Obiective turistice din Focsani, Vrancea

Acum cateva zile va vorbeam despre cramele si podgoriile vrancene, cu beciurile domnesti vechi de sute de ani. Iata ce alte obiective turistice mai puteti vizita in judetul Vrancea.

Teatrul Municipal Focsani

In Focsani, resedinta de judet, va puteti plimba prin Piata Unirii, si vedea obeliscul din centrul pietei, dedicat Unirii din 1859 a Moldovei cu Muntenia, cel mai important eveniment istoric pentru oras, Focsani fiind la granita celor doua provincii. Teatrul “Maior Gheorghe Pastia” inaugurat in 1913 prezinta elemente din arhitectura teatrelor din Odessa si Berlin, precum si o acustica foarte buna. Cladirea este monument istoric, interesul cazand pe cupola interioada, frumos decorata. Ultima reovare s-a incheiat in anul 2004, asa incat teatrul se afla acum in stare foarte buna. Ateneul popular “Maior Gheorghe Pastia” este o constructie interbelica, monument istoric, legata de personalitatea maiorului Gh. Pastia, fondatorul teatrului din orasul de pe Milcov.

Muzeul de stiinte ale naturii Focsani

Muzeele orasului sunt: Muzeul de istorie si arheologie, infiintat in anul 1950, ce detine piese de arheologie, materiale din paleolitic, neolitic, epoca bronzului (Candesti), epoca fierului (Barsesti), dacice, carpice, de istorie medievala si numismatica, obiecte apartinand unor personalitati politice, culturale si artistice: Al.I. Cuza, Duiliu Zamfirescu, G. Longinescu, Ion Mincu. Muzeul de stiinte ale naturii, deschis in actuala cladire in anii ’80, detine un bogat patrimoniu de 53.083 piese. In 1989, la demisolul sectiei a fost inaugurat primul acvariu focsanean, care prezinta flora si fauna acvatica vie, exotica si indigena in cele 16 acvarii si noua bazine mari. La parterul cladirii se poate vizita o expozitie permanenta cu tema “Minunata lume a pasarilor”, dar si expozitia cu tema “Vanat si trofee de vanatoare”. Muzeul Unirii prezinta numeroase documente care atesta faptul ca orasul Focsani a fost un important centru al miscarii unioniste, precum si mobilier de epoca si obiecte care au apartinut familiei domnitorului Cuza.

Un alt obiectiv de interes din oras este Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, ce a facut parte din ansamblul fostei manastiri, cu hramul “Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul”, ctitorita de domnitorul Tarii Romanesti, Grigore Ghica, in anul 1661. Aceasta manastire a fost inaltata in partea munteana a orasului Focsani, chiar langa hotarul ce despartea pana la Unirea din 1859 cele doua tari; manastirea a ars in 1854, ramanand doar biserica, care a fost restaurata dupa cutremurul din 1977.

 

In imprejurimile Focsaniului, mai precis in Crangul Petresti, regasim Muzeul Satului,monument istoric, ce reprezinta o rezervatie de arhitectura si tehnica populara vranceana. Muzeul, deschis in 1977, este gandit ca un sat din Vrancea cu tot tipicul sau, ce cuprinde 73 de constructii autentice grupate in 32 de complexe cu peste 6000 de obiecte diferite. Muzeul se desfasoara in cadrul natural atat de placut al Padurii Petresti si adaposteste valori de patrimoniu ale culturii populare vrancene.

Vom mai povesti, in episoadele viitoare, si despre alte obiective turistice din Vrancea.

Calatorie placuta,

Echipa i-Tour

Sursa info aici si foto aici, unde puteti gasi mai multe informatii despre Muzeul Satului Vrancean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *