Ortovox la Oslea Hiride 2015

Munţii albi, pantele splendide, perfect powder, adrenalina şi distracţia la un loc nu mai reprezintă doar un vis pentru schiorii şi riderii din România. Red Bull Oslea Hiride capată notorietate şi a ajuns deja la a 4-a ediţie anul acesta. Competiţia este singura de freeride din ţara noastră şi include nu doar spectacolul coborârii ci şi testarea rezistenţei concurenţilor în urcarea versantului. Aşa cum organizatorii susţin, Oslea Hride este o “oglindire” a vieţii, cu suişuri şi coborâşuri, o competiţie “creată pentru a ne deconecta de la viaţa de zi cu zi şi pentru a oferi sufletului lucrul spre care acesta nu de puţine ori ne îndeamnă”.

Evenimentul are parte din ce în ce mai multă atenţie, astfel încât de susţinerea şi promovarea lui nu sunt interesate doar canalele media ci şi numeroşi producători de echipamente şi accesorii. Este oportunitatea perfectă de a schimba opinii şi impresii în privinţa echipamentului, introducerea şi testarea de produse şi, de ce nu, dezvoltarea pieţii. Acestea sunt şi principiile unuia dintre sponsori ediţiei de anul acesta, ORTOVOX.

Compania Ortovox a pornit şi s-a dezvoltat din dorinţa de a oferi siguranţă şi calitate prin produsele sale şi este şi în prezent modelată de interacţiunea dintre sportivi, lideri de opinie, angajaţi şi clienţi. De mai bine de 30 de ani, Ortovox ne îndeamnă să “ascultăm” vocea munţilor şi să ne bucurăm, alături de prieteni, de experienţe ce ne îmbogăţesc viaţa, aşa cum este şi Oslea Hiride.

Siguranţa a fost cea care a ghidat pe Gerald Kampel şi Jürgen Wegner în 1980 să realizeze primul transciever Ortovox F2, menit să vină în ajutorul victimelor avalanşelor. Inovatorul produs a ajus lider pe piaţă în scurt timp şi este în continuare îmbunătăţit de cei de la Ortovox Safety Academy. Şi concurenţii de la Oslea Hiride au respectat normele de siguranţă şi şi-au completat echipamentul de anul acesta cu transcievere şi căşti.

Pe lângă echipamentele de siguranţă, compania se remarcă şi prin introducerea lânii Merino în toate articolele vestimentare. Deşi încă de la început fibrele naturale au fost materia primă pentru îmbrăcămintea Ortovox, începând cu 1995 modalitatea de prelucrare se schimbă. Se utilizează fire de lână Merino, provenite de la oi crescute într-un mediu pur şi cu foarte puţină poluare (Tasmania), cu o grosime cuprinsă între 18 şi 19 microni (mult mai subţire decât firul de păr) ce au numeroase beneficii: se mulează mult mai bine pe corp, reţin căldura dar permit respirabilitatea şi sunt uşoare.

fleece_hoody_maiaoutdoor_5-500x500

Pe rând, Ortovox a lansat articole vestimentare inovatoare prin materialele pe care le folosea, colecţii de vară, de iarnă, accesorii şi bineînţeles noi tehnologii pentru echipamentele de siguranţă, toate menite să permită o aventură montană în condiţii perfecte. Colecţiile cu 100% lână Merino, combinaţii de Merino cu alte fibre dar şi cele mai noi, Guardian Shell sau Rock `n Wool (cea mai “vesela” colecţie lansată în 2014) sunt realizate cu ţesături moi şi eficiente.

Produsele Ortovox sunt rezultatul continuei cercetări şi preocupări a tuturor celor din companie, pasionaţi de diferite activităţi montane, aşa cum chiar ei susţin. Siguranţa şi confortul au fost şi sunt principalele direcţii pe care se merge. Odată asigurate aceste aspecte nu ne rămâne decat să ne concentrăm atenţia spre noi orizonturi şi Oslea 2016.

Iata cum a fost la editia din acest an: Oslea Hike & Ride 2015

Articol redactat de partenerii nostri, Maia Outdoor, specialisti in echipament si activitati in aer liber!

Multumim,

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *