Salvare de la inec

Incet-incet, aproape impreceptibil, vremea se va hotara sa se incalzeasca. La fel de imperceptibil, gheata de pe lacurile pe care ne dam cu patinele sau cu saniutele va incepe sa se topeasca.

Acum cativa ani am realizat un proiect frumos impreuna cu Asociatia Nationala a Scafandrilor Profesionisti si Salvamarilor din Romania, care se numea Aqua Viva Est si care cuprindea si cateva instructiuni de salvare in cazul spargerii ghetii si caderii in apa. Iata cateva sugestii simple:

– in cazul caderii, stati calmi, strigati dupa ajutor si ajutati-va cu mainile pentru iesirea din apa

– salvatorul nu trebuie sa alerge, ci sa mearga in genunchi sau se tarasca pe burta. El trebuie sa fie asigurat cu o franghie de mal. De asemenea, el trebuie sa-i intinda celui cazut o frangie sau orice obiect mai lung, cu care sa-l poata scoate din apa.

– la iesirea din apa, celui salvat trebuie sa i se administreze bauturi calde, fara alcool si trebuie schimbat in haine uscate.

Pentru mai multe indicatii si imagini ale salvarilor din ape inghetate, priviti imaginile:

Salvare de la inec

Consideram ca orice turist trebuie sa cunoasca aceste reguli simple, care ii pot salva viata si care il pot ajuta sa salveze viata oricui aflat in pericol. Daca mai cunoasteti si alte metode de salvare, va rugam sa ni le impartasiti.

Echipa i-Tour

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *