Ce putem face la Sibiu în luna martie? Răspunsul este simplu deoarece, indiferent de sezon, Sibiul este pregătit să-şi întâmpine vizitatorii. Pentru luna aceasta, pasionaţilor de natură şi mişcare, le propunem staţiunea Păltiniş, iar iubitorilor de cultură şi tradiţii, o excursie de o zi la Răşinari.

Păltiniş – locul perfect pentru distracţie

Chiar dacă luna martie este un simbol al primăverii, iarna şi zăpada nu se lasă înduplecate prea uşor, mai ales în zona montană. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă propunem un sfârşit de săptămână în staţiunea montană Păltiniş.

Aici găsiţi celebra pârtie Onceşti, a cărei hartă o puteţi coborî gratuit de pe site-ul nostru, www.i-tour.ro, din secţiunea download hărţi, sau prin click pe imagine. Pârtia Onceşti are dificultate medie, o lungime de peste un kilometru şi este deservită de un telescaun şi de nocturnă.

Harta partie schi Oncesti, Paltinis, Sibiu

Harta partie schi Oncesti, Paltinis, Sibiu

De asemenea, complexul Arena Platoş – ski and snowboard resort, oferă 5 pârtii cu instalaţiide transport pe cablu, tunuri de zăpadă şi nocturnă. Tot aici iubitorii de freestyle se pot bucura de cel mai modern snow fun parc din România. Zona Păltinişului este locul prielnic pentru practicarea schiului de tură, tocmai datorită pantelor domoale şi a lipsei pericolului de avalanşe. Nu ştiţi să schiaţi ? Nu e nicio problemă, şi săniuşul este distractiv, iar posibilităţile sunt numeroase în zonă. Părinţilor care îşi însoţesc copiii la şcoala de schi, le propunem o plimbare relaxantă în centrul staţiunii.

Nu uitaţi să vizitaţi obiectivele turistice din Păltiniş, precum schitul ce aminteşte de bisericuţele maramureşene. În imediata sa apropiere se află şi mormântul filozofului Constantin Noica. Venind înspre centrul staţiunii veţi vedea o parte din clădirile-monument istoric construite la începutul secolului XX. Aerul curat, plimbarea relaxantă şi frumuseţea peisajului vă vor face să uitaţi, cel puţin pentru o zi, de problemele cotidiene. După-amiaza, savuraţi un ceai fierbinte pe pârtie sau la un local din împrejurimi. Bucuraţi-vă de apus în zona Vălare, de unde se desprinde o panoramă spectaculoasă asupra oraşului Sibiu şi a Munţilor Făgăraş.

Descoperire placuta,

Echipa iTour

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *