Obiective turistice mai puțin cunoscute în județul Brașov

Când spunem munte, primul oraș care ne vine în gând este Brașov, care este la o distanță de câteva ore de București, cu multe atracții turistice cunoscute și locuri unice încântătoare. 

Astăzi vă prezentăm obiectivele mai puțin cunoscute din județul Brașov, pe care trebuie să le adăugați pe listă și să le vizitați cu prima ocazie când ajungeți aici.

  • Bastionul Țesătorilor (Artiștilor)

Cel mai impresionant și bine conservat obiectiv de arhitectură defensivă al Brașovului medieval și unică în sud-estul Europei, Bastionul Țesătorilor a fost construit de breasla țesătorilor și are patru nivele, cu goluri de tragere, guri de păcură și două turnuri de strajă. În luna iunie a anului 2020, Bastionul Țesătorilor a devenit Bastionul Artiștilor printr-o inițiativă a Teatrului din Brașov „Sică Alexandrescu”. De la etajele 1 și 2 ale fortificației pot fi urmărite evenimente culturale organizate în curtea interioară. 

  • Cabana Valea Sâmbetei

Toamna înseamnă drumeții, iar una dintre cele mai frumoase destinații este Cabana Valea Sâmbetei, care se află în munții Făgăraș. Odată ajunși acolo veți descoperi peisaje care vă taie respirația și care par a fi tablouri pictate și transpuse în natură. Pe acest traseu se poate ajunge doar pe jos, plecarea fiind din apropierea mănăstirii Brâncoveanu. 

  • Wakeboard Brașov KOA

O locație mai puțin cunoscută de turiști, Wakeboard Brașov Koa este la o distanță de 14 km de centrul vechi al orașului Brașov. Este destinația preferată a iubitorilor care se dau cu placa … dar pe apă. Încearcă noul sport și spune-ne cum a fost experiența ta. 

  • Templul Ursitelor de la Șinca

Un loc cu origini dacice, vechi de peste 7000 de ani, Templul Ursitelor de la Șinca este situat între orașele Brașov și Făgăraș, tot în munții Făgăraș. Este locul preferat al iubitorilor de legende și paranormal, dar și spațiul cu două altare și unde dorințele devin realitate. Trebuie să mergi acolo ca să simți sentimentul de bine și liniștea naturii, a pădurii și a soarelui.

  • Prăpăstiile Zărneștiului 

Aparținând comunei Moeciu, Prăpăstiile Zărneștiului reprezintă un canion îngust, de unde se poate ajunge la Platoul Măgura, cabana Curmătura și Munții Piatra Craiului. Ușor de parcurs, acesta se întinde pe o suprafață de peste 100 de hectare de versant împădurit. Locul este preferat de iubitorii de trasee montane, cu un peisaj stâncos care ascunde mici peșteri și grote, adăugând frumusețe locului și transpunându-ne într-o lume a basmelor și legendelor. 

  • Complexul Geologic Racoș

Coloane de Bazalt, un Vulcan Stins, un Lac de Smarald și un Castel Medieval. probabil te întrebi unde poți vedea aceste locuri. Răspunsul este în județul Brașov, la Complexul Geologic Racoș, care se află pe la mijlocul drumului dintre Brașov și Sighișoara. Peisajele acestor locații sunt absolut spectaculoase, colorate și unice. 

Te invităm să descoperi frumusețea naturii, vizitând locurile prezentate mai sus. Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele turistice mai puțin cunoscute din județul Brașov. Cu siguranță sunt și altele, despre care vom vorbi pe larg în următoarele materiale. 

Mons Apart Brașov – locul de cazare ideal în Poiana Brașov

Orice deplasare sau vacanță la munte necesită și o cazare pe măsură. Îți recomandăm una dintre locațiile preferate ale turiștilor care ajung în Poiana Brașov: Mons Apart Brașov din Silver Mountain Resort. 

Aceasta se numără printre locurile de cazare ce vin în întâmpinarea turiștilor cu numeroase facilități și servicii asigurând starea de confort pe tot parcursul șederii. 

Apartamentul are două dormitoare, spațiu pentru luat masa, bucătărie complet utilată, șemineu funcțional, mașină de spălat, 3 băi cu duș, wifi gratuit, televizoare cu ecran plat și televiziune prin cablu, dar și o terasă cu priveliște spre munte. 

Pentru rezervare, imagini și alte detalii accesează linkul următor:   

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *