Un alt univers fascinant din Bucuresti este Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”, infiintat in 1936, la initiativa profesorului Dimitrie Gusti, seful Catedrei de Sociologie a Universitatii Bucuresti si unul dintre primii sociologi romani. Muzeul Satului a prins viata in urma unor cercetari indelungate si a achizitionarii a 50 de gospodarii. Acestea au fost demontate pentru transport si, apoi, reasamblate la Bucuresti de mesteri adusi din toata tara, din locurile de origine ale caselor. In scurt timp muzeul a devenit cunoscut si vizitat de turisti romani si straini, primind, in cateva etape noi parcele de pamant, pentru a putea fi extins.

Astazi, Muzeul Satului, aflat pe Sos. Kiseleff, la numarul 28-30, ocupa 12 hectare pe malul vestic al Lacului Herastrau si este o oaza de liniste, care ii poarta pe vizitatori prin Romania unei alte epoci. Inca de la inceput, muzeul a fost conceput de profesorul Gusti ca un spatiu ce infatisa vizitatorilor realitatea, viata satului, asa cum era ea traita de taranul roman. Astfel, pe langa popularea, in anii 1940, a unor gospodarii cu locuitorii din zone de provenienta, toate exponatele muzeului sunt organizate pe regiuni istorice ale tarii. Vizitatorul porneste din vestul tarii, pentru a fi purtat, apoi, de ulitele satelor din Maramures, Transilvania, Oltenia, Dobrogea si Bucovina.

Gospodarie, Muzeul Satului

Site-ul oficial al Muzeului Satului din Bucuresti va pune la dispozitie o harta virtuala, unde puteti vedea gospodariile, monumentele si instalatiile expuse. Ce nu puteti vedea in vizita virtuala, este viata unica a muzeului, pisicile si pasarile care il populeaza, acareturile fiecarei gospodarii sau interioarele caselor, atat de bine pastrate.

Anual, Muzeul Satului organizeaza o multitudine de expozitii, spectacole si targuri, ateliere si evenimente tematice, pe care le puteti gasi aici. Biletul intreg este 10 lei, iar studentii, elevii, pensionarii si posesorii cardului Euro26 beneficiaza de reduceri.

Luati si harta turistica i-Tour a orasului Bucuresti, realizata de noi:

Harta turistica Bucuresti

Plimbare placuta,

Echipa i-Tour

PS: Puteti ajunge la Muzeul Satului cu autobuzul supraetajat Bucharest City Tour al carui traseu il gasiti aici.

Share

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback: Parcul Herastrau |

  2. Pingback: Din octombrie adunate |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *