Slide and Freeze, ultimul eveniment al sezonului la Arena Platos!

Duminică, 15 martie, cei mai curajoși schiori și snowboarderi vin la cel mai spectaculos concurs al sezonului în complexul de ski și snowboard Arena Platoș din Păltiniș, Slide and Freeze. Concursul „importat” de pe pârtiile austriece este o adevărată probă de rezistență împotriva frigului și, în același timp, extrem de distractiv pentru concurenți. La ultima ediție, zeci de concurenți s-au înscris la start atât pe schiuri sau pe placă cât și cu tot felul de construcții ingenioase menite atât să coboare pârtia cât și să acvaplaneze la suprafața lacului. Unora le-a ieșit mai bine, alții s-au scufundat în apa care nu era prea departe de zero grade.

Concursul va fi împărțit, ca și anul trecut, pe trei categorii. La categoria slide pot concura toți schiorii și snowboarderii care cred că pot traversa în viteză suprafața apei. Pare imposibil la prima vedere dar este chiar simplu. Atât timp cât ai curaj și nu te temi să te uzi puțin. Pe măsură ce vor avansa în probă, linia de start va fi tot mai aproape de bazin astfel încât și viteza de acvaplanare să fie mai mică. Categoria best-trick este singura în care concurenții nu au nicio șansă să nu se ude având în vedere că juriul va puncta spectaculozitatea saltului și dificultatea acrobației și nu acvaplanarea.

Cea mai amuzantă și spectaculoasă categorie va fi cea în care concurenții vor trebui să coboare pârtia și apoi să acvaplaneze pe suprafața lacului într-o „construcție” de inspirație proprie. În concurs se acceptă orice fel de improvizații, cea mai haioasă și mai elaborată construcție va câștiga premiul cel mare. Concursul va începe la ora 13 iar concurenții se pot înscrie, în ziua concursului, în apreski, începând cu ora 10 sau în avans, pe adresa de mail concurs@arenaplatos.ro.

Pentru exemplificare, video Slide and Freeze 2013 http://www.youtube.com/watch?v=kDX3bhHjN-I

Distractie placuta pe partie,

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *