Redescopera valorile si obiectivele turistice ale Romaniei in 2021 – partea I

Laudata pentru natura spectaculoasa, constructiile istorice si bogatia unor zone rupte din povesti, Romania isi va cunoaste anul acesta potentialul turistic poate chiar la cele mai ridicate cote de pana acum, iar daca destinatiile turistice situate indeosebi pe Valea Prahovei si in zona litoralului vor fi, fara doar si poate, extrem de aglomerate, este bine sa ne punem in tema si cu o serie de alte obiective turistice, mai putin vizitate si cu un potential remarcabil.

Asadar, va prezentam mai jos 10 obiective turistice din Romania care merita vizitate cel putin o data in viata. 

Castelul Corvinilor

Unul dintre cele mai bine conservate monumente medievale din zona de sud-est a Europei, Castelul Corvinilor este situat in centrul judetului Hunedoara și a fost ridicat in secolul al XV-lea de catre Iancu de Hunedoara.

O constructie impozanta, cu turnuri si bastioane care ascund povesti aparte, Castelul Corvinilor (sau Castelul Huniazilor, cum mai este cunoscut) a suferit, de-a lungul timpului, mai multe modificari si a servit mai multor scopuri (atat drept punct strategic cat si de resedinta feudala). 

Printre cele mai renumite parti ale cladirii se numara Turnul Capistrano, unde  poate fi remarcat un superb semineu gotic restaurat. 

Program de vizitare, in perioada 15.05.2020 – 15.09.2020:

Luni: 12:00-20:30

Marti – Duminica: 9.00 – 20.30, cu ultima intrare la 19.45.

Vulcanii Noroiosi

Vulcanii Noroiosi reprezinta o arie protejata situata in apropierea comunei Berca, Buzau, cu niste formatiuni conice, asemanatoare unor movile de pamant, formate prin eruptia gazelor naturale care provin de la mii de metri adancime sub pamant. Fenomenul este unul spectaculos, iar aspectul crapat al solului din imprejurimi pare sa-i duca pe vizitatori cu gandul catre taramurile altor planete. 

Este recomandat ca turistii sa poarte cizme de cauciuc in timpul vizitei la Vulcanii Noroiosi, tocmai pentru ca formatiunile erup destul de des, cele mai indicate vizite fiind cele din timpul primaverii si al toamnei, cand temperaturile din zona nu sunt extrem de ridicate. 

In zona comunei Berca se gasesc trei arii cu vulcani noroiosi: la Paclele Mari, Paclele Mici si Paclele de la Beciu.

Program de vizitare: 08:00 – 21:00.

Lapiezurile si Podul lui Dumnezeu – Mehedinti

Localizat in comuna Ponoarele, judetul Mehedinti, Podul lui Dumnezeu reprezinta cel mai mare pod natural de pe teritoriul Romaniei si, in mod uluitor, singurul astfel de pod din lume care este deschis si traficului rutier. 

Cu o lungime de 30 de metri si o inaltime de 13 metri, podul a fost format prin prabusirea naturala a peretelui unei pesteri, iar locul este impanzit de legende fabuloase si peisaje de vis. 

Lapiezurile sunt microforme sculpturale ale reliefului carstic rezultate in principal prin actiunea de dizolvare a apei, formate pe suprafete usor înclinate. Acestea prezinta un sistem de santuri inguste, separate prin creste. Lapiezurile din aceasta zona sunt unice in Romania, aflandu-se la o altitudine sub 600 m.

Parcul National Cheile Nerei

O regiune cu peisaje superbe, situata in sudul Muntilor Aninei din judetul Caras-Severin, Parcul National Cheile Nerei-Beusnita a fost declarat arie protejata incepand cu anul 2000 si ascunde unele dintre cele mai fascinante comori ale naturii din Romania. Regasim aici Cascada Bigar, Lacul Dracului, Cascadele Beusnitei, Lacul Ochiul Beului, Cascada Susara, Cascada Moceris, dar si numeroase pesteri precum Pestera de sub Padina Popii, Pestera Lenuta sau Pestera Bijuteria. 

Asadar, o multitudine de obiective de interes major isi asteapta turistii in Parcul National Cheile Nerei, completate de peisaje de vis cu paduri de fag, pajisti, formatiuni calcaroase si grohotisuri. 

Citeste si Parcul National Semenic, judetul Caras – Severin

Cascadele Beusnitei

Cascadele Beusnitei apartin de aria protejata a Parcului National Cheile Nerei si sunt unele dintre cele mai spectaculoase cascade din Europa, constituite dintr-o succesiune de cascade formate pe raul  Raul Beu (sau Beiu) in amontele lacului Ochiul Beiului. 

Cursul raului are la baza depuneri de straturi de calcar care, odata cu trecerea timpului, au permis slefuirea unor diferite forme si cascade care se succeda.

Traseul catre Cascadele Beusnitei incepe de la Sasca Montana si pana la Podul Beiului pentru turistii care vor sa ajunga cu masina, iar mai apoi se continua traseul forestier de 6 km, acesta fiind marcat cu un triunghi albastru. 

Sighisoara, turnul cu ceas

Sighisoara

Asezata strategic in mijlocul Transilvaniei, Cetatea Medievala Sighisoara este una dintre putinele cetati de tip fortareata medievala inca locuite. Zidul cetatii dateaza din secolul al XIV-lea si are o inaltime de pana la 14 metri. Cetatea are 9 turnuri inca existente, dintre cele 14 construite initial, cel mai impozant dintre ele acestea fiind Turnul cu Ceas. 

Program de vizitare a Turnului cu Ceas, in perioada 15 mai-15 septembrie:

Luni – inchis|, Marti-Vineri – 09:00-17:30, Sambata-Duminica – 10:00-17:30

Program de iarna: 16 septembrie-14 mai:

Luni – inchis, Marti-Vineri – 9:00-15:30, Sambata-Duminica – 10:00-15:30

Pestera Ursilor

Unul dintre cele mai atractive obiective turistice din Apuseni, Pestera Ursilor este localizata in satul Chiscau, judetul Bihor si a fost descoperita in mod accidental in anul 1975. Pestera are 4 galerii principale (Galeria Oaselor, Galeria Emil Racovita, Galeria Lumanarilor si Galeria Stiintifica), iar accesul pana la obiectiv se face cu masina, de pe drumul naţional E79, din localitatea Sudrigiu.   

Program de vizitare: Marti – Duminica, intre orele 10:00 – 17:00.  

Pestera Muierilor

Pestera este cunoscuta si sub denumirea de Pestera Muierii si este localizata in comuna Baia de Fier, judetul Gorj. Cu o lungime de circa 7000 de metri, Pestera Muierilor este asezata pe 4 niveluri si are mai multe incaperi cu un aspect fascinant (Candelabrul Mare, Valul Altarului, Sala Altarului, Valul Muierii sau Cascadele impietrite sunt doar cateva dintre acestea). 

Program de vizitare: 1 mai – 1 octombrie (zilnic): 9:00 – 20:00 

Luni – Marti: pauza 13:00-14:00

1 octombrie – 1 mai (zilnic): 9:00-17:00

Viscri

Satul Viscri este localizat in comuna Bunesti, judetul Brasov, si isi bucura turistii cu una dintre cele mai impresionante biserici fortificate din intreaga zona, inregistrata in patrimoniul mondial UNESCO. 

Principalele atractii ale satului sunt asadar Biserica Fortificata si casele traditionale sasesti, insa intreaga experienta rurala este completata de cazarea intr-una dintre pensiunile autentice din sat, careia i se poate adauga o experienta culinara memorabila.  

Biserica Fortificata din Prejmer

Cetatea din jurul bisericii de la Prejmer a fost construita intre secolele XV-XVI si este considerata a fi cea mai puternica fortificatie rurala din Transilvania medievala. Altarul gazduit de biserica a fost pictat in secolul XV si este unul dintre cele mai vechi altare din intreaga zona, fiind una dintre marile atractii ale obiectivului. Cetatea Prejmer gazduieste nu mai putin de 274 de mici incaperi, destinate in trecut familiilor de sateni, alaturi de multe legende care imprejmuiesc locul intr-o nota de mister. 

Program de vizitare: Marti– Sambata 9:00-18:00, Duminica de la ora 10:30, Luni inchis.

Citeste si O calatorie in timp – pe urmele sasilor

Descoperire placuta,

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *