Orasul de pe Târnava Mare îşi păstrează şi astăzi, după opt sute de ani de existenţă, savoarea burgului medieval ce te îmbie să îl descoperi: construcţii arhitectonice variate, ornamente arhitecturale enigmatice, legende şi poveşti ce scot la iveală un trecut tainic; alături de simbolul omniprezent al luminii magice, toate acestea transformă burgul medieval într-o adevărată „Cetate a Luminii“.

La Mediaş, lumina a făcut să rodească istoria şi misterul, inspirând brandul cultural-turistic al oraşului. Simbolul orasului, Biserica fortificată Sfânta Margareta deţine un ansamblu valoros de picturi murale gotice, iar turnul are un ceas care indică fazele lunii. Turnul bisericii este usor inclinat, dand intregului ansamblu un aer bizar si de unicitate.

Oriunde vă vor îndrepta paşii, veţi descoperi atractii turistice ca monumente arhitecturale deosebite, biserici, turnuri, ziduri de apărare, case memoriale sau muzee.
Din bogăţia de obiective turistice, vă aducem în atenţie două muzee mai puţin cunoscute, însă deosebit de interesante prin tematica abordată şi de mare însemnătate nu doar pentru istoria Mediaşului ci chiar a României.

Centrul de Informare şi Documentare Gaze Naturale

În anul 2009, cu ocazia împlinirii unui secol de la descoperirea gazelor naturale în România, în cadrul Societăţii Naţionale de Gaze Naturale, ROMGAZ SA Mediaş, a fost înfiinţat Centrul de Documentare şi Informare pentru gaze naturale. Scopul acestei instituţii este de a asigura conservarea identităţii sectorului gazelor naturale şi de a-l pune în valoare prin organizarea de expoziţii tematice şi manifestări ştiinţifice. Colecţiile sunt prezentate într-o manieră modernă, prin intermediul sistemelor audio şi video.

Mai multe informatii puteti gasi aici.

Muzeul Hermann Oberth

Muzeul a fost inaugurat în anul 1994 cu ocazia aniversării a 100 de ani de la naşterea marelui savant Hermann Oberth, pionier al zborurilor interplanetare şi a tehnicii rachetei. Muzeul este structurat pe trei module expoziţionale dedicate lui Conrad Haas, inventatorul primei rachete în trepte cu combustibil, Hermann Oberth, părinte al zborurilor spaţiale şi Dumitru Dorin Prunariu, primul cosmonaut român. În sala audio-video se fac proiecţii de filme documentare legate de istoria cuceririi spaţiului cosmic.

Program de vizitare:
L-V: 09.00-15.00
S-D: 10.00-12.00
Contact: str. Hermann Oberth, nr.23
0269/841140

Informatii oferite de partenerii nostri, Asociatia Judeteana de Turism Sibiu.

Echipa i-Tour

Share

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback: Biertan, biserica fortificata si imprejurimile |

  2. Pingback: Sighisoara, orasul si istoria |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *