Rezervatia Comana sau Parcul Natural Comana

Pentru ca in perioada aceasta a anului natura este spectaculos colorata va invitam sa faceti o plimbare de toamna tarzie la rezervatia Comana, situata in sudul Bucurestiului, la o distanta aproape egala intre capitala si Giurgiu. Este adevarat ca primavara si vara este cel mai frumos aici, dar toamna este inedit.


Parcul Natural Comana a fost infiintat in 2004, atunci cand celor doua  arii de importanta floristica deosebita: Rezervatia Stiintifica de ghimpe (Ruscus aculeatus) si Rezervatia Stiintifica de bujor (Paeonia peregrina) li s-a adaugat Balta Comana, ca rezervatie naturala si zona de protectie avifaunistica. Parcul acopera o suprafata de aproximativ 25.000 de hectare si reprezinta a treia zona umeda a Romaniei, dupa Balta Mica a Brailei si Delta Dunarii. Aici veti putea intalni o multitudine de specii protejate de plante si animale, de la pesti, reptile si pana la mamifere mici, precum vidra si pisica salbatica.

Cele trei zone ale parcului sunt Rezervatia de ghimpe, Rezervatia de bujor si Balta Comana, acestea cuprinzand obiective turistice precum: Balta Comana, pe care va puteti plimba cu barca sau canotca inchiriata din parc, Manastirea Comana ridicata in timpul lui Radu Serban (1588) si refacuta de Serban Cantacuzino (1700) este construita pe ruinele unei manastiri ctitorita de legendarul Vlad Tepes (1461), rezervatiile stiintifice de bujor romanesc, ghimpe si cea propusa de margaritar, arbori seculari in special stejari, declarati monument al naturii, Cabana Fantana cu Nuc ce adaposteste sediul parcului si a fost realizata in anul 1889. De asemenea, in parc va veti putea bucura de amenajari lacustre precum un observator pentru pasari, un podet, trasee turistice pentru plimbari sau cicloturism.

In Rezervatia Comana ajungeti, din Bucuresti, prin Adunatii Copaceni si Gradistea, pana in comuna Comana, apoi veti gasi un indicator catre Parcul Natural Comana. Intrarea in parc este 3 lei de persoana, iar accesul cu masina se face contra sumei de 15 lei. Mai multe informatii despre parc gasiti pe pagina oficiala Parc Comana.

Plimbare frumoasa,

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *