Harta Neptun Olimp

Neptun si Olimp, doua statiuni intr-una singura

Statiunile Neptun si Olimp apartin din punct de vedere administrativ de Mangalia si sunt situate la 6 km fata de aceasta. Cele doua statiuni, fiind foarte apropiate si asemanatoare au devenit, in timp, una singura: Neptun-Olimp. Statiunea este considerata ca fiind foarte frumoasa, cautata si scumpa in cadrul statiunilor de pe litoralul romanesc. Neptun-Olimp nu si-a pierdut farmecul si eleganta de altadata si vine in intampinarea turistilor cu vaste spatii verzi bine ingrijite, baze de tratament, hoteluri renovate. Statiunea este situata intre lacurile Neptun la est si Padurea Comorova la vest.    Nuferi pe lac in Neptun

Plaja

Plaja din Neptun se invecineaza cu plaja din Jupiter la sud si cea din Olimp la nord, insa cele doua nu comunica din cauza prezentei in aceasta zona a vilelor de Protocol, fostele vile ale lui Ceausescu. Latimea plajei variaza de la 30 la 100 metri. Cea mai cunoscuta portiune de plaja se numeste „La Steaguri”, care este si foarte bine amenajata.

Plaja din Olimp este lata in partea de nord, in zona Complexului Amfiteatru-Panoramic-Belvedere si dantelata de numeroase golfulete. In sud, plaja este ingusta si marginita de o faleza inalta.

Cazare si petrecerea timpului liber 

Majoritatea hotelurilor din Neptun-Olimp sunt de doua si trei stele si sunt inconjurate de spatii verzi care asigura in timpul verii un aer curat si racoros. Unele hoteluri sunt renovate si ofera conditii de cazare si servicii foarte bune avand si baze de tratament, functioneaza tot timpul anului.

Statiunea Olimp este alcatuita din trei ansambluri hoteliere, dintre care unul cu nume de orase (Arad, Sibiu etc), altul cu o arhitectura interesanta  (Amfiteatru, Panoramic, Belvedere) si al treilea, Olimp-Nord, cu hoteluri ale caror nume amintesc provinciile romanesti (Banat, Moldova, Crisana, Maramures etc).
In Neptun-Olimp sunt deschise foarte multe restaurante, terase si fast-food-uri. Restaurantele ofera o bogata varietate de preparate culinare autohtone, specialitati din peste si programe folclorice.

Baze de tratament

Daca plajele sunt propice pentru aerohelioterapie, talasoterapie si impachetari cu namol rece, in bazele de tratament se pot trata boli reumatismale degenerative, boli reumatismale inflamatorii, boli diartritice, stari posttraumatismale, boli ale sistemului nervos periferic, boli ginecologice, dereglari endocrine, boli dermatologice, tulburari respiratorii si de alta natura.
Se gasesc aici cabinete si sectii pentru electroterapie, kinetoterapie si hidroterapie, inhalatii si aerosoli, impachetari cu namol cald, sali de gimnastica, saloane pentru masaj, geriatrie, precum si un bazin cu apa de mare incalzita.

Agrement in Neptun-Olimp

In statiune exista amenajate mai multe terenuri de tenis, fotbal, mini-golf si volei. Puteti, de asemena, sa faceti o scurta croaziera pe mare cu vaporasul, cu plecare de pe plaja „La Steaguri”, iar seara – sunt deschise numeroase cluburi si discoteci, dintre care cel mai celebru este „Why Not”. Statiunea dispune si de sali de bowling, sali de spactacole in aer liber, centre de inchiriere echipament pentru sporturi nautice, parc de distractii etc.

Aici, dar si in sectiunea Download Harti i-Tour puteti gasi cea mai noua harta a statiunii Neptun-Olimp, realizata de echipa i-Tour.

Harta Neptun Olimp

Echipa i-Tour

Sursa info aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *