Săptămâna Haferland 2015 – Istoria ne invata!

In perioada 6 – 10 august 2015 are loc a treia editie a Saptamanii Haferland – Istoria ne invata, in localitatile Fișer, Saschiz, Viscri , Criț, Roadeș și Meșendorf din Transilvania.

Ediția de anul acesta a Săptămânii Haferland stă sub Anul Școlii.

Desfășurat sub sloganul “Istoria ne învață!”, evenimentul își propune să promoveze proiectele fundațiilor si asociațiilor din regiunea Haferland.

saptamana-haferlandProgram:

06 august – Fișer. Despre viața în Haferland. Generațiile de altă dată dezvăluie poveștile lor captivante.
07 august – Saschiz. Olăritul prinde din nou viață! Inaugurarea atelierului de ceramică.
07 august – Viscri. Descoperiți un sat autentic. Concert de orgă în Biserica Evanghelică. Povești săsești în șura casei parohiale din Viscri.
08 august – Criț. Sașii te invită la sărbătoarea lor! Concurs de biciclete, concert de orgă în cadrul bisericii fortificate, fanfară, recitaluri de instrumente și dansuri tradiționale, expoziția dedicată Anului Școlii, manifestări culinare, balul tradițional săsesc cu muzică live.
09 august – Roadeș. Sommerfest. Sărbătoarea verii cu muzica și prăjituri tradiționale, prezentare in premiera DVD Peter Maffay, Porti deschise la Casa de Cultură, casele de oaspeți și fermele Fundației Tabaluga.
10 august – Meșendorf. Un sat neatins. Vă invităm să participați la o vizită cu ghid organizată la ferma de bovine, la groapa diavolului și la biserica fortificată inaugurată în 2014.

Distractie placuta,

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *