De catva timp va povestim despre obiectivele turistice din zona Brasovului: cetati, biserici fortificate sau nu, castele si alte atractii. Asa incat, impreuna cu partenerii nostri de la Asociatia pentru Promovare si Dezvoltare Turistica Brasov am decis sa realizam un traseu de o zi, de data aceasta doar prin cetatea Brasovului, care sa cuprinda cele mai importante puncte de interes ale orasului.

Traseul incepe din Piata Sfatului, mai precis de la Centru de Informare Turistica unde sunteti invitati sa luati pliantele gratuite cu informatii turistice, i-Tour. Apoi continua, pe linia punctata, pana la Cetatuia, pe dealul de unde veti avea o priveliste frumoasa asupra orasului (da, mai este un astfel de loc decat cel binecunoscut, de pe Tampa). Va intoarceti apoi, spre centrul istoric, si vizitati Turnul Alb si Turnul Negru, ultimul adapostind un muzeu interesant.

Continuandu-va drumul pe Aleea Dupa Ziduri, adica exact prin spatele zidurilor de aparare ale cetatii Brasovului, veti gasi, la punctul 5 Bastionul Fierarilor, apoi, dupa alte cateva minute va va intampina Prima Scoala Romaneasca. Scoala se afla in interiorul curtii Bisericii Sfantul Nicolae din cartierul istoric Scheii Brasovului. Aici veti putea vizita Sala Anton Pann, Sala Coresi, unde se afla prima tiparnita a lui Coresi, Sala cu vatra si altele, toate ducandu-va inapoi in timp, pe vremea inceputurilor culturii romanesti. Mai multe informatii gasiti aici. Urmatoarea atractie sunt portile de intrare in cetate: Poarta Schei si Poarta Ecaterina, iar urmand drumul punctat (de pe harta) si urcand putin spre Tampa, veti descoperi Bationul Tesatorilor si Bastionul Postavarilor.

Traseul se apropie de final, nu insa, inainte de a va ghida spre cea mai ingusta strada din Brasov, renumita Strada Sforii, care iese langa Sinagoga, iar doi pasi mai departe se inalta maiestoasa Biserica Neagra.

Daca aveti mai multe zile la dispozitie, puteti imparti traseul in doua si va puteti bucura in tihna de obiectivele turistice ale orasului Brasov, fara a uita sa urcati si pe Tampa (cu telecabina sau pe jos) si sa fotografiati orasul de sus.

Traseul punctat pe harta ce reprezinta centrul orasului Brasov, poate fi gasit in sectiunea de download harti, chiar la final, sau il puteti salva prin click pe imagine.

Brasov O zi Harta Centru

Brasov O zi Harta Centru

De asemenea, va invitam sa descarcati si materialul cu descrierile fiecarui obiectiv de pe harta, prin click pe imagine.

Brasov O zi obiective turistice

Brasov O zi obiective turistice

Iar pentru a urmari procesul de creatie pentru aceste materiale va invitam “in fabrica”, sa dati “Like“. 🙂

Echipa i-Tour

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback: Obiective interesante de vizitat prin Braşov | Prin Braşov

  2. Pingback: Portile Brasovului |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *