Romanian Snow Kayak – cu caiacul pe pârtie!

Curaj si chef de distractie! Sunt singurele „echipamente” necesare pentru a participa la cea mai inedită competiție a sezonului de iarnă: Romanian Snow  Kayak! Mai exact, o  întrecere a  ambarcațiunilor pe… pârtie!

Sâmbătă, 24 ianuarie, pe domeniul schiabil Transalpina va avea loc primul concurs oficial de snow-kayak, eveniment ce va aduna la start peste 50 de ambarcațiuni.

poster_romanian_snow_kayak_2015

În mod normal, aceste ambarcațiuni sunt utilizate de pasionații de sporturi nautice pe ape repezi. În România este pentru prima data când se organizează o astfel de competiție, iar numărul mare al celor care s-au înscris  în acest concurs ne demonstrează că inițiativa noastră este un succes. Ne-am dorit un eveniment atipic, altfel decât cele organizate în mod traditional în perioada sezonului de iarnă. Chiar dacă pe râu este nevoie de cunoștințe speciale pentru a manevra un caiac pe pârtie, tot ce contează este distracția ”, susține Cătălin Câmpeanu, președintele asociației Green Adventure si organizatorul competiției.

Romanian Snow Kayak va avea trei probe, iar câștigătorii vor fi desemnați în funcție de numărul de puncte cumulate. Prima probă este cursa contra cronometru, iar câștigători vor fi desemnați cei care vor înregistra cei mai buni timpi. Cursa head-to head reprezintă cea de a doua etapă,  iar din cei doi participanți ce pleacă simultan de la start va câștiga cel care ajunge primul la baza pârtiei. Curajul concurenților se va face însă remarcat pe parcursul celei de a treia etape: proba free-style. Astfel, fiecare concurent este încurajat să utilizeze trambulina special construită și să pună în aplicare orice schemă/figură  pe care consideră că o stăpânește.

Ne așteptăm ca la acest concurs să existe și foarte mulți începători. De aceea am luat toate măsurile de siguranță, atât din punct de vedere al traseului selectat, cât și al echipamentelor pe care le punem la dispoziția concurenților. Astfel, din punct de vedere al dificultății probelor nu există niciun motiv pentru care la start să nu se poată înscrie absolut oricine. Ne dorim ca toată lumea să se distreze, iar Romanian Snow Kayak să devină o competiție cu tradiție”, subliniază Cătălin Câmpeanu.

Romanian Snow Kayak este organizat de Asociația Sportivă Green Adventure în parteneriat cu Transalpina Ski Resort. Locatia de desfasurare a concursului este la Ski Resort Transalpina, în Voineasa, Obârşia Lotrului, jud. Vâlcea.

Harta pârtiilor de schi Transalpina o puteți descărca de pe i-tour.ro

Harta partii schi Transalpina, Valcea

Harta partii schi Transalpina, Valcea

Mult succes tuturor participantilor,

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *