Peisaj traseu Vatra Dornei iarna

Obiective turistice si trasee montane in Vatra Dornei

Daca in articolul anterior vorbeam despre ofertele de agrement disponibile in Vatra Dornei despre cum nu aveti cum sa va plictisiti, mai ales daca veniti iarna, cand partiile de schi va sunt la dispozitie, astazi vom vorbi despre celelalte atractii ale statiunii si ale zonei.

Obiective turistice in Vatra Dornei

Muzeul Etnografic al Bucovinei amplasat in cladirea primariei. Expozitia prezinta domeniile principale ale artei populare bucovinene, structurate sub forma zonelor etnografice montane. De asemenea, muzeul ilustreaza doua dintre ocupatiile specifice zonei Dornelor – cresterea animalelor si plutaritul; sunt organizate, de asemenea, doua interioare traditionale din zona, chemate sa restituie vizitatorilor armonia si farmecul organizarii interiorului casei taranesti spcific bucovineana.

Muzeul Vanatorii si al Stiintelor Naturale prezinta doua aspecte: bogatia floristica si cea faunistica a zonei Dornelor, precum si pe cea cinegetica. Muzeul, prin expozitiile sale, abordeaza si probleme de ocrotire a naturii, de taxonomie, filogenie si de ecologie. Sunt expuse specii de pesti (lostrita, pastravul curcubeu si pastravul de munte), amfibieni si reptile, pasari (cocosul de munte, prepelita, cucuveaua, ciocanitoarea, auselul de iarna (cea mai mica specie de la noi), mamifere de mici dimensiuni, dar si rapitoare precum vulpea si lupul. Vanatoarea este reprezentata de trofee obtinute in Romania, de o valoare deosebita.

Parcul Vatra Dornei din centrul statiunii, renumit pentru veveritele care traiesc acolo, si pentru concertele sustinute in sezonul estival.

Patinoarul din parcul Vatra Dornei, care functioneaza in fiecare iarna.

Pe toate acestea le puteti gais pe harta i-Tour Vatra Dornei:

Harta Vatra Dornei

Trasee montane din Vatra Dornei accesibile iarna

Vatra Dornei – Drancanii Dornei: timp de mers – 3 ore dus intors de la sosea. Doritorii pot parcurge traseul dupa traversarea raului Bistrita in zona Gara Mare. Este un parcurs de joasa dificultate, prin fanete si pasuni.Vara este o abundenta de fructe de padure. Perspectiva este minunata, deschizandu-se privirii orasul Vatra Dornei (partial), partia de schi Dealu Negru, Cabana Telescaun, partia deschi Parc, iar in plan indepartat Muntii Caliman inspre S; Muntii Suhard inspre V, Muntii Giumalau inspre NE si Muntii Bistritei inspre E.

Peisaj traseu Vatra Dornei iarna

Vatra Dornei – Munceii Dornei: timp de mers – 3 ore dus intors de la sosea. Este un traseu usor ce se poate parcurge fara echipament special. Accesul se face de pe Paraul Colacelu care este situat la 4 km de Vatra Dornei pe soseaua inspre Bistrita Nasaud. Nu este un traseu marcat si nici nu necesita acest lucru. Ofera o perspectiva buna asupra unei zone relativ intinse din Depresiunea Dornelor.

Chiar daca traseele sunt usoare, fiind accesibile si iarna, va recomandam sa contactati Formatia Salvamont Vatra Dornei, cu sediul pe Strada Gării nr. 2 (în incinta Casei de Cultură). TEL: 0726.686.687, 0744.33.23.78, 0748.84.85.15. De asemenea, pentru alte trasee montane in vecinatatea statiunii Vatra Dornei veti putea gasi informatii aici.

Vacanta frumoasa la Vatra Dornei,

Echipa i-Tour

Sursa info si foto aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *