Muzeul Ion Jalea este amenajat într-o clădire construită în 1913 după planurile arhitectului Victor Stephănescu în stil brâncovenesc la comanda Prefectului Județului Constanța, Constantin Pariano . Muzeul prezintă mai mult de 200 de lucrări în bronz și gips donate de artist in anul 1969 și de familia acestuia, în 1984, după moartea sculptorului.

Sculptorul Ion Jalea s-a născut în localitatea Casimcea din județul Tulcea. Este unul dintre cei mai importanți sculptori români, majoritatea lucrărilor sale fiind realizate cu o singură mână deorece sculptorul și-a pierdut mâna stângă în timpul Primului Război Mondial.

Muzeul Ion Jalea găzduieste, în această vară, o expoziție de desene, nu doar ale lui Ion Jalea, ci și ale altor artiști din perioada modernă și începutul perioadei contemporane – anii 60-80. Muzeul se află în zona veche, peninsulară, a oraşului Constanţa, pe strada Arhiepiscopiei, nr.26, în apropierea Cazinoului. Pentru mai multe detalii legate de expozitii şi programul de vizitare, sunaţi la tel:0241-618602.

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *