Lansarea “Vinului Labyrinthum” şi a “Prăjiturii ecologice Augusta”
Joi, 1 Septembrie 2011, Domeniile Ostrov, Dobrogea Grup Constanţa și Groove Hour lansează “Vinul Labyrinthum” şi “Prăjitura ecologică Augusta”. Produsele, alături de “Pâinea Antică Romană Labyrinthum”, susțin proiectul de restaurare, reabilitare și punere în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic Tomis, proiect inițiat de Groove Hour în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța și Consiliul Județean Constanţa. Evenimentul de lansare are loc la ora 17.00 în Sala Pictată a Muzeului de Istorie Națională şi Arheologie Constanța.
La evenimentul de lansare sunt prezenţi pentru prima dată în Constanţa soldaţii daci şi romani ai Asociaţiei Terra Dacica Aeterna din Cluj. Echipamentul militar roman al soldaţilor va purta însemnele Legiunii XIII Gemina, legiunea cea mai longevivă pe teritoriul Daciei romane, care a staţionat în decursul secolelor II şi III d. Chr. la Apulum (Alba Iulia de azi). Cu ocazia evenimentului de lansare rivalităţile dintre daci şi romani se vor manifesta paşnic în reprezentaţii menite să înveţe şi să destindă în acelaşi timp publicul.
“Vinul Labyrinhtum” este un vin sec obţinut din struguri ajunşi la maturitate deplină, de aleasă fineţe, rotund, catifelat, amplu şi robust. Fermentat cu grijă la temperaturi scăzute, dezvoltă o aromă secundară de fermentaţie care, pe fondul fineţei, conferă vinului o savoare remarcabilă, fin echilibrată, scăldată natural într-un buchet generos. Îmbutelierea Vinului Labyrinthum se realizează în cadrul cramei Domeniilor Ostrov, iar vinul obţinut are particularităţi de nobleţe şi originalitate care-i conferă o personalitate puternică şi distinsă. Vinul Labyrinthum va fi promovat sub sloganul “Vinul care ne dă nouă viaţă”, un un slogan care se pierde în labirintul istoriei.
“Prăjitura ecologică Augusta” este un desert BIO, preparat din făină integrală de grâu Spelta ecologic, după o rețetă veche de peste 2000 de ani, care are în compoziție miere, unt, oua, stafide și scorțișoară, toate certificate ecologic. Nu conține E-uri sau conservanți, este sănătoasă, sățioasă și gustoasă. Mierea, ouăle, untul, stafidele și scorțișoara dau acestei prăjituri o savoare deosebită.
În luna iunie, în cadrul aceluiași proiect, Dobrogea Grup a lansat Pâinea Antică Romană, o pâine sănătoasă, preparată din făină integrală de grâu Spelta ecologic, după o rețetă veche de peste 2000 de ani, care are în compoziție miere și ulei de măsline și este obținută printr-un proces de fermentare naturală. Pâinea nu conține E-uri sau conservanți, este sănătoasă, sățioasă și gustoasă. Uleiul de măsline și mierea dau aceste pâini o savoare deosebită. Pâinea Antică Romană este o sursă de proteine, vitamine, minerale și fibre necesare unei alimentații sănătoase. Este o pâine echilibrată din punct de vedere nutrițional, cu multiple beneficii pentru sănătatea consumatorului.
Din valoarea obținută prin comercializarea acestor produse, Domeniile Ostrov şi Dobrogea Grup vor direcționa lunar o sumă fixă ce va contribui la restaurarea, reabilitarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic Tomis din Constanța.
“Produsele Dobrogea Grup, pentru o alimentație sănătoasă!”
Lansarea de astăzi a “Vinului Labyrinthum” şi a “Prăjiturii ecologice Augusta” face parte din strategia de comunicare a proiectului Centrul Cultual Labyrinthum şi contribuie direct la promovarea patrimoniului cultural dobrogean. Strategia de comunicare a proiectului se desfășoară în perioada 2011 – 2015.
Centrul Cultural Labyrinthum
Produsele Labyrinthum susţin proiectul de restaurare şi reabilitare a Edificiului Roman cu Mozaic din Constanţa în cadrul Centrului Cultural Labyrinthum – “Labyrinthum” – marcă înregistrată la OSIM România. Centrul este gândit ca o infrastructură cultural-istorică, ce integrează vestigiile și expoziția muzeală existentă într-un spaţiu dedicat de evenimentelor inter-culturale, artistice, de media și de afaceri. Se vizează, astfel, promovarea reciprocă a elementului turistic de natură arheologică și a elementului de acțiune:arheologie experimental-creativă, care atrage și reține participanții în ambianța unică a vestigiilor trecutului istoric al tărâmului dobrogean.
Elementului de acțiune: arheologie experimental-creativă, introduce un concept modern de transformare a resurselor existente în puncte de atracție prin oferirea de servicii și organizarea de evenimente cu scopul de regenerare a zonei peninsulare şi valorificare integrată, pe termen lung, a patrimoniului cultural al orașului-port Constanța.
Proiectul îşi propune:
Extinderea spaţiului existent şi îmbunătățirea condițiilor de primire a vizitatorilor prin elemente de arhitectură modernă.
Transformarea cadrului muzeal al Edificiului prin organizarea de evenimente inter-arte și de afaceri în spaţii special destinate, care să valorifice ambianța unică a vestigiilor și potențialul cultural al orașului.
Asigurarea unui climat interior controlat și adecvat conservării vestigiilor și exponatelor.
Asigurarea resurselor material-tehnice, umane și financiare necesare realizării de programe cultural-artistice și activități muzeale: sală de proiecţii şi conferinţe, ateliere de arheologie experimental-creativă, cafeteria, etc.
Dezvoltarea resurselor de informare și promovare puse la dispoziția publicului în sensul creşterii numărului de turişti, prin realizarea de materiale promoționale, expoziții, evenimente sau happening-uri.
Stabilirea de parteneriate cu sectorul public, privat și nonguvernamental în beneficiul promovării și valorificării proiectului Centrul Cultural Layrinthum.
Domeniile Ostrov
Tărâmul minunat al Ostrovului a tăinuit şi a transmis din vechi timpuri o cultură a viţei de vie şi a vinului ce a fost readusă la viaţă de Domeniile Ostrov. Zona este recunoscută pentru vestigiile vechilor aşezări din jurul castrului roman Durostorum, loc în care a fost cantonată Legiunea a XI-a Claudia pe timpul luptelor daco-romane pentru Schitya Minor, Dobrogea de astazi. În jurul Cetăţii Durostorum, legionarii Împăratului Traian au sădit viţa de vie care, favorizată de condiţiile climatice locale, a oferit o recoltă bogată şi un vin puternic.
Domeniile Ostrov sunt situate în sud-vestul judeţului Constanţa, de-a lungul malului drept al Dunării, pe terasa superioară, având o lungime de 30 de km. Expoziţia dealurilor şi luciul Dunării conferă culturii viţei de vie condiţii optime pentru ca strugurii să ajungă la maturitate deplină şi să îndeplinească toate caracteristicile organoleptice şi fizico-chimice necesare obţinerii unor vinuri de înaltă calitate.
Domeniile Ostrov au reuşit cu succes să aducă plantaţia viticolă şi tehnologia de vinificare la standarde europene, astfel ca procesul ce trebuie urmat pentru a realiza un vin de calitate să îndeplinescă cele mai bune condiţii.
“Vin… pentru tine! www.domeniileostrov.ro
Dobrogea Grup
Dobrogea Grup este prima companie privată care s-a alăturat acestui proiect, prin lansarea pe piată a pâinii Antice Romane Labyrinthum. Dobrogea Grup este o companie privată cu capital 100% românesc şi reprezintă de 50 de ani unul din cei mai importanţi producători din domeniul morărit-panificaţie din România. Compania valorifică tradiţia prin inovare permanentă şi prin orientarea către o alimentație sănătoasă. Grupul de firme Dobrogea oferă azi clienţilor şi consumatorilor săi peste 300 de produse din 5 domenii de activitate: morărit, panificaţie – patiserie, produse congelate, cereale mic dejun și biscuiţi.
Filozofia companiei este de a participa activ, prin produsele sale la menținerea sănătății consumatorilor. De aceea, Dobrogea Grup oferă produse de cea mai bună calitate, echilibrate nutrițional și gustoase, care păstrează gustul şi aroma produselor tradiţionale româneşti, prin identificarea de soluții adaptate la cerințele actuale ale pieței și pentru dezvoltarea de noi segmente de consum.
Dobrogea a făcut un prim pas în direcția “alimentelor viitorului” prin lansarea sub brandurile Bonpana, Bongrana și Bongrana Sana a unor produse de panificație cu termen mare de valabilitate, produse naturale, fără E-uri (aditivi și conservanți), proiectate nutrițional în corelație cu obiceiurile de viață și consum ale omului modern și fabricate prin procedee inovatoare pe instalații performante care conferă siguranța alimentară a produselor sale.
În 2010, Dobrogea Grup a introdus în premieră în România una dintre cele mai mari 10 descoperiri în lume în nutriție: esterii de stanoli din plante, prin lansarea pe piața românească a pâinii de secară Dobrogea Benecol, ce conține ingredientul Benecol, cu efect demonstrat clinic de reducere a colesterolului sanguin .
Dobrogea Grup-partener pentru o alimentație sănătoasă!
www.dobrogeagrup.ro
Terra Dacica Aeterna
Asociaţia Terra Dacica Aeterna a fost înfiinţată în 01 06 2007 la Cluj-Napoca. Asociaţia Terra Dacica Aeterna este o premieră în spaţiul românesc, în ceea ce priveşte recrearea cât mai fidelă a unor fragmente din viaţa cotidiană, civilă şi militară a civilizaţiilor dacică şi romană.
Asociaţia “Terra Dacica Aeterna” are ca scop:
• Familiarizarea publicului larg cu valorile civilizaţiilor dacică şi romană de pe teritoriul actual al României, bazate pe cunoştinţele ştiinţifice specifice din momentul actual, cu scopul sublinierii importanţei acestora pentru trecutul şi prezentul nostru istoric
• Încurajarea cunoaşterii trecutului şi promovarea elementelor de civilizaţie antică dacică şi romană de pe teritoriul actual al României
• Implicarea tineretului în manifestări cu caracter practic, care presupun activităţi conexe arheologiei experimentale
• Crearea unor legături stabile cu organizaţii ce desfăşoară acţiunii similare în Europa şi America de Nord
Groove Hour
Groove Hour, inițiatorul și susținătorul acestui proiect este o agenţie de publicitate full service din Constanţa, specializată în campanii de comunicare indoor şi strategii de corporate citizenship. Aducem plus valoare prin cunoaştere şi diversitate fiecărui produs şi proiect la care lucrăm. Ne bucurăm de diversitate respectând valorile culturale, obiectivele individuale, sugestiile şi feedback-ul partenerilor. Susţinem valorile societăţii în care ne desfăşurăm activitatea oferind în permanenţă soluţii la provocările pe care le întâmpină. Cu 6 ani experienţă în marketing şi comunicare, agenţia are în portofoliu proiecte cu mare impact la nivel naţional precum:
“Constanţa, primul pas în lunga ta călătorie” Albumul monumentelor istorice din Constanţa, realizat în scop didactic, ce contribuie la reţinerea turiştilor cât mai mult timp în zonele de vacanţă prin informare.
“Redescoperă valorile” campanie naţională de informare şi promovare turistică a valorilor naţionale de patrimoniu turistic implementată prin “i-Tour Plaja” şi “i-Tour Schi”, proiecte cu peste 1.500.000 pliante tipărite şi distribuite la nivel naţional în intervalul 2010 – 2011.
“Timp liber pentru cultură”, proiect local de promovare a stagiunii artistice a Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa şi atragerea audienţei către sala de spectacol a teatrului.
“Un necunoscut mi-a salvat viaţa” – proiect naţional de stimulare a donatorilor voluntari de sânge.
Mult mult succes la eveniment!
Multumim mult!