Sibiu, Muzeul Astra

Răşinari de poveste, drumul tramvaiului

La 14 martie 1948 Răşinariul vuia a sărbătoare. Un eveniment deosebit anima întreaga localitate: inaugurarea liniei de tramvai Sibiu-Răşinari. Casele erau împodobite cu ramuri de brad, drapelele arborate, iar invitaţii primiţi cu fast pe ritmuri de fanfară.

Astăzi, 63 de ani mai târziu, bătrânul tramvai îşi urmează liniştit calea, iar o călătorie cu acesta poate deveni o experienţă de neuitat. Îmbarcaţi-vă din Sibiu (zona Dumbrava). Primul popas este la Muzeul în aer liber, ASTRA. Aici vă puteţi bucura de o plimbare pe jos sau cu trăsura pentru a (re)descoperi universul satului românesc. De la muzeu, luaţi din nou tramvaiul şi continuaţi călătoria până la Răşinari. Urmaţi uliţele strâmte, descoperiţi case vechi tradiţionale, cunoaşteţi oameni şi obiceiuri.Veţi descoperi, ca obiective turistice, casele în care au copilărit Octavian Goga şi Emil Cioran, biserici vechi şi mai noi, case de meşteşugari, dealuri străjuite de păduri. Ajunşi aici vizitaţi atelierul de pictură pe lemn şi sticlă aldomnului Vasile Frunzete (str. Bozilor, nr. 335).

Orar Tramvai: Tramvaiul circulă zilnic cu plecare din Sibiu, zona Calea Dumbrăvii intersecţie cu str. Panait Cerna (vis-a-vis de intrarea principală în cimitir). Din Răşinari acesta pleacă de la intersecţia străzii O.Goga cu str. Remizei. Preţ bilet: 2,3 lei (se achiziţionează de la vatman) Pentru orar complet accesaţi: www.tursib.ro

Sibiu, Muzeul Astra

Ştiaţi că … „Un tramvai numit Popescu” este un spectacol itinerant multilingvistic pus în scenă de Teatrul Naţional Radu Stanca şi care se joacă în tramvai pe ruta Sibiu-Răşinari şi retur? Tramvaiul-restaurant se poate închiria de la societatea Tursib exclusiv pentru un grup? De-a lungul traseului Sibiu-Răşinari pasagerii pot servi masa în timp ce ascultă poveştile locului şi se bucură de peisajul frumos.

Multumim pentru informatii partenerilor nostri strategici, Asociatia Judeteana de Turism Sibiu!

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *