Litoralul Romanesc si Delta Dunarii – destinatia vedeta la Targul de Turism al Romaniei

In perioada 14-17 martie 2013, va avea loc la Bucuresti, la Romexpo, Targul de Turism al Romaniei. La aceasta editie, Litoralul Romanesc si Delta Dunarii vor fi reprezentate de Asociatia Litoral – Delta Dunarii, autoritatile locale, patronate de turism si invitati surpriza si vor fi destinatiile vedeta ale targului.

In cadrul editiei de primavara a Targului de Turism al Romaniei, Asociatia Litoral – Delta Dunarii va promova, alaturi de membrii sai, evenimentele organizate pentru Deschiderea oficiala a Sezonului – 01 Mai, precum si cele mai importante evenimente ale sezonului estival 2013 de pe Litoral (Fashion Tourism Summer Festival, Festivalul Antic Tomis, Festivalul Antic Callatis), si din Delta Dunarii (Raliul Deltei 2013), precum si ofertele speciale realizate pentru targul de turism.

Astfel, joi, 14 martie, dupa deschiderea oficiala a targului, la Standul Asociatiei Litoral – Delta Dunarii din Pavilionul C4 va avea loc un show incendiar, de promovare a evenimentului Fashion Tourism Summer Festival, ce se va desfasura in perioada mai-septembrie in toate statiunile de pe litoralul romanesc. Pentru prima oara va participa la acest targ si Primarul Constantei, Radu Stefan Mazare, costumat in Ulise alaturi de Corina Martin, costumata in Medusa, in cadrul show-ului „Legendele Olimpului”.

Vineri, 15 martie, va asteptam sa descoperiti traditiile dobrogene, alaturi de reprezentantii ansamblului „Nunta Zamfirei” din Eforie Nord, momente artistice oferite de Patronatul „Ion Movila” Eforie – Techirghiol”.

Ziua de sambata, 16 martie, va fi dedicata festivalurilor antice. Este vorba de Festivalul Antic Tomis, eveniment ce sa va desfasura in Constanta, in perioada 16-18 august 2013, precum si de Festivalul Antic Callatis, organizat la Mangalia in perioada 12-14 iulie 2013. In acest sens, 15 daci si romani, membri ai Asociatiei de reconstituire istorica Terra Dacica Aeterna, echipati in costume antice autentice vor promova evenimentele printr-o parada istorica. Delegatia mesagerilor antici va fi condusa de celebra gazda a primei editii a festivalului, Tomiris, Regina Masagetilor. Ambele evenimente sunt Co-organizate de Asociatia Litoral –Delta Dunarii si agentia de marketing cultural Groove Hour, impreuna cu autoritatile locale. Festivalul Antic Tomis 2013

Fata de prima editie a Festivalului Antic Tomis, anul acesta vizitatorii vor avea parte de mai multe demonstratii militare, lupte intre gladiatori si prezentari de echipament, proiectii de filme si muzica ambientala antica reconstituita, ample parade militare in centrul turistic al orasului Constanta, jocuri de perspicacitate si multe alte surprize pregatite de organizatori. Cei care doresc sa fie la curent cu toate activitatile si noutatile Festivalului Antic Tomis se pot abona la pagina oficiala de social media www.facebook.com/festivalulantic, unde organizatorii comunica permanent ultimele detalii cu privire la eveniment.

De asemenea, ca si noutate, pe toata durata targului, pe platforma exterioara 10 din cadrul Romexpo va fi amplasata una din masinile ce vor participa la RALIUL DELTEI – cel de-al treilea mega-eveniment pe care il promovam la Targul de Turism,  etapa in Campionatul National de Raliuri, organizat in perioada 30 mai – 1 iunie de catre Clubul Sportiv Nautic Motorsport, Consiliul Judetean Tulcea si Primaria Municipiului Tulcea, si promovat de catre Asociatia Litoral – Delta Dunarii.        Festivalul Antic Calatis

Si de aceasta data, vom promova in standul Asociatiei proiectele cu finantare europeana implementate in parteneriat de Asociatie si membrii sai, precum: “Judetul Constanta, o descoperire mereu actuala”, “Itinerarii si evenimente inedite in Dobrogea” (beneficiar: Consiliul Judetean Constanta; partener Asociatia Litoral – Delta Dunarii) si “Constanta, primul pas in lunga ta calatorie” (beneficiar: Primaria Municipiului Constanta; partener Asociatia Litoral – Delta Dunarii).

Declaratie Corina Martin, Presedinte Asociatia Litoral – Delta Dunarii “Prezenta Asociatiei Litoral – Delta Dunarii este constanta la aceste manifestari, beneficiind mereu de sprijinul si participarea autoritatilor locale, a patronatelor hoteliere si a agentiilor de turism. Pot spune ca de aceasta data, vom avea o participare in forta in cadrul standului Asociatiei Litoral – Delta Dunarii unde am creat evenimente in fiecare din cele 4 zile de targ. Cu siguranta, standul Asociatiei Litoral – Delta Dunarii va fi considerat unul de impact. Speram ca aducerea a cat mai multe actiuni de acest gen pe Litoralul Romanesc si in Delta Dunarii va avea ca rezultat atragerea turistilor romani, dar si a celor straini. Promitem un Sezon 2013 in forta, in care vom depasi recordul de turisti al anului trecut ” .

Invitam pe aceasta cale publicul larg si specialistii din turism sa ne viziteze in cadrul standului Asociatiei Litoral – Delta Dunarii (Pavilion C4, standul 11), alaturi de toti membrii si partenerii nostri.

Va asteptam la targ!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *