Starea pârtiilor de schi din județul Alba, 25 – 27 ianuarie 2013

Informații meteo și starea pârtiilor de schi de pe domeniile schiabile Şurean și Vârtop: 

Domeniul Schiabil Şureanu

Acces: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h.

Drum: singura porțiune care pune mici probleme de accesibilitate șoferilor e cea care încheie drumul înspre Domeniul Schiabil Șureanu, și anume tronsonul dintre barajul Oașa și pârtii (DJ 704), pe o lungime de 18 km. Drumul prezintă unele porțiuni de carosabil accidentat și îngust. Totuși, el este accesibil oricărui tip de autovehicul, fiind obligatorii anvelopele de iarnă și, pentru orice eventualitate, lanțurile pentru roți.

Pârtii: toate cele 9 pârtii (A 1, A 2, A 3, C 1, C 2, C 3, C 4, S 1, S 2) sunt funcționale. Stratul de zăpadă măsoară, acum, aproximativ 40-45 cm grosime. Predomină zăpada de tip powder, ideală pentru freeride și snowboard. Pe alocuri pârtiile prezintă mici porțiuni de gheață, însă ele nu pun mari probleme la coborâre.

Harta partii schi Sureanu, Alba

Meteo: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Șureanu va ninge puternic vineri și, mai slab, sâmbătă și Duminică. Temperaturile, în weekend, se vor încadra între -13 și – 4 grade Celsius. De asemenea, în cursul săptămânii următoare ninsorile vor înceta, fiind înlocuite de temperaturi foarte scăzute. Important este faptul că stratul de zăpadă va crește semnificativ, fiind ideal pentru orice tip de alunecare pe pârtie.

Instalații de cablu: telescaunul și teleschiurile funcționează în regim normal, de marți până Duminică, între orele 10.00 – 17.00.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; monitori de schi & snowboard în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei și la baza pârtiilor; centru de închirieri schiuri & snowboards în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiilor; trei afterski­-uri la baza pârtiilor; unități de cazare la Oașa, în Luncile Prigoanei și în Poarta Raiului.

 

Arieşeni (stațiunea Vârtop)

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Drum: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii: stratul de zăpadă atinge aproximativ 40 cm, fiind foarte potrivit pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Harta partii schi Vartop, Arieseni, Alba

Meteo: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Arieșeni va ninge slab spre moderat vineri și sâmbătă, urmând ca săptămâna viitoare ninsorile să înceteze. Temperaturile se vor încadra, în weekend, între -15 și – 4 grade Celsius.

Instalații de cablu: cele două teleschiuri funcționează în regim normal, de marți până Duminică, între orele 09.00 – 17.00. De asemenea, pârtiile sunt prevăzute cu instalație de nocturnă.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Informaţii furnizate de Serviciul Turism, din cadrul Consiliului Județean Alba.

Echipa i-Tour

Sursa foto: Partia A1 de la Sureanu, Rares Tileaga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *