalul 10:00 – 20:00, existand instalatie de noctura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *