Noaptea muzeelor la Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», 14 mai 2022

Noaptea muzeelor, sărbătorită anul acesta în 14 mai, aduce, la fel ca în fiecare an, publicul mai aproape de patrimoniu. Celebrăm complexitatea și diversitatea colecțiilor muzeului și vă invităm să luați parte la activități care valorifică patrimoniul muzeului. 

Deschidem larg porțile până la miezul nopții și vă întâmpinăm cu ateliere de pictură care vă ajută să descoperiți perspectiva creatorului. Complexitatea personalității artistului Carol Kondrak se dezvăluie în expoziția temporară care reunește elemente de fond documentar, sculptură, pictură și grafică. Aducem un omagiu întemeietorului Centrului Artistic Baia Mare, Simon Hollósy și vă invităm să admirați în premieră lucrarea sa, Podul peste Tisa de la Teceu. Noile media, video design-ul și tehnologia pun în valoare moștenirea culturală în cadrul unei proiecții multimedia.

Activitățile Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

·      17,00 – 24,00 Vizitarea expoziției permanente 

Centrul Artistic Baia Mare. Repere europene între tradiții și inovații;

·      18,00 Vernisajul expoziției temporare retrospective Kondrakcuratori Călin Ițoaie și Izabela Pop;

·      17,00 și 20,00 Atelier de pictură  

Însușirea tehnicilor picturale și dezvoltarea creativității;

·      19,00 Prezentarea lucrării semnate de Simon Hollósy, Podul peste Tisa de la Teceu;

·      21,00 Proiecție new media MuzART

Participarea la atelierele de pictură se face pe baza unei programări prealabile, în limita a 10 participanți/atelier. Activitatea se adresează persoanelor cu vârsta de peste 12 ani. Taxa de participare este de 20 lei. Programările se fac telefonic la 0740 142 781 (număr de telefon cu tarif normal) sau prin e-mail la adresa muzartbm@yahoo.com

Programul special de Noaptea muzeelor se desfășoară sâmbătă, 14 mai, între 17,00–24,00, interval în care vizitarea expozițiilor este gratuită. În afara acestor activități, în weekendul 14–15 mai, muzeul funcționează conform programului normal de vizitare, între orele 10,00 – 17,00, interval în care accesul vizitatorilor se face pe baza unui bilet de intrare, achiziționat de la casieria muzeului. 

Robert Strebeli,                                                                    

Manager interimar                                                                

drd. Oana Enășel
Coordonator Compartiment Marketing  
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *